Nu är det slut

Idag kom den sista tidningen i Topphälsa. Jag trodde jag sagt upp tidningen för längesedan, men tydligen hade jag misslyckats med det så det fortsatte ett tag till. Jag har totalt fått 8 nummer av tidningen. Efter de första två numerna var jag väldigt nöjd med tidningen, men sedan gick det utför.

När jag idag tittade på alla tidningarna på en och samma gång tycker jag också man ser det bara på framsidan. Det handlar om nya dieter, hur man lättast tappar kilon och rasar i vikt. Det är inte riktigt något som tilltalar mig. Jag vill istället läsa om hur jag blir stark och hälsosam. hur min insida blir så snygg som möjligt och det nyaste inom träning. Allting i den här tidningen känns nu tråkigt och omotiverande.



Men visst, i varje tidning finns det någon enstaka artikel som faktiskt är intressant. Jag vill ännu en gång höra vilka tidningar ni rekomenderar. För jag älskar känslan av en ny tidning man plockar bort plasten från och läser över en kopp kaffe.

jossefinast Kommentarer (2)

Ny favorit

För några veckor sedan köpte vi för första gången hem matvete. Vi har testat det i olika former, kokt i buljong till kyckling, i gratäng och igår istället för ris till korvstroganof. Både jag och Pågen är helt sålda på  det och det är helt klart en ny favorit som flyttat in i skafferiet för att stanna. Det är mycket godare än både ris, bulgur och couscous och erbjuder mycket variation.



Matvete innehåller nästan dubbelt så mycket protein som vanlig ris och är dessutom en långsammare kolhydratkäla. Med andra ord: Tummen upp för matvete!

jossefinast Kommentarer (2)

Slö och sliten

Efter gårdagens blogginlägg blev jag dålig. Lämnade kvällsmålet i toaletten och gick och la mig tidigt. Så idag är en seg dag. Var en snabbis i skolan men är åter hemma igen och ligger utan energi och med sprängande huvudvärk. Slötittar på Tv men måste verkligen ta tag i mig själv och skriva klart min rapport så att resten av veckan kan gå åt till tentaplugg. Men just nu känns det som att jag måste sova lite först.


Pigg och glad?

jossefinast Kommentarer (0)

Inte alltid perfekt

Förra veckan åt jag bra mat, bättre än på länge och med mycket grönsaker. Däremot åt jag även glass och godis i alldeles för stora mängder. Den här veckan är målet att fortsätta äta bra, men minska sockret markant.

När jag kom hem från kvällens målvaktsträning i snålblåst och snöfall blev jag sugen på kall mjölk med havrefras och hallonsylt, precis som jag brukade äta på sommrarna när jag var yngre. Och jag vek mig för suget då jag inte ville äta något "matigare".

Ibland kan man få udda cravings som man bara måste tillgodose. Vad brukar ni få för cravings?



Det jag ville ha sagt var väl egentligen att jag är inte perfekt. Jag äter inte alltid supernyttigt och proteinrikt. Men sålänge det är medvetna val kan jag fortfarande känna mig nöjd.

jossefinast Kommentarer (0)

Veckans träning

Då var det söndag kväll och jag har parkerat ig i sängen för att skriva några sista ord på min rapport innan jag somnar. Jag tänkte även ta och sammanfatta min träningsvecka för er här i bloggen.

Måndag: Fotbollsträning inomhus med 30 minuter fys och 60 minuter spel
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Fotbollsträning utomhus 90 minuter och cykel fram och tillbaka 2*30 minuter
Fredag: Styrka med laget. Cirkelträning med fokus på ben och bål
Lördag: ca 3 km lugn löpning
Söndag: Fotbollsmatch med 30 minuter uppvärmning och 45 minuter spel

Jag måste faktiskt säga att det gott och väl uppfyller mina förväntningar jag hade på veckan. Till nästa vecka är planen att det ska se lika bra ut, men förhoppningsvis en lite längre löprunda och lite mer styrka. Men framförallt gäller det att komma rätt på banan igen vad det gäller kosten. Måste nu råda bot på det där med socker...

jossefinast Kommentarer (0)

Dagens Lunch

jossefinast Kommentarer (0)

Energipåfyllning

Nu sitter jag åter igen framför datorn efter att ha varit ute i trädgården och pillat lite. Jag börjar nu tagga till rejält för både fotbollsmatchen ikväll och veckan som kommer. Förhoppningsvis lyckas den bjuda på minst lika mycket träning som veckan som gått.

Så nu går jag här hemma iförd löpartights och mysig fliece. Ska göra mig en sen lunch nu bestående av ägg och tonfisk med de grönsaker jag lyckas hitta här hemma och dessutom ska jag nog koka lite nudlar till det. Då borde jag väl stå mig ett tag tycker jag. Om jag dessutom häller i mig en proteinshake strax innan matchen borde det gå som en dans.


Jag insåg att jag inte har publicerat någon bild på mig själv på ett tag, så kan vi ju inte ha det.

jossefinast Kommentarer (0)

Söndag

Nu börjar saker och ting ordna upp sig. Rapporten är påbörjad, lägenheten ser åtminstone okej ut och Solen skiner fortfarande. Det blev igår en löparrunda på ca3 km med Sara snacketempo. Efter det en lång stretch för att minimera träningsvärken.

Dagen hittills har bjudit på en sovmorgon. I veckan som gått har jag haft problem med att sova, men inatt var alla dessa bekymmer som bortblåsta och jag sov som en stock. Nu sitter jag och äter frukost, rostade mackor och kaffe. Jag gjorde först en vanlig tallrik fil med smått och gott, men filen smakade skumt så den åkte ut i vasken...



Efter frukost blir det en promenad med jyckn och sedan ska det klippas äppelträd i trädgården. Ikväll blir det årets första fotbollsmatch och jag är taggad till tusen!

jossefinast Kommentarer (0)

Garderobsinredning

Lägenheten har senaste månaden sett ut som ett bombnedslag, men nu börjar det så smått ordna upp sig. Vi var på IKEA för några veckor sedan och köpte inredning till klädkammaren. Jag har nu börjat få in mina kläder och skor där och helt plötsligt får man plats med så mycket mer saker i klädkammaren. Dessutom hitta man saker där inne.

Dagen består i att städa vidare och skriva en rapport om laminat. Planen är också att jag ska lyckas ta mig ut på en kort löprunda också, en det är enbart om jag hinner tillräckligt långt på rapporten.


Klädkammaren, och tro det eller ej, många par skor har slängts.

jossefinast Kommentarer (0)

Ladies Night

Jag är precis hemkommen från ett styrkepass med fotbollslaget och titta vad jag hittade för skylt på gymmet:



Hur kul låter inte det?! Nu skajag bara hitta en kvinlig dejt som är sugen på att hänga med... Någon frivillig?

jossefinast Kommentarer (1)

Good feelings

Idag har det verkligen varit vår! Mina snödroppar började blomma redan i mitten av januari och de står fortfarande glatt kvar trots snö och slask som legat över de i en månad. Mina tulpaner blir bara finare och finare för var dag.



JAg har fått klartecken för ett projekt jag ska genomföra i skolan i samarbete med ett företag och det är väldigt inspirerande, man börjar känna sig vuxen. Jag har tränat fotboll ikväll och kom hem för en timme sedan helt utpumpad.

Nu sitter jag nyduschad och ska krypa ner i sängen och läsa lite labbhandledning innan jag somnar.

Med andra ord: Ida har varit en bra dag. Den bästa på länge.

jossefinast Kommentarer (0)

Inköpslista

Jag har nu knåpat ihop listan från tophälsa här nedanför. Jag ska definitivt inte säga att jag har allt det hemma, det har jag inte råd med helt enkelt. Men en sak man kan komma ihåg är att det som finns på listan är bara bra saker.

Oavsett om man har råd att köpa allt nedan och fylla kyl och skafferier helt eller inte så är ett bra tips att slänga allt man inte vill/ska äta. Varför ha kvar den där halvätna chipspåsen i skafferiet om man nu inte ska äta den?


Lista från topphälsa #2 2012

EDIT: Knske lättare att faktiskt läsa vad det står på bilden nu ;)

jossefinast Kommentarer (2)

Rosa skönhet

Igår köpte Pågen tulpaner till mig (graden av tvång behöver vi inte nämna) och finns det något så vackert som tulpaner? Jag är tror knappt det.


ett annat vårtecke är magsjuka och japp, jag vet nu varifrån den konstiga känslan i magen kom... Soffläge resten av dagen.

jossefinast Kommentarer (0)

Med en kanna kaffe i magen

Äntligen en ledig förmiddag igen. Jag kan ju börja med att säga: OJ vad träningsvärken känns sedan i måndags! Det märks att jag inte tränat på ett tag. Jag klarade av att hänga med i träningen, det var inga problem. Däremot trodde jag aldrig att jag skulle kunna få så mycket träningsvärk av den träningen. För några veckor sedan skulle det inte varit så.

Förmiddagen har spenderats såhär. En gammal ToppHälsa och god frukost. Nu är det bara kaffe kvar.



I just detta nummer av ToppHäls, som kom ut i januari, finns en "nystartsguide" I den hittar man mycket vettigt som jag brukar försöka leva efter jämt. Bland annat finns där en inköpslista för mat om vad man bör ha hemma. Tänkte ta och delge er den senare. Jag ska även försöka se till att jag har allt det hemma.

jossefinast Kommentarer (1)

Tisdagsmiddag

Precis som planerat blev det en vända till ICA efter skolan idag. Vi har en fin uppdelning vad det gäller matlagning här hemma. Sålänge jag lagar maten får jag vad jag vill ha. Jag tycker det fungerar ganska bra.

Kvällens middag blev tandooristekt kyckling med matvete och en sallad bestående av Mache-sallad, majs, paprika, coctailtomater och avokado.



Nu ska jag fortsätta städa här i vardagsrummet. Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag efter min konstanta frånvaro på grund av spexet.

jossefinast Kommentarer (0)

Slask och träningsvärk

Kvällen igår bjöd på fotboll. Vi började med en halvtimme fys. Det var välbehövt för mig och en liten chockstart för kroppen. Idag känner jag av en finfin träningsvärk i lår, rumpa och ljumskar. Igår satte jag upp som mål för mig själv att jag skulle ta mig ut på en löprunda denna vecka. Dock känns det väldigt jobbigt när det nu kommit 3 cm blöt snö över natten och jag vill inte ens tänka på hur blöta mina fötter kommer bli om jag ger mig uti löparskorna. Jag får helt enkelt hoppas på att det töar snabbt.

Så idag blir det nog vilodag med städning. Lite magträning på sin höjd. Jag och pågen ska gå igenom kyl och skafferi och lägga upp matplaner för veckan.

Men först bär det av till skolan.

jossefinast Kommentarer (0)

Play

Håll i hatten, nu är jag tillbaka. Det känns som att hela mitt liv stått på paus i tre veckor. Idag är första dagen efter spexperioden och det är blandade känslor. Jag har sovit i 15 timmar och sitter nu med en kopp kaffe för att planera den kommande veckan. Det blir en del plugg, lite träning och framförallt mycket mys med sambon och hunden, om jag får som jag villl.


Idag när jag efter spexdvalan vaknade upp märker jag en oerhörd träningsvärk i vänster lår, har ingen aning om varför. Jag är även 3 kg lättare än i början av spexperioden, hur gick det till? Nu är det satsning till sommaren som gäller.




Morgonen började med en solig morgonpromenad och kvällen bjuder på första fotbollsträningen på länge.

jossefinast Kommentarer (0)

Löpglädje

Nu har det gått tre veckor då träningen varit minimal och det kommer gå en till. Fram till ch med helgen är det fortfarande fullt upp med spexet, men sen planerar jag att komma igång igen.

Igår tog jag en språngmarsch till bussen. Det är ca 500 meter som jag spräng i mina gummistövlar. Jag flög över marken och kände mig oövervinnelig. Men det var nog tur att det inte var längre till bussen, för det vet jag inte om jag hade orkat.

Hur som helst blev jag väldigt löpsugen, så det blir nog det första jag tränar i nästa vecka, om det bara inte är för kallt.

jossefinast Kommentarer (0)

Jag har en känsla

Tisdag den 14 februari, alla hjärtansdag. För exakt tre år sedan kysste jag Tobias för första gången.



Idag blir en bra dag. Min läpp har nästan läkt. Jag har fått en oväntad ledig förmiddag. Jag dricker kaffe. Jag har tid att göra klart min presentation om aluminiums miljöpåverkan jag ska hålla på fredag. Jag är pigg och utvilad och det känns bra.

jossefinast Kommentarer (0)

Vilken vecka

Jaha, då var det måndag igen. Veckan som gått har det varit fullt upp och det har varit roligt nästan hela tiden. Detta trotts en lättare hjärnskakning, blåmärken och en fläskläpp efter att ha blivit slängd med huvudet först ner i ett stengolv. En hel del alkohol och städning och väldigt mycket spex och sång.


Jag  och min fläskläpp dagen efter smällen.

Denna vecka blir lite lugnare och jag kommer satsa på att komma ikapp med skolarbete. Jag har även planerat att hinna med lite träning den här veckan, vilket helt uteblivit under den förra.

jossefinast Kommentarer (1)

Måndag förmiddag

Jag vet att min blogg nu inte sprudlar av inspiration och hälsokickar just nu. Tiden finns inte riktigt till för att både träna, plugga, spexa och blogga. Så det blir en lite mindre dos av träning, plugg och blogg just nu.

Men samtidigt är det väl precis det jag försöker få min blogg att handla om. Hur man hinner med träningen i ett hektiskt liv. Så det är väl helt enkelt skärpning nu. Mindre facebook, mer blogg. Mindre TV, mer träning. Allt handlar om prioriteringar.



Nu går vi in i föreställningsvecka. Det innebär mycket tid nere på af-borgen. Samtidigt börjar deadlines närma sig i skolan. Jag är faktiskt lite orolig för hur allt sa hinnas med. Men jag har inget annat val än att hinna med.

Nu kör vi en ny vecka med ny energi och bra val!

jossefinast Kommentarer (6)

Fortsättning

Jag var lite väl snabb innan idag, så jag fortsätter här helt enkelt.
Jag har alltså gått igenom en vecka då jag bestäme mig för att göra hälsosamma val.
Jag har inte ätit fullt så bra som planerat, inte tränat riktigt så mycket som jag tänkt men ändå syns vissa resultat. Bland annat visar vågen väldigt annorlunda.

Vikt 29/1: 65.7 kg
Vikt 6/2: 64.0 kg

Jag behöver inte några kommentarer om att " det är bara vätska du tappat" För det vet jag! och det var lite det jag ville visa med denna veckan. Bara genom att göra bra val och inte missköta sig för mycket minskar svullnaden markant. Jag är nöjd och Detta kommer krävas igen då jag vet med mig att kommande vecka kommer bli en utmaning.

jossefinast Kommentarer (0)

Efter en vecka

Veckan sm gått har inte gått hundra procent som planerat, men helt ok åtminstone. Jag har avsttt godis och alkohol (med undantag för fredagen som planerat). På bilderna syns det framförallt på mittenbilden att kroppen inte är lika uppsvälld. Men annars är det inte så stor skillnad tycker jag. Eller vad tycker ni?

jossefinast Kommentarer (3)

Gröt

Hsvregrynsgröt är något som är oerhört underskattat. Genom att blanda ner ett ägg i gröten och byta hälften av vattnet mot mjölk blir gröten underbar. Toppad med mango och grapefrukt blir det ännu bättre.



Ikväll ska jag hjälpa till uppe på kåren med styrelsen som ska fixa en utbildning. Dck ska jag hem relativt tidigt eftersom jag har hunden hemma och han kan inte vara ensam hur länge som helst. Min förhoppning är att när jag kommit hem ska städa och plocka lite och sen sova tidigt så att jag imorgon kan ta tag både i träning och plugg.

jossefinast Kommentarer (1)

Totalt barskrapad

Idag är det fredag och jag ska spendera kvällen på fest i AF-borgen. Därmed är det lite ont om tid till hälsosamma uppdateringar här i bloggen, men ni kan ju iaf få se hur snygg jag är när jag är redo för att åka i tredjeklass.



Trevlig Fredag på er!

jossefinast Kommentarer (0)

Grönsakslunch

Dagens lunch blev ett hopplock av vad som fanns i kylen och det blev riktigt lyxigt! En Sallad med bland annat majs och avokade och kräftskärtar med ett kokt ägg till. Till det en knäckemacka med salami och ost.

Än så länge har både veckan med fokus på bra val och Februariutmaningen gått galant. Så det är bara att fortsätta på samma sätt. Nu i eftermiddag tänkte jag hinna med enlångpromenad i solen med hunden och att träna lite mage innan jag ska iväg.

Lunch som även Yoshi ser ut att vara ganska sugen på.

jossefinast Kommentarer (1)

Februarimålet

Mitt Februarimål fokuserar på mina måltider. Det går ut på att jag varje dag under hela februari, till frukost lunch och middag ska äta grönsaker eller frukt. Notera att det inte räknas med grönsaker i en gryta eller liknande, utan det ska vara extra, till maten. Jag ska försöka få med så många olika färger och former som möjligt.

Jag ska göra mitt bästa för att dokumentera mina frukter och grönsaker här för att förbättra chanserna att jag fullföljer deta månadsmålet.


I frukostfilen har jag både mango, hallon och grapefrukt.

Nu satsar vi på ett grönare februari. Vilka är med?

jossefinast Kommentarer (3)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer