I väntan på träningsvärken

Jag fick aldrig något svar från er angående huruvida ni vill att jag lägger upp mina träningspass. Jag lägger upp dagens benpass här nedan. Det kan hända att det ser fjuttigt ut med enbart 4 övningar, men tro mig, det var grymt jobbigt. 
 
Ida blev det tre set med sjunkande antal repetitioner. Första setet 10 rep, andra 7 rep och sista 5 rep. Det ska vara tungt så att man känner att man precis klarar sina 10 rep. Sen gäller det att inte vila för länge utan ganska snart gå på det igen. Efter bara några timmar började träningsvärken komma krypande och nu känner jag en brännande känsla  rumpan. Det är riktigt fint det.
 
Bilden till vänster visar hur fint det går när Pågen lurar hunden att hoppa i popcornskålen. En väldigt bra idé... *mummel mummel*
 
Så kan det gå...
 
Nu säger jag godnatt, går och lägger mig och inväntar träningsvärken. Jag ser fram emot morgondagens problem med att sätta sig på toaletten, gå i trappor och knyta skorna med skräckblandad förtjusning.
1 Patrik:

skriven

Tråkiga läsare som inte svarar på frågan :)

Jag tycker i alla fall att det är bra att du lägger upp hur du har tränat, det ger ju en bättre insikt än om du bara skriver att du har tränat. På det viset kan det inspirerat till hur man själv lägger upp ett pass, kanske inte på lika sätt, men det ger ändå inspiration.

Själv så tränar jag oftast med kettlebell hemma, brukar köra tabata med fem olika övningar vilket tar ca 20 minuter. Så vissa dagar tänker jag att det är ju bara 20 minuter, så då kanske det inte gör något om jag hoppar över ett pass. Då brukar jag fundera lite på hur andra gör, som verkar träna i flera timmar åt gången.

Lite därför som jag tycker det är spännande och inspirerande att följa din blogg. För man får veta hur du tränar och sen att du ser till att få in träningen i vardagen.

Svar: Vad roligt att höra :) Då ska jag definitivt fortsätta lägga upp det :)-
Jag har också funderat på det där med att träningen är ofta avklarad på en halvtimme. Senaste veckorna då jag börjat leka mer ed de fria vikterna och lagt in fler set än jag tidigare gjort (följde innan nautilus metoden som säger 8-12 repetitioner ett set) så har jag insett att det är lätt att fördriva lång tid på gymmet. Men det innebär inte att det blir bättre träning för att det tar längre tid. Det handlar snarare om att jag inte stressar och myser lite mer av att vara där, då tid till det finns :)
Josefin Sjöberg

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer