soff-liggande

Igr drabbades jag alltså av en liten släng magsjuka. Mindre trevligt och jag ska låta bli att gå in på detaljer. Idag mår jag betydligt bättre, men är fortfarande oerhört matt och ligger hemma på soffan. Jag skulle egentligen jobbat idag, men det var inte riktigt aktuellt. Så jag ligger i soffan och kämpar med att återfinna lite energi. Det är dock inte lätt när man inte är så sugen på att äta...
 
 Jag är inte så fotogenisk idag, så det år bli bild på mitt sällskap

jossefinast Kommentarer (1)

Passande....

Om ni undrar vart jag håller hus idag så har jag en lång dejt som ännu inte riktigt är lver än. En dejt med vinterkräkis och porslinsguden.

jossefinast Kommentarer (4)

Saffranskaka med mandel och clementin

Nu är det mys. Det luktar nybakat i lägenheten och vi har tänt ljus. I eftermddags köpte jag små formar att baka pajer och kakor i. För att inviga dem testade jag detta recept som jag spanat in länge. En julig saffranskaka med mandel och clementin. Jag och Pågen delade på en nu ikväll och har därmed 3 stycken kvar till en annan dag.
 
Den var underbart god, men kanske lite väl mycket mandel. Blev nästan som saffransmakande mandelmassa. Tror att jag till nästa gång byter ut hälften av mandelmjölet mot något annat mjöl. Men oavsett var kombinationen saffran, mandel och clementin en riktig hit!
 
 
 
Nu när jag hyllat kakan vill jag även hylla formarna. Har spanat på dessa sedan början av oktober då vi köpte dessa till en av Pågens kompisar. Äntligen fick jag 4 stycken också. De kostar bara 29 kr och är perfekt storlek för att göra förrättspajer, portionsstorlek av potatisgratäng eller ja, vad som helst egentligen. 

jossefinast Kommentarer (1)

Bra start på dagen

Yes, jag gjorde det. Jag ställde klockan på 06.20, gick upp 10 minuter efter att den ringde och cyklade till gymmet. Eller ja, först så drog jag på mig träningskläderna, plattade till håret, drog några drag med mascaraborsten och fixade till ögonbrynen samtidigt som jag hällde i mig en proteinshake. 
 
Jag har de senaste veckorna insett att en riktigt bra dag inleds med ett benpass på gymmet. Därför var det ben som gällde. Jg behöver nämligen en bra dag idag för att hinna med plugget som jag planerat. När det gäller benen har ag mina standardövningar som jag nu kört i några veckor och som jag tänker fortsätta med ett tag till då det känns awesome. Men det behöver ju inte innebära att man inte kan variera upplägget eller testa någon ny övning. Jag har ju kört relativt tungt och få repetitioner senaste tiden så tänkte idag att jag skulle gå ner en aning i vikter och istället öka antalet repetitioner för att riktigt pumpa ur musklerna.
 
Idag körde jag fokus på benböj. Detta är en övning jag älskar då den tar dels i benen (framsida lår, baksida lår och RUMPA) men också bål och  ländrygg får jobba för att stabilisera. Så för att få in tekniken ännu bättre och för att trötta ut musklerna rejält gick jag ner i vikt och malde på enligt följande:
 
Benböj

15 rep      30kg
15 rep      30kg
15 rep      30kg
  5 rep      32.5kg
  5 rep      35kg 
  5 rep      37.5kg 
  5 rep      40kg
  5 rep      42.5kg
  5 rep      45kg
15 rep      30kg
 
Statiska utfall med bakre fot på låda, kettlebells i händerna som extra vikt
 
10 rep (på varje ben)      20kg
10 rep (på varje ben)      20kg
10 rep (på varje ben)      20kg
 
Utfallsgång med viktplatta

8 steg (med varje fot)      5kg
8 steg (med varje fot)      5kg
8 steg (med varje fot)      5kg
 
8an med kettlebell

10 varv      12kg
10 varv      12kg
10 varv      12kg
 
Behöver jag ens säga att mina ben var trötta efter detta? Jag avslutade passet med lite för magen genom att göra benresningar i ställning (vet inte vad det heter på fint gymspråk). 
 
Väl hemma gjorde jag bananpnnkakor som nu ligger i min nöjda mage medans jag sörplar kaffe och laddar för att börja plugga.
 
Bananpannkaka med grädde och hallontrössel

jossefinast Kommentarer (4)

Bästa tiden på gymmet

jossefinast Kommentarer (1)

laktosintolerans?

Att idag driva en blogg som fokuserar på hälsa och säga det jag tänker säga nu är kanske lite som att svära i kyrkan. Trender kommer och går vad det gäller både kost och träning, den ena sämre än den andra. Det finns många bra trender också, men oavsett vad kan de debateras till oändlighet. Men vad är det nu jag syftar på då? Jo, följande:
 
 
Ja, ni läste rätt. Jag älskar mjölkprodukter och kan inte tänka mig ett liv utan dem. Fullfeta, halvfeta och light. Med laktos och mjölkprotein. Med klumpar och utan klumpar, Smaksatta och neutrala, Fasta och flytande. 
 
Visst, det finns de som inte tål dem och jag lider verkligen med er, det gör jag. Så det är ju tur det kommer mer och mer ersättningsprodukter tack vare denna löjliga hälsflirt att det skulle vara onyttigt med mjölk.Och det är väl det positiva man får ta med sig ur denna debatt.
 
Jag läste om en kvinnasom bestämde sig för att äta paleo under ett års tid. Bra tanke. naturligt nyttigt osv. Och utan mjölkprodukter. Sedan skulle hon återgå till lite mer "vanlig" kost. Men det som händer om man utesluter mjölkprodukter under en längre tid är att man utvecklar en intolerans eller ännu värre, som i den här kvinnans fall, en allvarlig allergi mot mjölkprotein. 
 
Självklart får folk göra som de vill, och jag kommer inte lägga mig i debatten och säga vem som har rätt eller fel. Men jag kommer ju aldrig någonsin sluta äta mjölkprodukter bara för att. Börjar jag må dåligt av det, då är det en annan sak. 
 
Dagens frukost bestående av turkisk yoghurt ihoprört med grädde. toppat med mandlar, hallon, körsbär, russin, rolroskärnor, riven kokos och krossade linfrön. Himmel i en skål. 

jossefinast Kommentarer (3)

En riktigt bra måndag

Jag är så jäkla stolt över mig själv och vad jag gjort med den här dagen. Som jag nämnde i föregående inlägg var jag riktigt stressad över tillvaron när jag gick och lade mig igår och jag stannade hemma från träning i förmiddags för att jobba ikapp. 
 
Jag är så fruktansvärt glad att jag gjode detta för jag lyckades göra klart en av mina inlämningsuppgifter och efter föreläsningen läste jag klart rapporten jag ska opponera på på onsdag.Detta innebär att jag helt plötsligt börjar komma ikapp med livet och har lite mindre att stressa över ikväll. Det är till och med såpass att jag hunnit göra allt jag planerat för kvällen, inklusive en fotbollsträning. Så nu är det mys i soffan med julmust och "aldrig mera fet" på TV. 
 
"Aldrig mera fet" är ett av mina nya favoritprogram och har man Viaplay, som vi har kan man titta på avsnitten lite i förväg. 
 

Här ska jag spendera resten av kvällen och ladda inför ett morgonpass på gymmet (ben såklart). Sen tar vi tag i nästa inlämningsuppgift imorgon förmiddag.

jossefinast Kommentarer (2)

Att hålla sig i skinnet

På måndagar och tisdagar har jag mina lediga förmiddagar. Det är jätteskönt att kunna planera den tiden själv och ofta blir det en lång frukost följd av träning och mysi soffan med herr hund. 
 
Idag när jag vaknade i den halvmörka lägenheten låg jag kvar i sängen ett tag och funderade. Jag "borde träna" eftersom jag brukar göra det. Men då jag igår hade svårt att somna på grund av stress från halvfärdiga skoluppgifter bestämde jag mig efter lite fundering att jag skulle hålla mig i skinnet och vänta med att röra på mig till kvällens fotbollsträning. 
 
När dessutom kaffedoften snirklade sig in i sovrummet och pågen kom in och sa att kaffet var klart och att han snart skulle till jobbet kändes det som ett bra beslut att ta en långfrukost innan jag började med plugget. Och nu sitter jag här efter några koppar kaffe och väldigt mycket producerad text till den mest brådskande uppgiften och mår toppen över mitt beslut. 
 
Att ta sig i skinnet och "göra det som är rätt" behöver inte innebära att man drar sig iväg på ett träningspass. Det kan precis lika gärna innebära att man håller sig ifrån det. 
 
Frukosten åts i julmys Det är ju trots allt adventsvecka nu.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Ännu en vecka har gått och det är dags för att sammanfatta veckan som gått. 
 
Måndag: Simning 600 m
               Fotbollsträning (inomhus)
Tisdag: Löpning 5,4km
            Gym - Axlar
Onsdag: Gym - Ben
Torsdag: Magcirkel
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5km (löpband) +axlar
Söndag: Gym - Biceps/Triceps
 
Med andra ord har jag skrapat ihop 8 pass dennavecka och ändå fått en vilodag. Det känns riktigt bra faktiskt. Statusen för min utmaning ser alltså ut som så att: 38 pass kvar att utföra på 36 dagar.
 
Det känns definitivt inte som någon omöjlighet att klara detta. Trots att jag gav det till nästa helg att bestämma mig huruvida jag skulle revidera min plan känns det som att jag redan nu kan säga att jag kommer inte formulera om planen. Jag är bara peppad på att fortsätta resten av året. Det är bara att kötta.
 
 
Jag fick förresten ett önskemål om att berätta hur mitt träningsupplägg sett ut den senaste tiden. Jag håller på att knåpa ihop ett inlägg om det. Det kommer upp i dagarna så häng kvar ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Lördagsträning och köttsoppa

Igår var planen att sitta ensam hemma plugga ite, kanske kolla på en film och sova ganska tidigt. Kanske till och med unna mig ett glas vin... Men vad hände? 
 
Helt plötsligt satt jag inte alls ensam hemma utan med 3 kompisar och vin och l och drinkar. Behöver jag säga att jag var sliten idag? Men det löste sig ändå. Jag sov länge, Fyllde på med vätska och slappade innan jag tillslut, strax innan klockan 14 stack till gymmet. Där sprang jag 5 km på löpbandet och pupade axlarna lite. Lagom lördagsträning med andra ord. 
 
Jag funderade lite på det här med att springa på löpband jämfört med att springa ute under tiden som jag sprang idag. Det är mycket lättare fysiskt att springa på löpband, lättare att hålla tempot uppe. Men mentalt är det ganska knepigt. Dessutom måste jag fixa ett par skor jag kan springa i inne. I nuläget har jag mina nike free när jag gymmar, och älskar dem. Men just vid löpning måste jag ha mer dämpning. Och oj ad man svettas på löpbandet, helt galet!
 
Nu sitter jag och mumsar i mig kött- och grönsakssoppa som jag blev vansinnigt sugen på. 
 
 
Ikväll är det en sittning påskolan för alumner och jag ska vara ansvarig för serveringen. Vilket innebär god mat och ingen alkohol. Efter det ska jag hem och sova och vila upp mig ordentligt så att jag kan få till ett underbart träningspass imorgon. 

jossefinast Kommentarer (0)

Vill ni veta en hemlighet?

När jag kryper ner under täcket på kvällen och släcker lampan så njuter jag. Då känner jag förändringen min kropp gått igenom senaste månaderna. Jag petar på mig själv och mina nyfunna muskler. Och jag är sjukt stolt och sjukt nöjd.
 
Jag älskar mina hårda lår, mina vältränade skinkor och mina tydliga vader. Jag är sjukt nöjd med att både biceps och axlar börjar växa och att jag njuter hela vägen.
 
Jag vill även poängtera att allt detta har hänt utan att jag fokuserat över huvudtaget på kosten. Med det säger jag godnatt. Nu kryper jag ner och petar på mina muskler.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Torsdag

Idag är en sån där dag. Allt går långsamt och fel. 
 
Jag satt på höstterminsmöte i skolan igår på sektionen och det brukar bli en långdragen process. Igår var det dock värre än vanligt, så summan av det blev att jag la huvudet på kudden klockan 04.45. Där rök min effektiva pluggdag. Jag gör dock så gott jag kan och ska vila en stund nu för att sen taen kopp kaffe och ge mig på det igen. 
 
 
Den här tidningen trillade ner i brevlådan igår. Vi får väl se när jag ska hinna bläddra i den.

jossefinast Kommentarer (0)

Kickstart

Jag gjorde det! Jag gick upp tjugo i sju i morse och cyklade till gymmet. Så mycket trevligare där vid den tiden på dygnet än på kvällen. Jag kom också fram till att strax efter sju är 75% av de tränande tjejer och bland de fria vikterna var det bara tjejer som rörde sig. På kvällarna däremot är det precis tvärt om. 
 
Jag körde ett tungt och effektivt pass för benen och kan nu känna mig nöjd med dagen. Väl hemma igen har jag myst med frukost och kaffe och ska nu klä på mig och fixa för att sedan bege mig mot skolan. 
 
Mitt älskade kaffe

jossefinast Kommentarer (1)

Att misslyckas

"För detta krävs för ändringar. Det är då oundvikligt att vi vid ngot tillfälle misslyckas. Vi måste förstå och acceptera att misslyckanden kommer att inträffa, men vi måste också ta lärdom av dessa misslyckanden. När ett misslyckande väl skett måste vi vända det till en tillgång genom att utnyttja informationen om processen till kunskap om förbättringsmöjligheter."
 
Så står det i min kurslitteratur. Kursen jag läser heter Kvalitets- och Underhållsstyrning och citatet handlar om att höja kvaliteten i sin produktion. Men just det avsnittet går ju att applicera på det mesta. 
 
Jag har läst och läser många bloggar om tjejer som "bestämt sig" och för att "på måndag börjar mitt nya liv". Jag har skrivit om detta innan, bland annat här, om hur man inte ska gå ut för starkt och hitta träningsformer som passar dig. 
 
Men vad gör man då när man fakiskt inte lyckats med sitt mål? När det inte blev riktigt som man tänkt sig?
Vi har alla varit där, både en och två gånger. Jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger jag planerat och sedan inte lyckats hålla mig till det. Man kommer ur sitt flow och tvingas ta nya tag och börja om igen. 
 
Jag tror att den första nyckeln är att snabbt inse att man är påväg in i en svacka och att man slappnat av lite för mycket, slarvat mer än vad som är ok och igen tappat suget att kämpa. Genom att vara uppmärksam på detta är det lättare att komma igen och man kommer inte behöva börja om helt från början. 
 
Man måste åter hitta sitt fokus och komma fram till vad som egentligen gick fel. Och det viktigaste av allt är att identifiera orsaken till varför det blev fel och komma fram till vad man ska göra för att det inte ska bli fel igen. Vad i upplägget var det egentligen som gjorde att planen havererade?
 
Slutsats: Om man bara tacklar motgångarna på rätt sätt blir de inga misslyckanden, bara en del i läroprocessen.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Klaustrofobi

Ikväll blev jag påmind om varför jag älskar att gå till gymmet på förmiddagar och eftermiddagar. För då är alla andra lediga. jag älskar att träna i ett folktomt gym där jag kan göra vilka övningar jag vill med vilken utrustning jag vill utan att behöva vänta eller känna mig stressad.
 
För att hinna med att krama musten ur mina axlar ikväll fick det däremot bli att besöka gymmet efter skolan. 
 
Så strax innan klockan åtta ikväll mötte jag pågen på gymmet och det var så fruktansvärt mycket folk. Jag försökte ändå hålla humöret uppe och började med en snabbis på crosstrainern för att mjuka upp, sen skulle det bli lite chins och dips i maskin. På vårt gym finns det 3 av dessa, men alla var upptagna. Så det började med att jag fick vänta. När en till slut blev ledig körde jag på ett tag och pågen joinade snart på den bredvid. 
 
Men att försöka röra sig in i rummet med fria vikter var inte ens lönt att tänka på. Alla bänkar var upptagna och likaså de flesta hantlarna. Men i hörnet med kettlebells och boxar var det däremot helt tomt, så det blev till att improvisera där. Lyckades få till ett motsvarande pass mot det jag tänkt mig och imorgon är det jag som kör morgonträning för benen.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Morgonaktiviteter

Idag är en sådan dag som kommer gå i ett med knappt någon tid för att stanna och tänka. Det började redan i morse med att jag var tvungen att ta mg ner till spexets förråd för att hämta lite saker som skulle lämnas på skolan. Jag tog tillfället i akt och fick in lite transportlöpning. 3.2 km ner till förrådet, lite klättring i förrådet, promenad med tung last upp till skolan och sedan 2.2 km löpning hem. 
 
Så det blev alltså 5.4 km löpning med en proteinshake i magen och väl hemma har jag nu fått i mig turkisk yoghurt och frysta bär och sitter och sippar kaffe. Försöker samla mig för att plugga en dryg timme innan det är dags att sticka till skolan igen för veckans andra 4-timmars föreläsning
 
Däckad i soffan efter morgonens aktiviteter med världens bästa sällskap
 
Jag har ju tidigare flera gånger uttryckt hur jobbigt jag tycker det är med morgonträning. Men jag har hittat knepet nu. Det gäller att jag inte har brottom till något direkt efter och att jag har någonting i magen. Behöver inte vara en hel frukost, hellre något lite lättare. Då funkar en proteinshake hur bra som helst. Jag tror banne mig att det blir ett morgonpass imorgon också.

jossefinast Kommentarer (2)

Host och snörvel

Det blev en fotbollsträning ikväll också. Känns bra att jag masade mig iväg trots tvivlet. Min förkylning vill inte ge med sig. Halsen är helt bra igen, men jag hostar och snörvlar. 
 
Jag vet ju att man inte ska träna med feber och halsont, men jag har ju varken eller. Så nu frågar jag er, hur illa är det egentligen att träna med lite snörvel och hosta? 

Hur som helst har jag nu gått och lagt mig, hällt upp en whiskey att mota bort hostan med och läser lite bloggar samtidigt som jag tittar på TV. Hunden har redan somnat i sin egen säng.
 
 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Hatkärlek

Imorse hoppade jag pigg som en lärka upp ur sängen och gick ut med hunden. Eller ja, det kanske var en aning modifierad version. Efter 20 minuter snooz rullade jag ur sängen och lät hunden släpa runt mig på morgonrundan. Det var riktigt kallt och halt ute, frosten låg fin och det rök ur munnen när man andades.
 
Väl inne igen hällde jag i mig en proteinshake, packade väskan och cyklade till badet för att simma. Simning är något jag är fruktansvärt dålig på. Jag blir trött direkt och tycker det är så tråkigt. Men det är bra träning för mig. Både fysiskt och psykiskt. Det blev 600 m simning och jag höll på att dö. 
 
 
Nu bär det snart av mot skolan för veckans första föreläsning.

jossefinast Kommentarer (3)

Söndagsfunderingar

Efter förra veckans halsproblem kom jag tillbaka ganska starkt i veckan som gått. Dock börjar det dra ihop sig med mina 80 pass innan nyår. 
 
Såhär ser det ut nu (dagens fotbollsmatch ska också läggas till):
 
Jag har alltså avklarat 34 pass, vilket innebär 46 pass kvar till nyår. Det är dock bara 43 dagar kvar och detta blir tufft. När jag satte upp målet räknade jag på att jag skulle träna 6 pass i veckan, för att hinna med mina vilodagar. Men i och med att förra veckan innebar 0 pass halkade jag lite efter och jag behöver kämpa på som bara den. 
 
Jag har bestämt mig för att låta det gå en dryg vecka till och inför nästa helg ska jag avgöra om jag ska modifiera målet pga min sjukdom eller om jag bara ska kötta lite extra. Jag vill ju kunna fullfölja målet, men samtidigt ska man inte vara dum. Om jag innan nästa helg kommer fram till att det är fullt möjligt att plocka in 
 
Så nu inväntar vi nya veckan och höjer växeln lite till. Jag avslutar detta inlägget med att sammanfatta veckans träning:
 
Måndag: Gym - Axlar
               Fotboll inne
Tisdag: Gym - Ben
Onsdag: Löpning 3.6 km
              Gym - mage
Torsdag: VILA
Fredag: Gym - Armar
Lördag: VILA
Söndag: Fotbollsmatch
 

jossefinast Kommentarer (2)

Frustration

Nu är jag frustrerad. Min hals är konstig och hela systemet är fullt av slem.Så ja, min helglöpning blev inställd denna veckan också. Jag tänkte att jag kan passa på att plugga lite och få klart den sista av mina inlämningsuppgifter i en kurs jag läste förra terminen men bara har skjutit upp. Jag har nu sittit i över en timme och inte kommit någonstans. Så Jag bestämde mig för att istället skriva en rapport som visar att jag förstått hur jag ska göra, men att jag inte kan få fram informationen jag behöver för att lösa uppgiften. 
 
Men jag hatar att inte kunna slutföra saker. Jag vill inte behöva lämna in något ofullständigt... Men det är bara att kämpa vidare.... Ska sitta en två timmar till nu innan det bär iväg för att spela fotboll. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Fredagsträning

Det är fredag. Jag och Pågen tog sovmorgon imorse då det blev sent igår, och drog sen iväg till gymmet. Det har varit relativt tyst här de två senaste dagarna och det är för att det har varit sångarstrid. Ännu en studenttradition. De olika sektionerna på LTH tävlar i körsång och musikal. Vi vann inte.
 
Men hur som helst blev det, trots några öl igårkväll, gymmet idag. Det var dags att köra lite bicepsoch triceps. Något jag är väldigt dålig på att träna, så det var skönt att slippa vara ensam. 
 
 
Upptäckte att det händer saker med kroppen, och det är ju najs. Idag körde vi ett pass bestående av 5 övningar och avslutade med lite plankintervaller. Körde 3 set av varje övning med sjunkande antal repetitioner (10+7+5). Det såg ut enligt följande
 
Bänkpress 30 kg 
Lutande hammercurls 8 kg 
Stående rodd 25 kg 
Bicepsdrag i cable 23+23+27 kg
Tricepspress m rep i cable 27 kg
 
Vikterna är inte så imponerande, men det är för att jag vill fokusera på att få upp teknik och balans, framförallt i bänkpress och stående rodd. Jag är ju som jag tidigare sagt ganska ny på det här med fria vikter. MEn nästa gång jag kör detta passet kommer jag nog kunna öka lite. 
 

jossefinast Kommentarer (1)

Placebo-effekt?

Det är onsdag morgon och när jag vaknade imorse ville jag absolut inte gå upp ur sängen. Men efter en halvtimmes snoozande tillsammans med hunden var det dags. Jag åt en clementin, tog på mig träningskläderna, tog en kort promenad med hunden och sedan sprang jag. Det blev min trekilometersrunda med lite modifiering så att den blev lite längre. Utan runkeeper i öronen för att kunna springa lugnt och inte få tävlingsnerven triggad. Jag lyssnade på en av Jillian Micheals podcasts samtidigt och jag har insett att, hur mycket vettigt hon än står för och tycker, så finns det väldigt mycket jag inte håller med om.
 
Tillbaka i lägenheten sitter jag nu nysuchad och äter lyxfrukost. Krämig haregrynsgröt med vispad grädde och jordgubbssylt. Smakar som pannkakstårta.Samtidigt så funderar jag. Där jag valde att avbryta podcasten för att jag kommit hem pratades det om Kinesio-tejp och huruvida den fungerar eller inte. Jillian vrkade varken veta eller ha någon egen uppfattning men sa diplomatiskt att om inte annat så ger det kanske en placebo-effekt. 
 
Jag funderar lite till. Jag är så trött på att "placebo-effekt" har fått en sån negativ klang.  Behöver det var så negativt? Om du använder kosttillskott som inte fungerar, men som ändå får din kropp att prestera bättre på grund av att du tror på att det funkar, är det då neegativt? Hade väl varit sämre om placeboeffekten inte funnits så att du inte presterade bättre? Eller Kinesio-tejpen. Om du inte får ont på grund av att du tror att tejpen fungerar, så har du ju uppnått målet med att använda tejpen, nämligen att inte få ont. Varför det inte gör ont är väl egentligen irrelevant? 
 
Bara lite morgonfunderingar :) Nu bär det av till skolan.

jossefinast Kommentarer (4)

I väntan på träningsvärken

Jag fick aldrig något svar från er angående huruvida ni vill att jag lägger upp mina träningspass. Jag lägger upp dagens benpass här nedan. Det kan hända att det ser fjuttigt ut med enbart 4 övningar, men tro mig, det var grymt jobbigt. 
 
Ida blev det tre set med sjunkande antal repetitioner. Första setet 10 rep, andra 7 rep och sista 5 rep. Det ska vara tungt så att man känner att man precis klarar sina 10 rep. Sen gäller det att inte vila för länge utan ganska snart gå på det igen. Efter bara några timmar började träningsvärken komma krypande och nu känner jag en brännande känsla  rumpan. Det är riktigt fint det.
 
Bilden till vänster visar hur fint det går när Pågen lurar hunden att hoppa i popcornskålen. En väldigt bra idé... *mummel mummel*
 
Så kan det gå...
 
Nu säger jag godnatt, går och lägger mig och inväntar träningsvärken. Jag ser fram emot morgondagens problem med att sätta sig på toaletten, gå i trappor och knyta skorna med skräckblandad förtjusning.

jossefinast Kommentarer (1)

Tisdagskväll

Nu har jag spenderat flera timmar i skolan med labb. Jag är helt slut och börjar dessutom känna hur träningsvärken från förmiddagens benpass börjar smyga sig på. Med andra ord tycker jag att jag förtjänar en myspaus i soffan nu. En kopp kaffe, mellanmålsmacka och en ruta mörk choklad med havssalt. Det är grejer det! 
 
 
Resten av kvällen kommer nog spenderas från denna position, med undantag från matlagning och promenad med hunden. Dock ska jag försöka göra lite nytta genom att skicka iväg ansökningar om exjobb och kanske även läsa lite i kursboken.

jossefinast Kommentarer (0)

Benmorgon

Jag hälsar mina ben godmorgon med ett riktigt härligt tungt pass på gymmet. Jag funderar nu bara på hur jag ska lyckas ta mig hem från gymmet så som benen skakar.

Jag har ju börjat lägga upp mina pass här i bloggen i ibland genom prontscreens från telefonen. Är detta något som uppskattas och som jag ska fortsätta med?

jossefinast Kommentarer (0)

Eftermiddagsföreläsning

Sitter i skolan på en 4-timmarsföreläsning. Hann få i mig luncher tag innan jag stack men nu börjar magen kurra. Blir en choklad/jordnötsbar till mellanmål. Bättre än inget och bättre än snickers i alla fall. Och god, det är den!!!

jossefinast Kommentarer (1)

Ett kärt återseende

Äntligen var det comeback på gymmet. Efter tandläkarbesok cyklade jag direkt till Actic för att pressa kroppen lite. Det blev favoritpasset med fokus på axlar och avslutade med lite mage. 
 
Idag testade jag att köra få repetitioner med tyngre vikter. Jag körde 5 set med sjunkande antal repetitioner. De var alltså uppbyggda så att första setet körde jag 5 repetitioner med en vikt så att jag precis klarade det. Nästa set var 4 repetitioner osv. ner till sista setet då det var 1 repetition.
 
Det känns så fantastiskt att få slita lite i de storatunga vikterna och att se armarna skaka av ansträngning. Jag avslutade med lite sneda situps på bosuboll varvat med planka tills magen krampade. Sen funderade jag på att ta en svängom på löpbandet, men då sa förnuftet ifrån att någon måtta får det vara då jag faktiskt har fotbollsträning ikväll också.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Välkomnar min rutiner tillbaka

Nu har det gått en vecka sedan jag blev totaldäckad av feber och halsont.Jag har lyckats hållamig ifrån träning även om det tagit emot, men som lön för mödan är jag nu frisk. Jag antar att det är många som känner igen sig i att det är när man är sjuk som suget efter träning är som störst. 
 
För mig brukar även hjärnspökena dyka upp och man kan riktigt känna hur musklerna förtvinar och hur man lägger på sig allt man äter. Detta är något jag försöker jobba bort och försöker istället se det positiva i att tvingas till vila. Genom att äta mycket så fyller jag kroppen med energi så att jag kan prestera ännu bättre när jag väl blivit frisk. 
 
Men det är svårt när rutinerna rubbas. Nu när jag varit sjuk så har jag ätit allt jag kunnat, och det är sällan det nyttigaste. När jag har ont i halsen har jag svårt att äta, så jag äter glass och soppa. efter hand som jag kan äta mer äter jag mer. Och i slutet av veckan nu hardet blivit mackor så det sprutat ur öronen. 
 
Men nu när jag är frisk är det dags att komma tillbaka till mina rutiner. Träningen kommer tillbaka i vardagen och då brukar maten automatiskt gölja efter.
 
Såhär stilig har jag varit idag.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Immunförsvarsboost

Nu är det dags att bli frisk! Jag och Pågen är ute och shoppar och pauser med smoothie. Jag beställde en "Lemon flu-fighter". Den innehåll massa roligheter och smakar himmelskt.

jossefinast Kommentarer (2)

Äntligen Frisk?

När jag vaknade idag kändes äntligen halsen, kanske inte bra, men i alla fall helt okej. Nu några timmar senare vill jag faktiskt säga att jag inte känner av den alls, och det är JÄTTEskönt. Det finns trots allt hopp om framtiden.

Men jag ska inte vara dumdristig, utan jag håller mig lugn och träningsfri åtminstone imorgon också, kanske även söndag. Det är dumt att stressa. Men sedan är det dags att få igång det igen, jag är ju trotts allt mitt uppe i en träningsutmaning. Jag varning gått en vecka utan träning och därmed gjort av ned alla mina vilodagar för resten av året, men så kan vi inte ha det. Jag ska räkna lite på det och se om jag planerar om lite grann och anpassar antingen målet eller min träning.

För er nya läsare kan jag dra en snabb förklaring av min utmaning. Den 1a oktober startade jag utmaningen som gick ut på att jag fram till nyårsafton skulle träna 80 pass detta var baserat på att jag skulle träna ca 6 pass i veckan. Om man då, som jag nu, inte tränat på en vecka blir det kämpigt att ta igen.

Nu har jag en halvtimme kvar av min lunch och matlådan är uppäten, så jag tänkte ta en promenad i retnings Dalby och få lite frisk luft.

jossefinast Kommentarer (1)

Håret är i alla fall snyggt

Idag har jag en helt ledig dag, inget schemalagt och inget jobb. Hade planerat dubbelpass idag, men det blir ingen träning då halsen fortfarande gör sig påmind. Vi fortsätter med exjobbsletande på arbetsmarknadsmässan idag istället och njuter av en perfekt hårdag. 
 
 
Det är så fruktansvärt frustrerande att inte kunna träna när man verkligen verkligen vill... Och maten går åt skogen också för den delen... Snälla låt mig bli frisk!

jossefinast Kommentarer (5)

I love

När jag först såg den här utmaningen på någon av de bloggar jag läser tänkte jag:" näe, det ska jag inte vara med på. Bara ett sätt att försöka lyfta statistiken på sin bogg"  Men ja, det var ju innan underbara Emma länkade mig som en av hennes fem favoriter. Det värmer väldigt mycket och jag tänkte att om jag kan få ge samma känsla som jag fick när jag såg det, till någon av mina favoritbloggare så är det kanske inte så dumt? Och att dela med sig av lästips till er läsare är ju inte heller helt fel.
 
 

 

* * *

Reglerna för denna utmärkelsen är: Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg. 

* * *

 

Många av de jag vill länka till har med största sannolikhet redan fått en länk då detta redan florerat ett ag i bloggvärlden, me vi kör på så får vi se.

 

Maria Jag följer hennes blogg med förtjusning och har gjort sedan i somras. Det är mycket som gör att jag känner igen mig själv och dessutom har hon mycket intressant att säga.

 

Skam den som ger sig En ganska nyblogg om en kille med en förkärlek för knäppa utmaningar, så som att göra 3 svenska klassiker, genomföra Ironmans (säger man så i plural?) och nu senast dillar han om en viking. 

 

Fanny Tjejen publicera det ena makalösa receptet efter det andra. Jag har fortfarande hur mycket som helst jag ska testa och när hon släpper sin kokbok ska jag stå först i kön, det är ett som är säkert.

 

Jag tror jag håller där då de övriga jag vill läga till vet jag redan fått nomineringen. Som ni kanske vet brukar jag då och då tipsa om imna favoritbloggar, se kategorin "bloggkunskap" för att se tidigare tips.

 

 

 

jossefinast Kommentarer (1)

Exjobbsletande

Halsen är fortfarande inte bra, men den är lite bättre än igårkväll. Under eftermiddagen igår kom febern tillbaka och kvällen spenderades i soffan ganska ynklig. Jag kan verklgien inte hantera att vara sjuk.
 
Men idag funkar det bara inte att vara sjuk, så febern har pressats undan och enbart halsont är kvar. Idag är det Arbetsmarknadsmässa på LTH och jag har under förmiddagen gått och pratat med företagsrepresentanter.Just nu letar jag exjobb för fullt och det känns som att det åtminstone går framåt. 
 
Nu sitter jag hemma och äter lunch för att senare i eftermiddag gå på föreläsning. Imoron är det mer exjobbsletande som väntar och jag hoppas verklgien att det leder någonstans. 
 
 
Jag hatar verkligen att vara sjuk. Detkänns som en evighet sedn jag tränade och jag kan knappt vänta tills den här jäkla halsen blir bra!!!

jossefinast Kommentarer (0)

Onsdagstisdag

Hlsen är fortfarande kass, men jag märker att den är på bättringsväg åtminstone. Det är ju alltid något. Idag orkade jag till och med ta en morgonpromenad i solen med hund och påg. Och jag kunde äta frukost, också ett stort framsteg. Men kaffe funkar fortfarande inte, så jag är ju knappast frisk. 
 
Idag försöker jag dock bruka lite allvar här hemma så jag varvar bloggläsande med plugg och det går väl helt okej tycker jag. 
 
Plugghäng i soffan
 
JAg har förövrigt hela förmiddagen, och kvällen igår varit övertygad om att idag är onsdag. Konstigt. Antar att det är för att jag känner mig stressad av att vara sjuk och det känns som att dagarna bara springer iväg från mig.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Sjukdom i slutet av veckan gjorde at jag itne fick riktigt den avslutning jag tänkt mig, men det blev trots allt en del träning i början av veckan. Så vi summerar lite nu då.
 
Måndag: 90 min fotboll
Tisdag: Löpning 5 km
Onsdag: Gym axlar
Torsdag: Vila
Fredag: Magcirkel
Lördag: Löpning 3 km
Söndag: Sjuk
 
Så det var mitt planerade styrkepass på söndagen som försvann den veckan, men även min träning idag och imorgon. Antagligen tvingar jag mig till vila på onsdag också. Bättre att vila en dag längre än en för lite, men det knns jäkligt trist. 
 
Nu är det 53 pass kvar till nyår och dagarna börjar försvinna för mig. Men jag SKA klara det. Får bli några dubbelpass de kommande veckorna för att skrapa ihop till tillräckligt många vilodagar. Kanske även lägga in lite lågintensiv träning så som yoga. Jag klurar vidare och planerar. 

jossefinast Kommentarer (1)

Lite om mig

I gårdagens inlägg verkade jag ju vara på bättringsvägen men tji fick jag. strax efter att inlägget publicerades somnade jag och vaknade med skyhög feber och var ynkligare än någonsin. Fram mot kvällen blev det bättre igen med några panodils hjälp. 
 
Idag har jag fått vara feberfri, men halsen är jag inte riktigt kompis med. Det dröjer några dagar till innan det blir träning för den här damen. Skolan lyckades jag trots allt tvinga mig till och städning av vardagsrumet också för den delen.
 
Sliten tjej
 
Jag fick för ett tag sedan en kommentar med önskemål att jag skulle berätta lite mer om mig själv. Jag vet varken om detta är en allmänönskan eller riktigt vad jag ska skriva, men jag tänkte att jag gör en punktlista med lite snabbfakta om mig själv så får ni väl helt enkelt säga till om det är något ni vill veta mer om.
 
  • Jag är 24 år gammal och bor i lund.

  • Jag bor tillsammans med min älskade sambo (även kallad Pågen) och min ögonsten till hund (aka Yoshi). Yoshi är 3 år gammal och helt underbar.

  • För tillfället pluggar jag till civilingenjör i maskinteknk med produktionsinriktning. Jag håller på att läsa de absolut sista kurserna och jagar nu examensjobb så attjag kan tamin examen till sommaren. 

  • Sedan jag var 12 år gammal har ja spelat fotboll, och sedan jag var 17 som målvakt. Under fotbollskarriären har det varit många skador, men värt varenda en. Jag spelar fortfarande och gör det i Lunds BoIS damlag där även mina två småsystrar spelar. Nästa sässong ligger vi i division 3 och jag hoppas på att vi kan hamna på topp 3.

  • Jag jobbar en dag i veckan på systembolaget i Dalby (utanför Lund). Jag trivs jättebra och tycker nästan det är lite synd att jag snart är färdigutbildaqd och ska börja leta jobb då jag trivs där jag är.

  • Jag har andra intressen utöver all den träning ni får följa här i bloggen, bl.a. fotografering och trädgård.

  • Jag längtar efter att bli vuxen på riktigt, men är samtidigt livrädd för det

jossefinast Kommentarer (2)

Glass till frukost

När vi åkte hem igårkväll hade jag fruktansvärt ont i halsen och under bussfärden blev det bara värre. Gomseglet blev längre och längre och halsen svullnade lite längst upp. Det har blivit en ovan känsla då jag för snart tvåår sedan tog bort mina halsmandlar och sedan dess bara haft lite småskrovel i halsen.
 
Så jag blev väldigt ynklig när jag skulle gå och lägga mig och inte kunde varken svälja eller prata, men tänkte att det skulle nog gå över under natten. Men icke då. Halsen riktigt bultade när jag vaknade och feber hade ja också. Så nu har jag knaprat panodil och ätitglass. Halsen känns lite bättre så nu ska jag försöka få i mig lite varma koppen medans halsen fortfarande känns okej. 
 
Behöver jag ens säga att det inte blir någon träning idag?!

jossefinast Kommentarer (1)

Ändrade planer

Just nu sitter jag på bussen ut mot Sjöbo. Där ska jag och Pågen hjälpa några vänner att renovera deras garage.

Jag hade planerat att under förmiddagen springa 10 km idag. Men igårkväll var jag och tittade på spex och det blev någon öl och en drink eller två. Jag brukar kunna träna dagen efter ändå, om jag bara fått sova tillräckligt. Men idag när jag hade denna tidspress av att vi skulle iväg och var väldigt trött när jag vaknade, planerade jag om.

Jag har tjatat om det här med rutiner och idag så ställdes jag själv inför en utmaning att lägga rutinerna åt sidan. Men jag ställde inte in min runda, jag ändrade den. Jag sprang 3 km mest för att känna att jag ändå gjort något och för att inte behöva känns att jag missat ett planerat pass. Jag la bara om det för att det skulle funka i vardagen.

jossefinast Kommentarer (1)

Kaffebrist

I morse tyckte jag att jag förtjänade sovmorgon. Det tyckte iinte min hund. Så det blev att dra på sig kläderna och släpa sig ut tidigare än tänkt. Vl ute var det skönt med frisk luft och lite solsken. Hela rundan gick jag och såg fram emot mitt kaffe jag skulle fixa när jag väl kom hem. 
 
Somjag nämnt tidigare mår min kaffekokare inte så bra, den värmer inte vatnet som det ska. Så jag kom på den brillianta idén att jag kunde koka vattnet i vattenkokaren innan jag hällde det i kaffekokaren. Tanken var god, men det gick inte så bra. Kaffet smakade plast. Så nu sitter jag här med kaffebrist i kroppen... Typiskt.
 
Återanvänd bild från 2011

jossefinast Kommentarer (1)

Gör träningen till en självklarhet

Jag fick för ett tag sedan ett önskemål bland kommentarerna att lägga upp ett träningsprogram för nybörjare. För mig känns det jättekonstigt att jag skulle sitta här och rekomendera andra hur de ska träna. För mig är träning något väldigt individuellt och ingen människa är den andra lik. Jag ska försöka förklara hur jag tänker.
 
Jag tror att det största felet man gör när man bestämt sig för att börja träna är att man vill att allt ska hända direkt. Man köper ny dyr utrustning, man lägger om kosten och planerar att träna 5-6 gånger i veckan. Man håller denna planering i en vecka och känner sig fruktansvärt duktig. Vecka nummer två börjar man fuska lite för "jag var ju så duktig förra veckan". Dessutom förväntar man sig resultat. Man har ju trots allt tränat och ätit ganska bra i två veckors tid, varför händer inget? Varför har jag inte magrutor och långa smala ben vid det här laget? Sakta men säkert blir motivationen lägre och lägre. Det blir allt lättare att fuska och hoppa över träning. 
 
Så hur undviker man då denna "nybörjarfälla"? Jag tror det finns två saker man måste tänka på. Det första är att hitta en träningsform som funkar för en själv. Bara för att dina favoritbloggar eller reportagen i hälsotidningar säger en sak så behöver det inte vara det som funkar för dig. I början kanske det mesta känns jobbigt och tråkigt och enbart som ett belastande måste. Men det finns alltid något som känns bättre än sämst. Jag tror det gäller att hitta en träningsform som, även om den inte är rolig till att börja med,att du åtminstone kan tänka tillbaka när träningspasset är slut och säga: det där var ju inte så farligt. 
 
Nästa viktiga punkt hänger ihop med det jag skrev om först. Börja försiktigt. Visst, det är lätt atttänka att man vill ha en kickstart, men jag tycker det är viktigare att få in rutinen och glädjen. Det jag gjorde när jag bestämde mig för att börja satsa på träningen lite extra det var att följa Runners nybörjarprogram. Jag bestämde mig för att följa det till punkt och pricka trots att jag hade orkat springa längre de flesta gångerna. Men genom att gå ut väldigt lugnt och med en planerad rutin som absolut inte var extremt mycket (3 gånger i veckan). 
 
Jag tycker även det funkar bra att lägga fokus på att se till att träningen blir av framför hur snabbt, hur starkt, hur långt eller hur länge. Den bästa träningen är den som blir av. Så att göra en krysslista där man samlar kryss för sin träning, räkna poäng eller att skapa sin egen passutmaning kan var några sätt för att motivera sig till att skapa träningstillfällen.
 
Jag tror att det jag ville komma fram till var: Fokusera på att skapa rutinen innan man börjar träva efter de stora resultaten. Resultaten kommer så mycket lättare om träningen blir en naturlig del i vardagen.

jossefinast Kommentarer (2)

Lagrad julmust

Jag och pågen sitter hemma och myser av höstmörkret med lagrad julmust. VI har precis fått in den på  jobbet och jag var bara tvungen att testa. Och jag kan verkligen rekomendera den till den som på julbordet vill ha något alkoholfritt men som inte upplevs som lika sött, och lite mer vuxet i smaken än vanlig julmust. Man ja, socker är det ju fortfarande i den. 
 
 
 

jossefinast Kommentarer (2)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer