Mer om löpning

Som jag lovade: här kommer en guid på vad jag springer i.

Mycket i löpargarderoben är gammalt och slitet och i behov av uppgradering. Resåren i löpartightsen är nästan av, Jackan är urtvättad och det hade varit gött med mer än ett linne. Men det mesta fungerar fortfarande. Jag springer alltid i åtsittande och tighta kläder, utan saker som kan hoppa runt. Jag klarar inte av distraheringen som uppstår av en nyckelknippa i en för löst sittande ficka. Det stör min rytm.

Jag springer med RunKeeper i min telefon som jag fäster i ett armband på överarmen. Den snälla damen berättar var femte minut vilket tempo man håller. I telefonen har jag även spotify och musiken jag lyssnade på idag var den långa listan härifrån.

Kompressionsstrumporna
har jag skrivit om tidigare, de ger en underbar känsla av kontroll i benen. För en sån som jag med dålig blodcirkulation är det underbart med tryck på vaderna. vissar dagar (som idag) hjälper dock inte ens det.

Mina skor provade jag ut på löplabbet i vintras och de är perfekta. Jag rekomenderar alla somska köpa nya löparskor att gå till löplabbet och prova ut skor!



Jag har ett mål vad det gäller löpningen i år. Innan sommaren ska jag vid något tillfälle ha sprungit milen, helst under en timme. För att uppnå detta gäller det dels att jag tränar upp flåset, men framförallt måste jag återigen jobba in rutinen att springa. Mental träning är nummer ett.

Inspiration? Jag prenumererar på Runners world och älskar idningen. tyvärr har jag inte hunnit med att läsa senaste numret.
1 Lisa:

skriven

vilken underbar bild du gjort, jag gillar den skarpt! :) Heja dig, löpning är toppen!

2 Jennifer:

skriven

Okej ja jag förstår :) skadar inte att fråga tänkte jag :)

3 Pierre:

skriven

Kan även rekommendera att höra med Runners' Store. Även de har bra skor och utprovning. Testade 2 Löplabbet och 1 Runners Store innan jag hittade rätt. Även personalen varierar lite per butik så där man känner att man får testa runt är bra, så man får valmöjligheter.

Själv kör jag på ett par New Balance, en model som även har storlek i bredd, så val av längd och bredd är klockrent för en med breda fötter.

4 Pierre:

skriven

Kn även rekommendera dessa.

http://www.runners-edge.co.uk/REProductImages/2XU%20Calf%20Guards.jpg

X2U Compression Calf Guards. Köpte ett par och provade inför Kalmar Tri som jag körde alltför otränad. Fick inte en enda krampkänning i vaderna. Skitbra och snygga.

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer