Min september-utmaning

Eftersom att jag nu har lagt upp mitt kryss-schema för allmän beskådan tänkte jag nu resonera och motivera de olika rubrikerna och målen lite.

Fotbollträning
Jag spelar ju i ett damlag här i Lund. Efter ett års nästan totalt uppehåll från fotbollen har jag nu återkommit. Jag tränar för fullt och satsar på att ta en A-lagsplats. Jag är en av två målvakter, så det är hård konkurrens. Vi tränar 3 gånger i veckan och har match 1 gång i veckan. På bilden ser man två sorters gråa rutor i schemat vid fotbollsträning. de ljust gråa är de dagar då vi har träning och de mörkare grå är matchdagar. Totalt under september månad har vi 17 tillfällen med träningar och matcher inräknat. mitt mål är självklart att gå på  alla, men det vet jag inte är rimligt då jag har styrelsemöten på kåren, jobb och skola som kan krocka med det. Men jag har ändå satt ett ganska högt mål och hoppas att jag inte ska missa mer än 3 tillfällen.

Löpning
Under sommaren har jag kommit igång med löpningen ganska så bra. Dock behöver jag frotfarande mest jobba in rutinen och att få löpningen till en självklar del i min vardag. Målet är att springa på tisdagar och fredagar, men det är mer flexibelt än fotbollsträningen. Jag har satt mitt mål relativt högt där också. Två gånger i veckan i snitt, alltså 9 gånger.

Alternativ träning
Det är alltid kul att variera träningen. Jag har satt som mål att jag 4 gånger ska träna något annat. Min första utmaning ska nog bli ett spinningpass. var flera år sedan jag spinnade sist, så det ska bli roligt. Vad det blir utöver spinning vet jag inte än, det återstår att se.

Situps och armhävningar
Jag ska verkligen försöka skärpa mig med det. Det ger rätt mycket dessa enkla vningar och de tar ingen tid. en alla dagar går det bara inte. man glpmmer bort det och sedan försvinner tillfället. Därför har jag satt målet till 26 av 30 dagar.

Sockerfritt och alkoholfritt
Två laster jag måste jobba med. Alkoholen har blivit betydligt bättre och sockret också i vissa perioder. Men bara att få sätta ett kryss i rutan ger bekräftelse och på något sätt är det lättare att sköta sig.

1½ liter vatten
Jag dricker på tok för lite. Precis som med punkten ovanför handlar det om att bli påmind om det. Jag har haft problem med huvudvärk de senaste två veckorna och jag tror att det handlar om vätskebrist och det är så oerhört onödigt. Så mer vatten åt folket. Eller åt mig i alla fall.

Nöjd med dagen
Detta handlar om min filosofi att göra varje dag så bra som möjligt, ta vara på nuet och vara den bästa versionen av mig själv varje dag. Jossefinast "golden-edition". Där har jag självklart satt målet till 30 dagar. Jag ska gå å lägga mig varje kväll och känna mig nöjd. Jag har utnyttjat dagen som gått och gjort det bästa av den.

Lägger in samma bild igen för att ni lätt ska kunna se vad jag dillar om.




1 westernbloggen/kristin:

skriven

träningstjej! i like it!

Kommentera här:

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer