Trött

Jag är trött efteren heldag på jobbet och en kort fotbollsträning. Så nu ska jag sova och återkommer en annan dag.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Fotopromenad med lillasyster

Mellan regnskurarna idag har det blivit lite promenader. En gång med mamma då jag hittade massa fina ställen att fotografera på, och en med lillasyster Linnea för att just fotografera. Jag behöver fortfarande öva för att bli ännu bättre på fotograferandet, men jag känner att det går åt rätt håll. Behöver någon som vill ställa upp som modell bara...
 

jossefinast Kommentarer (3)

Sista sucken

Som jag nämnde åkte jag och pågen ut till stugan igår igen. Det har blivit mycket kortspel och OS-tittande både igår och idag. Idag blev det även en tripp till loppmarknaden uppe i byn och det var något av det mest komiska jag sett. De skulle öppna grindarna kl 13, och vi var där 5 minuter innan. då var det redan en jättelång kö och vi ställde oss bredvid den och tittade på. när de öppnade sprang alla som en skenande flock kor in för att hitta de bästa fynden. Och vi stod kvar i regnet och skrattade åt uppståndelsen och när de allra ivrigaste hade kommit in lunkade vi också in i deras kölvatten och lyckades samla på oss två hinkar som jag tänkte plantera blommor i och en ljuslykta. 
 
Promenad på stranden igår 
 

Pågen körde hem ikväll och jag åker hem på tisdag efter jobb och det blir antagligen sista dagarna i stugan för den här sommaren och det känns helt klart lite vemodigt. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem och hålla sig hemma och få sova med min älskling varje natt. 

jossefinast Kommentarer (0)

Kvällspromenad

när den värsta värmenförsvunnit, men fortfarande i strålande sol, passade jag på att ta med mig vattenflaskan ut på en promenad. Med sommarprat i öronen och solen i ansiktet njöt jag ungefär en halvtimme. Man ska ju inte överdriva med tanke på hur jag mått idag. 
 
Om en halvtimme är planen att jag ska gå och lägga mig och somna till OS-invigningen. Huvudvärken har inte släppt helt men iövrigt mår jag bra och räknar med att kunna jobba som vanligt imorgon. Efter jobbet hämtar pågen mig och vi kör direkt ut till stugan för att njuta av helgen tillsammans med mamma och pappa. 
 
Jag fuskade och promenerade i mina inneskor....

jossefinast Kommentarer (0)

Åh nej!

Jag är sjuk! Eller ja... jag tror det är mitt blodtryck som jävlas med mig igen. Fick åka hem från jobbet efter bara en timme idag då jag höll på å svimma och kräktes flera gånger inne på toaletten. Och jag som skulle träna ikväll. Jag är helt mattoch ligger hemma i soffan nu och försöker få i mig vatten socker och salt. Det blir varken nyttig kost eller träning idag, och jag kan inte ens njuta av det. Menförhoppningsvis mår jag bättre om några timmar så att jag kan ta en kvällspromenad i alla fall och kanske städa lite.
 
Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och äta glass.

jossefinast Kommentarer (1)

Var ska jag sova inatt?

Värmen håller i sig och den ska väl stanna ett tag till. Dock jobbar jag idag, så pågen och jag tog bussen tidigt tidigt imorse för att hinna i tid. Halv sju avgick den och sedan sov vi oss igenom hela skåne och kl 9 gick jag genom dörrarna till jobbet.

Ikväll när jag slutar har jag däremot ett val. Antingen åker jag hem och tar en sväng på gymmet, eller så åker jag buss två timmar tillbaka till stugan och får njuta av solen imorgon förmiddag innan jag ska tillbaka till jobb...

jossefinast Kommentarer (0)

Nytt

Som sagt: en härlig dag så det förslår. Avslutade dagen med att knäppa lite nya bilder till bloggen. Pågen börjar förstå sig på kameran mer och mer och det är ju tur för mig ;) Det blev en ny header och lite andra fina bilder. Bjuder på ett litet urval här nedan
 

jossefinast Kommentarer (2)

En strålande dag

Dagen inleddes med en timmes promenad med mor och hund. Resten av förmiddagen har spenderats på stranden och jag planerar att låta eftermiddagen bli precis likadan.

jossefinast Kommentarer (0)

Hjärtlig löpning

Denna tisdag är jag ledig från jobbet. Då jag på förhand misstänkte att dagen skulle bjuda på underbart väder packade jag väskan igårkväll och steg upp tidigt imorse för att ta bussen ut till sommarstugan igen. Dock glömde jag min kamera hemma så ni får klara er med gamla bilder och mobilbilder, men det är ju inte fy skam.
 
På dagens schema stod 3 km löpning och det klarade jag av galant med en snittid på 5:48 /km. Detta är den bästa snittiden jag hållt på en löprunda sedan jag började ta tiden när jag springer. Visst, det är bara tre km, men det är trots det en mental seger för mig. Speciellt eftersom jag kände att jag hade kunnat fortsätta mycket längre.
 
Jag längtar verkligen tills jag ska få utöka rundorna, men samtidigt känns det som att denna perioden är väldigt bra för mig. Att verkligen få längta efter "ordentlig" träning och att få känna att jag gjort precis det jag ska, varken mer eller mindre med mina 3 kilometersrundor. 
 
Men det vitkigaste av allt: Jag känner mig så fruktansvärt stark just nu
 
 Dagens hjärtformade runda

jossefinast Kommentarer (3)

Lunchpaus

Sitter på jobbet och käkar lunch nu. Blogg.seappen funkar igen och jag har fixat instagrans collage app så det går nu helt ok att blogga på telefonen. Min räddning då jag hoppas på att min kära sambo ska formatera om min dator ikväll, så jag kommer väl vara fast med telefonen.

 

Tänkte att jag skulle redovisa dagens mat än så länge. När jag jobbar äter jag två frukostar, eller en frukost och ett mellanmål. Kalla det vad man vill. De andra brukar äta mackor och bullar på frukostrasten, medans jag nu försöker hålla mig borta från det. Så jag äter istället en stadig frukost hemma. Idag lev det kvarg blandat med lite keso toppat med blåbär, granatäpple och lite honung.

 

När det sedan var dags för frukost nummer 2 hade jag med mig en proteinshake (smak: iskaffe) och till det 7 mandlar och en kopp kaffe. Det mättar så att jag står mig till kl 13 då det är lunch. Dagens lunch består av kycklingpaj med fetaost och soltorkade tomater som jag gjorde i förra veckan. Till det en paprika och cola light.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Veckans träning

Tänkte att jag skulle sammanfattta hur min träningsvecka sett ut iom att jag faktiskt kommit igång med lite mer "riktig träning" nu.
 
Måndag: Löpning 3 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Överkroppspass på gym
Torsdag: Löpning 3 km
Fredag: Överkroppspass på gym
Lördag: Vila
Söndag: Promenad 60 min
 
Utöver detta har det ju även gjorts en fimla massa armhävningar och plankor på knä. Det känns bra i kroppen. Nästa veckas träningsupplägg ser ungefär likadant ut för att i veckan efter det trappa upp det lite mer med ett lätt fotbollspass.
 
Hur har det gått med er träning i veckan?

jossefinast Kommentarer (0)

Bakismonstret

Som sagt blev det några glas vin igår och jag mår som jag förtjänar idag. Trots detta har jag och pågen precis kommit tillbaka efter en timmess promenad i solen.
 
När jag är bakfull blir min mage som ett stort svart hål. Jag äter allt som kommer imin väg. Det bästa är att gå till affären och köpa allt man är sugen på. Det kan bli allt från färska champinioner till lösgodis. Allt ska sedan sköljas ned först med stndardmjölk (3%) och sedan cola light på det.
 
Men inte idag. Det blev inte shoppingtur till ica. Inget godis och ingen läsk. Har istället ätit melon och äpple till frukost och paj till lunch. Kontrollerat med andra ord. Men än är dagen inte slut så vi får väl se hur länge jag lyckas vara diciplinerad.
 
Hur ser era bakisvanor ut?
 
 
Sommarvädret har avnjutits med långpromenad. Njöt av utsikten, vädret och tittade på fina hus

jossefinast Kommentarer (0)

Roséfylld lördagkväll

Idag är det lördag och jag tar tillfället i akt att träffa goda vänner, äta god mat och njuta av några glas rosé. Till råga på allt skiner solen. Kan det bli bättre?

jossefinast Kommentarer (0)

Fredagsmys

Kvällens samboaktivitet blev ett överkroppspass på gymmet. Vi körde passet jag fick av gyminstruktören för några veckor sedan och ja lyckades höja vikterna ganska mycket. Det beror väl mycket på att man börjar få in rätt teknik och det blir lättare att pressa sig själv. Men det är trots allt ökningar!
 
Efter det körde vi magcirkel så att det krampade både i min och pågens magmuskler. Skön känsla. På väg hem från gymmet åkte vi inom willys och handlade på oss frukt och grönt som vi ska göra en fruktsallad av och mysa vidare med stumma armar i soffan. Om vi bara orkar hacka upp den.
 
Fredagsmys helt i min smak

jossefinast Kommentarer (0)

Växlande molnighet

Idag har jag faktiskt planerat att vara effektiv. Jag ska göra klart en av mina inlämningsuppgifter och ikväll ska jag gymma. Självklart tittar solen för en gångs skull fram just idag. Som tur är så är det en hel del läsning som behöver göras också för att bli klar med uppgiften, så jag slår två flugor i en smäll och sitter ute och läser när det är sol och går in och skriver när det kommer stora moln. Detta ska vi nog kunna lösa.
 
Plugg när det är som bäst

jossefinast Kommentarer (0)

Osminkad sanning

"Totalt utpumpad" är två ord som definitivt beskriver mig just nu. Jag körde mina 3 km löpning idag. Precis som förra gången sprang jag 1 km i taget med 2 minuters vila emellan. Detta för att kunna hålla så högt tempo som möjligt när jag väl sprang. Idag lyckades jag ligga på en snitt-tid på ca 5:30 per km vilket är ett högt tempo för mig. Specellt eftersom jag knappt tränat kondition på två månader.Med detta har jag utfört veckans två tillåtna löppass och har enbart ett styrkapass kvar som jag ska utföra med pågen imorgonkväll som fredagsmys.
 
Så nu sitter jag här i soffan halvt påklädd, nyduschad och osminkad och väntar på att pågen ska komma hem så ska vi äta paj, sedan göra paj och till sist titta på sommar med Ernst
 
Nyduschad och osminkad efter löpning
 
Det jobbigaste med att bara få springa tre km är nog att man bara precis hinner börja tänka och inte hinner tänka klart. Därmed lämnas man med alla tankar och funderingar efter det att man sprungit klart och då är de så mycket svårare att bearbeta.

jossefinast Kommentarer (1)

Bra Onsdag

Kvällsmaten i magen, gympasset avklarat, TVn rullar och jag njuter av ett glas kall Cola light. En helt ok onsdag helt enkelt.
 
Mina armar är tunga och matta efter träningen och det kommer nog kännas imorgon. Mina nya gymhandskar var bra och jag kände mig starkare än någonsin. Kanske inte på grund av handskarna dock...
 
Nu tar vi det såhär lugnt resten av kvällen.
 
Yoshi tidigare idag

jossefinast Kommentarer (0)

Dags för gym

Nu är tiden inne för att bege sig till gymmet och träna lite överkropp. Efter det ska jag hem och göra paj nummer 2.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Totalt Paj

Förmiddagen har spenderats med att göra paj. Då jag inte riktigt orkade bege mig till affären nfick det bli en paj på det som råkade finnas hemma. Hckade tomater, skinka, kalkon och oliver fick läggs i formen tillsammans med keso och äggstanning. toppat med lite riven prästost.
 
Den pajdeg som blev över tryckte jag ut till en lunchpaj i en liten form. Det blev samma innehåll i den som i den stora pajen och till min förtjusning blev den underbrt god. Tanken är att jag ska göra en paj i eftermiddag också, men då måste jag först bege mig till affären. Jag tänker mig kyckling, soltorkade tomater och fetaost i paj 2.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Hejdå semesterkilon

Jag sitter nu med en kopp kaffe och filosoferar lite. Som jag nämnde igår upptäckte jag att jag lagt på mig några trivselkilon den senaste tiden. Det är ju inte så konstigt med tanke på att senaste veckan spenderats i sommarstugan med vin om kvällarna, bröd till frukost och både glass och godis. Och till råga på allt har jag inte kunnat träna så mkt på grund av knät. Dessutom är det den där veckan ni vet innan den där andra veckan ni vet då kroppen binder lite extra vätska.
 
Men oavsett anledning till dessa extra kilon och bundna vätska ska det bort. Det är fortfarande sommar och jag lever i "semestermode" även om jag jobbar 50%. Detta innebär att jag kommer inte förbjuda lite vin då och då och jag kommer inte förbjuda den njutningsfyllda chokladbiten till kaffet.
 
Inga förbud, bara medvetet ätande. Allt jag stoppar i mig ska vara ett medvetet val och planerat, det ska inte slinka ner av en slump. På så vis njuter man dels mer av det man äter men man kommer även att äta mycket mer kontrollerat.
 
Det enda som jag faktiskt kommer förbjuda, det är bröd. Till att börja med även knäckebröd. Mackor är min svaghet. Jag kan klämma i mig hur mycket bröd som helst. Med ett tjock lager smör och ost och marmelad. Eller med skinka, senap och ost. Eller med Kaviar. Summa: Inget bröd.
 
Vad det gäller träning börjar ju sjukgymnastens program tillåta mer och mer träning. Jag kommer fortsätta ed mina plankor och armhävningar och få in löpning och styrka. Så även träningen trappas upp några steg och det är så himla skönt!
 
Så om två veckor hoppas jag att mina dumma öveerflödskilon försvinner, svullnaden har gått ner och att jag årterigen känner mig snygg och vältränad
 

jossefinast Kommentarer (0)

Jobblunch

Ja, bättre än såhär blir det inte idag. Men jag ska väl inte klaga, för Felix nya pajer är faktiskt riktigt goda. Och näringsvärdens är helt ok. Så idag blev det medelhavspaj med varmrökt skinka, kronärtskocka, tomat och pestocréme. Till det en paprika och ett glas mjölk.

Nu ska jag sova lite på maten innan det är dags att fortsätta jobba. Ska satsa på att göra egen paj i veckan så att man har koll på vad som är i dem. Och matlådor är ju alltid najs.

jossefinast Kommentarer (0)

Ny vecka och nya tag

Jag är igång! Morgonen började med en kort uppmjukande promenad med hunden för att direkt efterföljas av 3 km löpning enligt sjukgymnastens rekomendationer. Sprang 1 km, gick 2 min, sprang 1 km, gick två minuter och sprang 1 km. OCh jag hade kunnat fortsätta minst lika länge till. Men skynda långsamt var det ju.
 
Så istället blev det till att göra mina 3:36 minuter planka och 36 armhävningar och jag är i fas. Så nu sitter jag nyduschad och dricker kaffe framför TVn och laddar för att städa lägenheten. Men först ska jag läsa era bloggar och fundera lite på ett betydelsefullt inlägg. Jag insåg nämligen i morse att jag på 1½ vecka har gått upp 3 kg... Tror mest det är vätska jag bundit upp i kroppen, men den ska inte vara där. Så nu bir det mer fokus! Men mer om det i ett inlägg senare idag.
 

jossefinast Kommentarer (2)

En bra söndagkväll

Hemma igen. Kvällspromenad med hund och sambo i kvällssol. Film och jordgubbar. Kvällsplankning till följd av sista armhävningarna för att vara helt i fas med 71-dagarsutmnaingen. En bra söndagkväll helt enkelt.
 
 

jossefinast Kommentarer (0)

Nya prylar

För en dryg vecka sedan gjorde jag en liten beställning på sportkost.se. Därme har jag nu hemma tre nya påsar med proteipulver och ett par turkosa fina gymhandskar. Detta ska invigas i veckan. OCh imorgon är dagen då jag får testa att springa igen!!!
 
Nys gymhndskar och proteinpulver med smkerna chokla, vanilj och ice-coffee. Dessutom ett produktprov på gainbolic som jag inte riktigt lyckats lista ut vad det är än.

jossefinast Kommentarer (2)

Grå lördag

Sitter i stugan lite smygbakis. Det blev en hel del vin igårkväll, men det är ju semester. Jag har trots allt lyckats ta igen det jag missade i plankor och armhävningar igår, så nu är det bara dagens kvar för att jag ska vara ifatt.
 
I eftermiddag beger vi oss till krisianstad, jag och pågen för att ha lite mystid och titta på spex. Efter det är tanken lite god mat och mys.

jossefinast Kommentarer (0)

God Mu-rgon

Idag hade jag satt klockan på 08.45 för att få en välförtjänt sovmorgon. Den kvicktänkte läsare ser nu att detta blogginlägg är publicerat ganska långt innan det. Jag vaknade nämligen av något helt annat. När jag först slog upp ögonen kunde jag inte fullt ut lokalisera vad det var som lät. Var det en gammal bil somförsökte starta eller en gnisslade dörr? Nä, där var det igen och det var precis vad jag först tyckte: ett Romande.
 
Vårt hus ligger precis vid gränsen till Rvlunda skjutfält. Ett fint fält med vacker natur och på somrarna många fina djur. Får, lamor och highland kettles. De ska ju inte kunna ta sig ut från fältet, men så länge de inte räds vatten (vilket de oftast inte gör) så gör de det lätt.
 
Så idag när jag vaknade gick jag på toa och tittade ut ur sovrumsfönstret och fick se en ko. Eller förlåt, Tjur-kalv. Jag grabbade kameran och stack ut för att lokalisera den och inne hos grannarna stod den med en kompis.
 
 
Summa sumarum: Jag var ju redan uppe, så det var dumt att gå å lägga sig. Så nu sitter jag här och dricker kaffe och ska läsa lite bloggar.

jossefinast Kommentarer (1)

Kallbad i kvällssol

När jag körde till jobbet tidigt imorse öste regnet ner. Efter en hel dags jobb strålade sedan solen, så när jag vid halv åtta var tillbaka i stugan bytte jag om snabbt som bara den för att hinna med ett kvällsdopp innan kvällsmaten. Det var svinkallt (som ni ser på första bilden), men som vanligt var det skönt efteråt.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Drömmar om ett friskt knä

Jag vet att min blogg i nuläget kan vara ganska oinspirerande. Jag känner mig själv ganska oinspirerad och omotiverad just nu. I och med att jag inte kan eller får göra allt jag vill i träningsväg går jag och är bitter och surar. Jag försöker fokusera påvad jag faktiskt kan och får göra. Jag brukar allvar med mina promenader och jag försöker köra en del styrka både för knän och övriga kroppen. Men jag längtar efter att springa. Jag vill springa kort och snabbt. Jag vill göra backintervaller upp och ner. Jag vill ge mig ut på ett lååångt men sångsamt pass. Jag vill jag vill jag vill! Men i nästa vecka får jag ju i alla fall börja springa lite. Vi skyndar långsamt.
 
Tänk djupa grodhopp i sanden tätt följt av en omgång burpees och utfallsgång....

Är det inte konstigt det här att man alltid är som mest träningssugen när man är sjuk eller skadad. Men så är det väl vad det gäller allt, man vill ha det man inte kan få. Nu gäller det att istället njuta av nuet. Solen skiner här igen så jag ska passa på att gå ut på altanen och planka klart för idag och göra mina 31 armhävningar (på knä) innan jag ska hämta pågen vid bussen.

jossefinast Kommentarer (0)

71 dagars planka

Även idag har morgonpromenaden avklarats och trots en lite längre sovmorgon (gick upp halv nio) har jag hunnit med en nyttig frukost bestående av keso och fil med jordgubbar, aprikos, mandlar och havrefras. Jag har även hunnit med lite plankning. Jag har hoppat på Alice-Augustas 71-dagars utmaning (med modifikation)
 
Utmaningen går ut på att göra plankor och burpees i 71 dagar. Utmaningen började igår och då skulle man under dagen göra plankor i totalt 3 minuter och totalt 30 burpees. Man får göra det utspritt under dagen och dela upp det hur man vill. För varje dag som går ska man öka plankorna med 6 sekunder och göra en extra burpee. Detta innebär att efter 71 dagar kommer man planka 10 minuter och göra 100 burpees. Om man missar en dag tar man igen det dagen efter.
 
Detta låter som en utmaning man utan problem klarar a om man bara bestämmer sig. Dok har jag ju problemet med mitt förbaskade knä, så vanliga plankor kan jag inte göra och även burpees är väldigt problematiska. Så jag har gett mig på plankutmaningen och gör plankorna på knä. Däremot har jag bestämt att jag får max dela upp de till två tillfällen per dag. Förhoppningsvis klarar jag det i 71 dagar och kan sedan göra samma sak igen fast "riktiga" plankor. Någon bra modifikatioon för att få burpees att funka har jag inte hittat, men funderar på att bara göra armhävningar på knä så att det blir något.
 
Regn regn regn. Härliga sommarväder...

jossefinast Kommentarer (0)

Ängshyttan

Mitt knä har inte sammarbetat idag. Just nu är det väldigt olika från dag till dag hur det känns och idag har det låst sig, varit segt och allmänt jävligt. Jag har trots det lyckats få in min promenad och ina styrkeövningar plus lite styrka för magen, så det känns helt ok. 
 
Under eftermiddagen åkte vi iväg och tittade på trädgårdskonst i ängshyttan och det fanns mycket fint. efter det blev det glass på glassbåten i åhus. Så nu är det väl bara att fortsätta träna magmusklerna för att kompensera ;)
 
 
 
Har jag sagt att jag älskar foto?

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonpromenad

Jag har alltså nu hamnat i paradiset. Familjens sommarstuge i östra skåne precis nere vid vattnet. Jag åkte hit med pågen i söndags och vi hann med en halvdag på stranden, en kort promenad på fältet och vin och god mat med goda vänner. Vi avslutade sedan kvällen med ett parti kubb för att sedan gå hem och lägga oss relativt tidigt.
 
Kvart över sex var det sedan dags för mig att gå upp och kjutsa pågen till bussen eftersom han skulle tillbaka till lund för att jobba. Själv jobbade jag bara halvdag så lånade föräldrarnas bil och körde in till dalby vid lunch.Nu är jag däremot ledig i två dagar och ska bara njuta av att vara här ute.
 
Imorse gick jag upp redan innan 8, vilket jag tycker är tidigt med tanke på att jag är ledig. När klockan sedan slog 8 tog jag och mamma en morgonpromenad på lite drygt 2 km och därmed är dagens promenad avklarad. Ska försöka få in ett styrkepass senare idag så att jag inte hamnar för mycket back i mitt program från sjukgymnasten.
 
Jag avslutar detta inlägg med några bilder härifrån som jag knäppte igår
 

jossefinast Kommentarer (1)

Bikinistatus

Passade på att ta lite bilder på årets nyförvärv i bikiniväg. köptes i våras i budapest. Även bikiniformen syns relativt tydligt :P
 

jossefinast Kommentarer (0)

Destination paradis

Idag har jag tagit bussen (och tåget och bussen) till paradiset. Jag och pågen började vår resa klockan 10 i förmiddags och landade strax efter halv ett i sommarstugan i juleboda. Vädret har varit underbart hela eftermiddagen och jag har till följd av två timmar på stranden har jag en lätt röd nyans på ryggen.
 
På resande fot med lite lektyr
 

jossefinast Kommentarer (0)

Alone again

Fredagkväll och jag såg fram emot att efter jobbet komma hem och ta ett glas vin eller två och titta på "sommar med Ernst" med min älskling. Men självklart var han tvungen att sticka in till jobb igen och sitta där några timmar. Så mycket för det fredagsmyset. Jag myser istället med mig själv, ett glas rosé och "skilsmässa på franska" (någon film som går på trean). Passade även på att sparka av min tånagel (den har ju varit blå sedan tidigt i våras) men jag antar att ni inte vill se bild på det, så jag slänger in ännu en av mina bilder på underbara laleh
 

Vackra Laleh från sofiero igår
 
Nu väntar jag bara på att pågen ska komma hem och hoppas på att det inte är för sent så att jag somnat. Ska ju trots allt upp och jobba imorgonbitti igen.

jossefinast Kommentarer (0)

Nyfunnen kärlek

Igårkväll åkte jag med min kära mor till Sofiero slott utanför helsingborg. Där spelade Laleh med Timbaktu som förband. Och vilken underbar kväll det blev.
 
 
Att Laleh gjorde bra musik och är en sjukt duktig musiker, det visste jag. Men att hon är så oerhört underbar och söt och sympatisk, det visste jag faktiskt inte. Jag tror faktiskt jag blivit lite kär. Precis innan hon skulle börja sjunga snö seglade det upp papperslyktor mot himlen från en plats lite längre bort i parken mitt ur publikhavet. En oerhört mysig kväll och jag kommer framöver lyssna väligt mycket mer på laleh.
 
Och ja, Timbaktu var ju grym som vanligt när han nu firade 10 års jubileum med sitt band Damn.
 

jossefinast Kommentarer (1)

Ledig förmiddag på gymmet

Då var man hemma efter en svängom på Actic. Fick hjälp av en instruktör att sätta ihop ett styrkeprogram som fokuserade enbart på överkroppen och som inte belastar knäna över huvudtaget. Vi körde igenom hela programmet och oj vad trött jag är i armarna och ryggen. Tror detta blir väldigt bra.Han tyckte att jag skulle försöka köra detta program två gånger i veckan för att se resultat, så det ska jag köra på.
 
När jag kom hem blev det att kasta i sig lunch, jordgubbar med vispad grädde och kesella. Till det en bulle med kalkon och ost och en stor kopp kaffe.
 
 
Någon som vill se träningsprogrammet?

jossefinast Kommentarer (1)

The story continues

Okej. Nu har jag varit hos sjukgymnasten efter två veckors lågintensiv träning. Han var mycket nöjd med mig. Mitt knä har blivit oerhört mycket bättre. Så nu har vi lagt upp ett program för vad som gäller de kommande 4 veckorna. I stora drag ser det ut såhär:
 
vecka 28
Styrka 3 ggr
2 km promenad /dag
cykling max 20 min/dag
 
vecka 29
Styrka 2 ggr
3 km löpning 2 ggr på mjukt underlag
 
vecka 30
Styrka 2 ggr
3 km löpning
lätt fotbollsträning
 
vecka 31
fotbollsträning
 
Inför varje vecka kommer jag göra en utförlig veckoplanering för att få in allt i lagom dos och bra utspritt under veckorna. I vecka 32 kommer jag sedan gå på uppföljning hos sjukgymnasten och hoppas då på att allt är frid och fröjd.
 
Nu ska jag bege mig till gymmet för att få ett överkroppspass som jag kan köra utan att det påverkar knät.

jossefinast Kommentarer (0)

Godnatt

Ligger hemma i soffan med tacopaj i magen som åts tillsammans med en underbar sallad innehållande blnd annat melon och granatäpple. JAg är helt slut efter dagens jobb, men lyckades ta mig igenom en cirkel av den träning jag tänkt hinna med idag. Tanken var 3 cirklar, men träningsvärken i kombination med en sliten jobbkropp pallade helt enkelt inte.
 
Idag är mitt knä 1000 gånger bättre än det varit på länge. Jag hoppas verkligen det fortsätter såhär nu!!! Nu ska jg ta en tidig kväll och gå å lägga mig.

jossefinast Kommentarer (1)

Jobbmorgon

Med en sådär lagom skönt molande träningsvärk ska jag nu bege mig till dalby för heldagsjobb. Ikväll är det sedan lite hemmaträning som gäller för att fortsätta följa veckansträningsprogram som jag tillverkade igår. Detta ska helt enkelt bli en bra vecka.
 

jossefinast Kommentarer (2)

Tillbaka på gymmet

Idag är det den andra juli. Jag har idag faktiskt hunnit med en sväng till gymmet. Jag körde lite crosstrainer och sedan armar i form av sittande bänkpres, chins och dips. Jag har även mördat magen med min vanliga cirkelträning och kört min knäövningar. Nu är kroppen sådär härligt matt och jag sitter nyduschad med massa mat i magen.
 
På gymmet såg jag till att boka in ett pass med instruktör som skall hjälpa mig sätta ihop ett gymprogram med enbart övningar för överkroppen och som funkar trots mitt knä. Det blir på torsdag efter att jag varit hos sjukgymnasten, och jag längtar som bara den.
 
Jag har även gått med i Emelies utmaning för juli månad. Mitt mål är att komma en bit påväg vad det gäller att stå på huvud till att gå upp i handstående. Men jag vet fan inte hur jag ska bära mig åt för att lyckas.
 

Stå på huvud kan jag. Men sen då?

jossefinast Kommentarer (2)

Jordnötssmör

Min plan för dagen var att efter ha fått feedback på min rapport skulle jag sola hela dagen i trädgården, men självklart blåser det och molnen täcker solen allt för ofta. Så jag har istället spenderat lunchen inomhus med att göra eget jordnötssmör.
 
Hur har jag gjort? Jag hällde i ett gäng jordnötter i min mixer och lät den stå och tugga tills det var en lagom smet. Eller ja... riktigt så lätt var det inte. man bör nog ha en värsting-mixer eller matberedare. För min överhettades (igen) och allt började ryka. Men smöret smakar gott i alla fall.
 

jossefinast Kommentarer (0)

Nä vet du vad

Och folk säger att det är dåligt väder idag. Jag fattar inte

jossefinast Kommentarer (2)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer