Bra start på dagen

Yes, jag gjorde det. Jag ställde klockan på 06.20, gick upp 10 minuter efter att den ringde och cyklade till gymmet. Eller ja, först så drog jag på mig träningskläderna, plattade till håret, drog några drag med mascaraborsten och fixade till ögonbrynen samtidigt som jag hällde i mig en proteinshake. 
 
Jag har de senaste veckorna insett att en riktigt bra dag inleds med ett benpass på gymmet. Därför var det ben som gällde. Jg behöver nämligen en bra dag idag för att hinna med plugget som jag planerat. När det gäller benen har ag mina standardövningar som jag nu kört i några veckor och som jag tänker fortsätta med ett tag till då det känns awesome. Men det behöver ju inte innebära att man inte kan variera upplägget eller testa någon ny övning. Jag har ju kört relativt tungt och få repetitioner senaste tiden så tänkte idag att jag skulle gå ner en aning i vikter och istället öka antalet repetitioner för att riktigt pumpa ur musklerna.
 
Idag körde jag fokus på benböj. Detta är en övning jag älskar då den tar dels i benen (framsida lår, baksida lår och RUMPA) men också bål och  ländrygg får jobba för att stabilisera. Så för att få in tekniken ännu bättre och för att trötta ut musklerna rejält gick jag ner i vikt och malde på enligt följande:
 
Benböj

15 rep      30kg
15 rep      30kg
15 rep      30kg
  5 rep      32.5kg
  5 rep      35kg 
  5 rep      37.5kg 
  5 rep      40kg
  5 rep      42.5kg
  5 rep      45kg
15 rep      30kg
 
Statiska utfall med bakre fot på låda, kettlebells i händerna som extra vikt
 
10 rep (på varje ben)      20kg
10 rep (på varje ben)      20kg
10 rep (på varje ben)      20kg
 
Utfallsgång med viktplatta

8 steg (med varje fot)      5kg
8 steg (med varje fot)      5kg
8 steg (med varje fot)      5kg
 
8an med kettlebell

10 varv      12kg
10 varv      12kg
10 varv      12kg
 
Behöver jag ens säga att mina ben var trötta efter detta? Jag avslutade passet med lite för magen genom att göra benresningar i ställning (vet inte vad det heter på fint gymspråk). 
 
Väl hemma gjorde jag bananpnnkakor som nu ligger i min nöjda mage medans jag sörplar kaffe och laddar för att börja plugga.
 
Bananpannkaka med grädde och hallontrössel
1 ELIN:

skriven

HeJ! GRYMT BENPASS det där verkar ha varit! Lite avundsjuk. Jag försov mig till träningen i morse. Får ta igen det i eftermiddag istället :)

Svar: det är bara att köra på. finns fördelar med eftermiddagspass också ;) Alla träningspass har sin charm ;)
Josefin Sjöberg

2 ELIN:

skriven

haha, jaa, det är väl så :) Trängas med alla andra på eftermiddagen ;)

Svar: Det är bra mental träning om inte annat.Krävs tålamod :P
Josefin Sjöberg

3 Hannah:

skriven

Hur gör du bananpannkakor? :)

Svar: jag mosar en banan, slänger i lite ägg och drar i lite vad jag känner för ;) Idag blev det 3 ägg, en skvätt mjölk, lite proteinpulver och bakpulver. Det är bara att testa sig fram.
Josefin Sjöberg

4 ELIN:

skriven

Haha, helt klart mental träning!
Nu hade jag iofs tur att Skellefteå AIK hade hemmamatch ikväll så vi var väl typ 20pers på gymmet ;) hehe, vadå frälst hockeystad?!

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer