Ensam fredag

Ni har väl märkt att aktiviteten här är låg. Jag har bestämt mig för att finna mig i det och låta den här månade rinna ut och sedan återkomma starkare och mer motiverad i maj. Ibland är det det som behövs och just nu är det så.

Idag är det fredag och jag sitter hemma och tittar på TV och myser med hunden medans pågen är iväg och spelar football i malmö. Har planerat lite mys när han kommer hem och till dess måste jag hinna städa. Men det jag gör istället för att städa är att testa håruppsättningar inför banketten imorgon och går in mina nya svarta lackpumps.


Blev en ganska lyckad slarv-uppsättning

jossefinast Kommentarer (0)

En helg

Sitter i sängen och ska somna efter en helg med dubbla fotbollsmatcher och en bal. Kroppen är nu minst sagt sliten och jag har ont överallt. Jag hoppas att kroppen återhämtar sig så jag kan komma igång med träningen ordentligt i veckan som kommer. Men just nu kronglar mitt knä, vilket inte känns alls bra.


Såhär såg jag ut på gårdagens bal

Balen igårkväll var oerhört rolig. Fick bland annat se Günther framtrda vilket var väldigt oväntat men väldigt roligt.

Fotbollen har gått bra. Vi vann med U-laget (4-0 mot V.ingelstad/BK Vången) och spelade lika idag med A-laget (3-3 mot Hammenhögs blå)

jossefinast Kommentarer (1)

Vårkväll med grillat

Vilken bra fredag det blev. Jag och pågen har fixat i trädgården, sått gräs och rensat upp. Vi har även lyckats sätta hönsnät i halva häcken för att få hunden att stanna på tomten. Utöver detta har vi även premiärgrillat, och hemskt vad gott det är!

Detta har avnjutits på nya trädäcket i nya trädgårdsmöbler. Och jag älskar att vara såhär vuxen!


Härligt med varmare väder som möjliggör att sitta ute.

jossefinast Kommentarer (0)

Laddad för helg

Fint väder. Fredageftermiddag. Lunch i magen. Nu ska jag fixa i trädgården. Helgen bjuder på dubbla fobollsmatcher och en bal.


Jag älskar potatisbullar. och bacon. Kanske inte det nyttigaste, men oj så gott.

jossefinast Kommentarer (0)

Gröna fingrar med skrivkramp

Idag är ännu en sådan dag då vädret innifrån ser varm och mysigt ut, men när man kommer ut blåser det kallt. Jag håller dock på att förvandla vår uteplats till en mysig oas och efter måndagens shopping har jag kommit en bit på vägen. Igår planterade jag blommor, och idag njuter jag av dem genom fönstret.



Sitter fast i rapportskrivande just nu. Måste komma igång ordentligt med min projektrapport, men jag kommer ingenstans då jag itne riktigt vet var jag ska börja. Men det är väl bara att börja i ett hörn så ska jag nog reda ut det.

jossefinast Kommentarer (0)

Lunch för en vinnare

Har precis lagat en utsökt lunch för att ladda upp inför kvällen. Det är nu det gäller att prestera på topp.


Kyckling, råris, avokado, coctailtomater och gurka

jossefinast Kommentarer (0)

... men hemma bäst

Det är så skönt att vakna i sin egen säng! Idag är första dagen hemma efter vår miniresa. Hittills har jag ätit en god frukost, tittat på ett avsnitt Glee och varit och handlat. Jag har även hunnit med att lite skamset ställa mig på vågen, beredd att möta vad jag förtjänat efter alldeles för lite träning och alldeles för mycket öl. Och visst blev det en chock. Jag hade inte gått upp någonting, snarare tvärtom.

Nu är kaffet kokat och jag ska ta itu med lite skolarbete som vore skönt att bli av med innan det är dags för seriepremiär. Japp, ikväll smäller det. Lunds BoIS damer gör premiär i div.4 och jag är taggad till tusen.


Ett av alla plagg jag shoppade i budapest.

jossefinast Kommentarer (0)

Borta bra...

Imorgon åker vi hem. Dagarna här i budapest har varit underbara och välbehövda, men nu är jag trött i fötterna så det blir skönt att komma hem.



jossefinast Kommentarer (1)

Budapest i mitt hjärta

Vi har landat i budapest och varit här i ett dygn nu. Det är en väldigt trevlig stad. Igårkväll gick vi mest runt och tittade på staden och njöt av blommorna på träden och det lite varmare vädret. Vi bor precis vid operahuset, så det är gångavstånd till de flesta ställen man vill till. Men det blir mycket promenerande så jag är väldigt glad att jag tog med mina joggingskor.

På hotellet finns det fri tillgång både till internet och till gymmet, dock har jag inte med mig några träningskläder. Vi är ju trots allt bara här 3 dagar och motion får jag ändå av alla promenader.

Idag har vi shoppat, ätit gulasch och tittat på saluhallen där vi också åt langos. Nu ska vi bege oss ut igen för att besöka stadsparken. Avslutar med en liten bildbomb.







jossefinast Kommentarer (0)

Up and away

Nu håller vi på att packa för fullt här hemma, för i eftermiddag flyger vi till Budapest. Det ska bli skönt att komma iväg och jag ser fram emot några dagar ägnat till enbart älskling och min kamera. Jag har dock lite problem att fylla väskan, min packning ser lite väl klen ut tycker jag...


jossefinast Kommentarer (0)

Upp och ner

Ja, det mesta har varit omkullkastat den senaste veckan. Ingenting har varit som vanligt och allt vad heter rutiner har varit som bortblåst. Det finns många faktorer som bidragit till detta, bland annat problemen med mina tår och tentaplugg. Båda dessa faktorer är nu borta och jag det är dags att ta nya tag. Jag inser självklart hur svåt det kommer bli att uppnå mina aprilmål, men ja har inte gett upp. Även om jag inte lyckas helt kan man ju komma mer eller mindre nära att lyckas. Det är bara att göra det bästa av situationen.


Såhär har min påsk sett ut

Imorgon är det jag och Tobias som åker till Ungern för att ägna lite tid åt bara varandra och jag planerar att komma hem som en helt ny människa.

jossefinast Kommentarer (0)

Värmande Kaffe

Påsken har definitivt inte gått i hälsans tecken. Har mest suttit inne och pluggat och druckit kaffe. Det har blivit mycket kaffe. Och även en hel del godis. Just nu sitter jag inne och värmer mig med kaffe medans skruvdragaren är på laddning, och sen ska vi ut och lägga de sista plankorna på trädäcket. Och sedan ska det pluggas ännu mer.

Kaffet har blivit en drog för mig. En värmande kompis som alltid finns där och ställer upp. "Men jag kan sluta om jag vill" inbillar jag mig. Men behöver jag sluta? Så länge tillgången på det svarta guldet finns, varför sluta? Älskade älskade Kaffe.





Ikväll ska jag dock röra lite på mig då det är fotbollsdags. Sista matchen innan seriestart, dock möter vi oss själva, men det kommer nog erbjuda bra träning åtminstone.

jossefinast Kommentarer (0)

Glad Påsk

Påskafton har njudit på plugg, trädäcksbygge, prinskorv, tårta och godis. Som en påskafton ska vara med andra ord.

Var hemma hos familjen och åt påskmiddag och tittade på handboll. Blev några bilder på yngsta systern och påskblommorna.

jossefinast Kommentarer (0)

En lång fredag

Som jag nog nämnt är jag nu mitt inne i en period med tentaplugg igen. Samtidigt som jag sitter inne och pluggar och dricker kaffe står Tobias ute i trädgården och lägger trädäck på vår uteplats. Igårkväll lyxade vi dock till vardagen och gick på bio. Vi såg (såklart) Hungergame och jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur bra jag tyckte den var.

Innan fimen började åt vi middag på ett café bredvid. Bda två tog bakad potatis och blev positivt lverraskade över den stora mängd sallad man fick till. Var knappt så man orkade äta själva potatisen. Vi hann även springa och köpa en stor påse godis innan vi slog oss ner i biosalongen.



När filmen var slut insåg vi att det inte gick några passande bussar, så det var bara att börja gå. En 45 minuter senare var vi hemma och slog oss ner i soffan för att zappa på våra 170 prova-på-kanaler som comhem tyckte de skulle ge oss såhär lagom innan tenta för att öka på pluggmotivationen. På viasat-film visade de filmen Grown-Ups som jag somnade fint till.

jossefinast Kommentarer (1)

På rätt väg

Var som hastigast på fotbollsträningen igår för att provspringa mina tår i fotbollsskorna. Det gick, men det var kanske inte det mest behagliga jag gjort.



Och folk frågar varför man spelar fotboll?

jossefinast Kommentarer (0)

Träning och bönor

Promenaden gick faktiskt över förväntat med tanke på mina tånaglar. Jag gick i 30 minuter och det blev en runda på nästan 3 km. Jag lyckades ta några löpsteg då och då också bara för att testa. Det gjorde inte ont, men det var obekvämt. Hemma igen gjorde jag min vanliga cirkelträning för magen, så dagens träning har ändå blivit helt ok.

Ikväll har jag och Pågen lagat Chili con Carne och den åt vi med matvete. Det blev riktigt gott. Jag brukar aldrig ha i vanliga vita bönor utan väljer hellre kidneybönor och stora vita bönor. Ett annat tips är att äta den med kall avokado till, dock hade vi ingen hemma idag.

jossefinast Kommentarer (1)

Plocklunch

Ännu en pluggdag har påbörjats och jus nu pausar jag för lunch. Det blev ett hopplock av vad som fanns i kylen. en skål blandade grönsaker, stekt halloumi och en kokt ägg med kaviar. Svårre behöver det inte vara.



I eftermiddag ska jag klämma ner fötterna i joggingskorna och försöka mig på en powerwalk. Hoppas tånaglarna godkänner det. Men först lite mer plugg.

jossefinast Kommentarer (0)

Att fördriva tankarna

Idag är en lite halvdan dag. Det finns en obehaglig känsla som ibland söker upp mig och allt känns hopplöst och jag börjar fundera för mycket på meningen med livet.

För att bli av med obehagskänslan behöver jag bli kreativ för att sluta tänka. Det kan vara allt från att skriva eller lägga puzzel till att fotografera eller rita. Nu har jag letat upp min stickning och mitt gamla mönster och ska se till att komma en bit till på min väst tror jag. Kanske till en bra film. Har ni några filmtips?

jossefinast Kommentarer (1)

EF 50mm f1.8

Ni som pluggar vet hur det är. Innan tenta när man egentligen ska plugga är det så himla lätt att göra andra saker, så är det även för mig... Men nu ska ja kicka igång den här pluggperioden! Men först ska jag bara....

Jag fick en fråga angående vilket objektiv det var jag fick till min kamera så tänkte att jag svarar på det först. Canon EF 50mm f1.8. Love it!

jossefinast Kommentarer (1)

Månadsmålet - April

Efter at tha funderat lite efter gårdagens inlägg så kom jag fram till att jag inte alls vill skjuta upp mitt månadsmål för denna månaden. Jag har istället bestämt mig för att köra ganska hårt och precis som förra månaden består målet i två delar.

1. Fokus styrka. Jag ska under april varje vecka genomföra minst 2 renodlade styrkepass och minst ett av dem skall vara programmet jag börjat med på gymmet.

2.Viktnedgång. För första gången ska jag ha ett väldigt konkret månadsmål, jag ska gå ner 2,5 kg. Startvikten är 63.0 och målet är alltså 60.5 kg.



Hur ska jag då uppnå detta? delmål 1 är det inte så mycket snack om, det är bara att se till att träna. Nu till att börja med kommer det nog bli en del hemmaträning, iom att jag har svårt att få på mig skor. Dessutom kommer det bli mycket magträning då den ofta utförs på golvet och utan tt man behöver belasta fötterna.

Delmål 2 då. Jag har ingen övervikt att prata om, absolut inte, men jag vill påbörja en slimning av kroppen nu inför sommaren. Jag kommer inte utsluta någonting ur min kost eller förbjuda något, förutom bröd. Mackor är nämligen min svagaste punkt och därmed ska jag klara mig en månad utan just bröd. Utöver det ska jag se till att äta 3 ordentliga och mevetna mål mat om dagen och dessutom ska jag göra möjligt för 2 mellanmål för de tillfällen då det behövs. Jag ska fortsätta undvika socker, men sätter inget förbud på det, och jag ska alltid göra bra och medvetna val.

Någon som hakar på?

jossefinast Kommentarer (1)

Marsmålet - så gick det

När mars började hade jag månadsmålet att träna 4 gånger i veckan och att inte äta något godis under hela månaden. Jag kan med glädje meddela att detta har uppfyllts. Träningen har dessutom de flesta veckor blivit mer än det uppsatta målet.

Nu undrar ni väl antagligen vilka resultat som nåtts av detta. Jag har varken mätt eller vägt mig, för det är inte det som varit det viktiga. Det som jag däremot märkt är att jag känt mig lättare, smidigare och starkare. Och mitt självförtroende har skjutit i taket.

Vaddet gäller April-målet famlar jag i mörker just  nu då mina tår sätter käppar i hjulet... Det får nog bli till att avvakta...


Kvällens korvmiddag

jossefinast Kommentarer (0)

snö?!

Natten var hemsk. När jag väl fått tillbaka känseln i tårna efter gårdagens match insåg jag hur fruktansvärt ont jag hade i båda mina stortår. Det puslerade och naglarna var blå. Så fortsatte det. Strax innan 2 fick jag ett vredesutbrott av att smärtan höll mig från at sova, så jag gick upp och sparkade lite i väggen och det kändes bättre i tårna för några sekunder. JAg hoppade och skrek och Tobias fick lugna ner mig.

Jag la mig på soffan så att jag kunde ha fötterna i högläge vilket minskade pulserandet i dem. Tobias var snäll och kylde mina tår med is. Tillslut somnade jag.

När tidningen kom imorse vaknade yoshi till och hoppade upp till mig i soffan och låg där så snällt tills jag vaknade vid 11. När jag tittade ut sken solen på snön som fallit under natten. Ja, snö... Men den har som tur är redan smält.



Nu försöker jag plugga medans det pulserar i mina tår.

jossefinast Kommentarer (0)

Kvällens spelare

Dagen idag har mest gått åt till städning och fotboll. Jag gled runt i mina nya träningskläder här hemma under dagen och vid fyra hoppade jag på cykeln och cyklade de 7 km det är till fotbollsplanen. Det blåste och regnade oerhört mycket och det blev en riktig skitmatch. Dåligt väder påverkar spelet så oerhört mycket.

Men hur som helst, jag räddade en straff och är mer än nöjd med dagens insats. Jag ligger nu nyduschad och nerbäddad i sängen och tittar på TV med hunden. Är helt slut i kroppen.

jossefinast Kommentarer (0)

Bra dag

Födelsedagen i fredags blev perfekt. Måste nog säga att det är en av de bästa födelsedagarna någonsin. Jag fick träffa vänner och familj. Jag fick mysa med sambon och Blev bjuden på grillunch. Jag fick både träna och festa. Och utöver det fick jag helt underbara födelsedagspresenter.



Jag fick ett efterlängtat objektiv till kameran och en rosa termosmugg. Utöver det fick jag massa träningskläder och en ny mixer. Det kunde alltså inte bli bättre.



jossefinast Kommentarer (1)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer