Hyllning

Jag har precis uppdaterat fliken "LÄSVÄRT" uppe till vänster med ett inlägg jag läste hos superSHEro. Detta inlägg sätter ord på många av de tankar jag haft på sista tiden som gjort mig frustrerad. Jag har aldrig läst bloggen tidigare men kommer helt klart titta in där fler gånger efter att ha läst detta inlägg.

Medans ni läser inlägget ska jag fortsätta sitta här i soffan, äta jordnötssmör med sked direkt ur burken och dricka kall mjölk.


För att läsa hela inlägget klicka på bilden

Ta hand om er!
1 Anna M:

skriven

Personligen så tolkade jag uttrycket "Strong is the new skinny" som att man är stark mentalt och kan bestämma själv vilken kropp man vill ha och att den får se ut precis som man själv vill. Men det är kanske bara jag...=)

2 Josefin:

skriven

Anna, det är ju en väldigt bra tolkning. Dock håller jag med henne om att å som uttrycket används är det snarare som ett mantra som upprepas gång på gång av unga tjejer som är precis lika maniska som anorektikerna och lever med precis lika stor ångest. Finns många bloggar och facebookgrupper och liknande jag skulle kunna ta som exempel på detta. just kommentaren om att anorektiker har blivit orotrexiker känner jag stämmer väldigt bra.

3 Anna M:

skriven

Jo, och jag tror att det är meningen att man ska tolka det som fysisk stark och som sagt det är ju kanske inte alltid så bra, har sett skräckexempel på en tjej som tränat sig anorektiskt smal och jag vet inte vad jag ska säga till henne för hon lever ju enligt ett hälsosamt ideal, eller? Jag läser inte andra träningsbloggar utan bara din så jag är inte med på vad som är "inne" i träningsvärlden men jag håller med inlägget om att det kanske fostrar en ny typ av kultur som inte nödvändigtvis är bättre.

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer