Är det ngt att ha?

Nu har blogg.se äntligen släppt en app. Detta underlättar ju bloggandet något oerhört. Men oj vad mycket ogenomtänkt inlägg det möjliggör. Hur som helst var jag ju tvungen att testa.

jossefinast Kommentarer (0)

Nytt och härligt

Nu har en ny dator anlänt för att ersätta den gamla. Jag är redan en aning förälskad. Dock saknas fortfarande photoshop på den. Det är mycket i skolan så det får nog dröja till helgen innan jag kan uppdatera vettigt igen. Då är det dags att sammanfatta den senaste månaden och tagga inför nästa.

Så stay tuned

jossefinast Kommentarer (0)

Sensation Red

Igår var det dags för tredje året i rad. Maskinsektionen på LTH anordnade Sensation Red. Det var... helt okej. Men faktiskt inte mer än så. Gick hem stra efter 1, var ju trots allt skola idag. Jag var dessutom duktig som skippade förfesten för att istället träna fotboll.

 

Men jag var i alla fall snygg i min röda kostym

Nu blir det vin och räkor med älskling medans jag ska räkna inlämningsuppgifter.

jossefinast Kommentarer (0)

Vad jag ska bli när jag blir stor

Som ni kanske förstått har jag väldigt mycket just nu. Jag har missat två fotbollsträningar denna veckan av två möjliga. Men trots allt måste skolan gå före. Nu har jag ett första utkast på uppgiften som ska vara inne på fredag, men det är inte bra. Jag är inte nöjd för fem öre och jag kommer få skriva om mycket.

Jag har just nu det angenäma problemet att jag gillar mina kurser. Jag är intresserad av det jag läser och jag vill inte göra något dåligt. Jag vill lämna in arbeten med perfektion. Vill man det så tar det tid. då det inte heller är betygsgrundande är det kanske dumt att lägga så mycket tid på det.

Men det är samtidigt skönt. Det känns som att jag äntligen börjar närma mig svaret på frågan vad jag vill göra när jag blir stor. Det sorgliga är att för er som ser det utifrån verkar det säkert skittråkigt.

Jag ritkar in mig på en karriär inom produktion och produktionsledning. De kurser jag nu finner instressanta handlar om skärande bearbetning, fräsning och svarvning, verktyghaveri och förslitning. Den andra kursen handlar om hur man väljer rätt material till en produkt, man räknar och gör diagram över krav och olika material.

Men jag är nöjd och det är väl poängen?

jossefinast Kommentarer (0)

Cottage cheese eller keso?

Just nu känns det som att jag glömt huvudet någonstans. Den här veckan bjuder på utmaningar i skolan. Många bollar i luften kan man ju utrycka sig. Inlämningsuppgift på inlämningsuppgift.

Men när jag nu sitter och väntar på att pizzan ska bli klar i ugnen kan ja passa på att fortsätta mitt resonemang om keso.

För någon vecka sedan köpte jag en cottage cheese från skånemejerier. Jag kunde konstatera att den inte var alls god. Jag är van vid arlas Keso och det är så jag vill att keso smakar. Min verklighet slogs i spillror då jag insåg att all keso inte smakar så. Detta gjorde att jag började testa all keso jag kom över. På bilden nedan ser ni de olika sorter jag för närvarande har i omlopp här hemma.



1. skånemejerier - Alldeles för syrlig. Går att ha i för söt yoggi
2. Lindahls - Den är ok, men äve den lite för syrlig
3. Arlas (vanlig och mini) - favoriterna, trots att jag inte gillar arla rent principiellt
4. Garants - lite gräddigare än vanlig keso och lite tom på smak.
5. Keso hallon - Usch och fy. Smaksatt keso är inte min grej, men den här var värre än nåågot tidigare. Gillade den inte alls. alldeles för söt och "kemisk"

jossefinast Kommentarer (3)

Det finaste är kärleken

Igår var vi på bröllop. Finns det något finare? Jag tänker inte ödsla massa ord här. Det var jätteroligt och jättefint. Det var mååånga tårar.

jossefinast Kommentarer (1)

Det svarta guldet

Igårkväll somnade jag redan vid halv elva och när jag imorse vaknade 8½ timme senare var jag fortfarande oerhört trött. Men inte mycket att göra åt saken, utna jag släpade mig uppåt och åt min frukost innan jag masade mig till skolan. På vägen dit insåg jag att jag inte hade några pengar och insg med fasa vad det betydde, jag kunde inte köpa kaffe i pausen på föreläsningen.

Så nu har hela förmiddagen gott och jag lyckades iofs få i mig en ynka kopp svart (blää) kaffe men min kaffetarm ville inte sluta skrika. Suget var så extra stort idag antagligen mest för att jag visste att jag inte kunde skaffa mig mitt kaffe.

Nu sitter jag med en balja stor som en halv kanna och hinkar i mig kaffe efter lunchen och jag planerar att fortsätta med detta fram till 15 då jag ska tillbaka till skolan.

Slutsats: Kaffe är underbart och jag blir bedårande av den svarta brygden

jossefinast Kommentarer (1)

Sex pass på en dag

Jag fortsatte surfa runt på actics hemsida och blev tillslut så oerhört nyfiken på deras nya anläggning som öppnat precis bredvid skolan. Så jag drog med mig Tobias på ett Corepass. Vi stånkade och stönade, men gud vilken skön känsla det var! Mitt första pass på säkert två år och mitt första corepass någonsin. Brände sköööönt i magen. Och stället då? Jag älskar det!

När jag ändå var där såg jag till att anmäla mig till deras convent, Actic training day som äger rum den 1 oktober. nedan ser ni vilka pass jag anmält mig till.



Vem ska med?

jossefinast Kommentarer (0)

Gissa om jag e taggad

Titta vad jag hittade nyss! oj vad kul! Jag ska definitivt anmäla mig! vet bara inte vilka pass jag ska ta. Har ingen aning om hur sånt här fungerar eller vilka pass man ska ta... hjälp mig?!

jossefinast Kommentarer (0)

Frukost

Mannagrynsgröt med kanel, blåbär, hallonoch pumpakärnor. Underbart kan jag meddela.

jossefinast Kommentarer (0)

Läslus?

Äntligen har min efterlängtade sändning från adlibris kommit fram! Jag beställde den förra söndagen och betalade extra för snabb leverans då en av böckerna behövs i skolan. Under all kritik att det ändå tog över en vecka att få det när det stod 1-2 arbetsdagar på sidan. Usch!!!

Jag beställde som sagt en bok till skolan, Materials selection in mechanical design, till kursen material- och metodval. Utöver den beställdde jag även blondinbellas bok Egoboost och en annan bok som jag varit nyfiken på ett tag, konsten att vara otrogen på facebook. När jag ändå var på ICA och hämtade ut mitt paket passade jag på att köpa en tidning också. Det blev topphälsa som jag förövrigt börjat prenumerera på. Dock kommer inte första numret förrän nästa månad. Typiskt bara att jag glömde köpa kaffe...


snacka om att jag har mycket att sätta tänderna i nu.

jossefinast Kommentarer (0)

Back on track

Det mesta har gått emot mig några dagar nu känns det som, men nu ska jag banne mig se till att vända på detta igen! Från och med idag ska saker bannemig gå vägen och jag ska fortsätta jobba med det jag kan påverka, nämligen att vara så bra jag kan vara.

Sitter här och trycker i mig frukost nu innan skolan. En föreläsning och en labb står på schemat idag. Sen är planen att jag ska ta mig hem och fortsätta med min inlämningsuppgift innan fotbollslaget ska iväg och spela golf. Blir spännande. Har bara spelat golf en gång tidigare i livet och det var några år sedan.



Och äntligen är jag under 66 kg sträcket

jossefinast Kommentarer (2)

Återkommer senare

Jag är inte på topp.

jossefinast Kommentarer (1)

Sådär mitt bland allt annat

Idag sitter jag helt instängd med plugg. Tänkte frsöka få klart en inlämningsuppgift idag så att jag kan sova på måndag då jag jobbar söndag natt.

Men ni kan få bilder på min klippning och färgning. är meganöjd. klipte bort en dryg decimeter.

jossefinast Kommentarer (0)

Spontanbak

jossefinast Kommentarer (1)

Ensamtid



Igårkväll var jag lämnad ensam med hunden. Tobias var ute på revingehed för återträff med FS20 (afghanistanstyrkan) och kom inte hem förrän vid lunch idag. Jag tog vara på tillfället till max och bara njöt av mitt eget sällskap och förmånen att göra precis vad jag ville. Jag gick till ICA och köpte mörk choklad som jag tänkte att jag skulle mumsa på, men den glömde jag helt bort, så den ligger fortfarande orörd i köket.

Däremot gjorde jag en supergod mousse bestående av äggvitor, kakao och proteinpulver med banansmak. Detta toppade jag med grädde/kesella som jag vispat hårt med lite vaniljsocker. För att fullända mästervärket skivade jag några frusta jordgubbar och strösslade över pumpakärnor.

Det var oerhört skönt att kunna njuta av att vara ensam en kväll. Att vara ensam utan att känna sig sårbar och bara njuta. Inte som när Tobias var iväg då man gick som på nålar konstant och hade ett krampaktigt tag runt telefonen konstant.

Nej, det är slut med det och jag är återigen mig själv och precis den starka individ som jag vill vara.

Så vad gjorde jag då med min ensamma kväll som jag helt själv kunde bestämma över? Jag läste på om hårdmetaller, åt proteinmousse och tittade på Gilmore Girls.

jossefinast Kommentarer (0)

Stark

I vårt samhälle har det på något sätt blivit fult att säga det jag kommer säga nu, men idag struntar jag i det. Jag älskar mig själv, både utanpå och inuti. Jag är en snygg och stark människa och jag är jävligt stolt över mig själv.

 

Då var det sagt. Under förmiddagen har jag sprungit en kort runda innan jag dök in på ICA och handlade hundmat. när jag handlat 4kg säcken med mat gjorde jag utfall på vägen hem. Väl hemma i lägenheten körde jag slut på båda magmuskler och biceps/bröst. Jag ska nu dyka in i duschen och sedan är jag redo att ta mig an eftermiddagen och kvällen som går i pluggets tecken.

älskar inte bara mig själv utan även mina tights från Craft (med rosa detaljer) och min sporttop från Reebok.

jossefinast Kommentarer (1)

Frukost



Det är ingen hemlighet att jag älskar mina frukostar bestående av fil eller yoggi blandat med Keso med massa gottis i. Idag hade jag några nykomlingar i den. Pumpakärnorna köpte jag igår. Har sett dem på så många bloggar och de har en väldigt läcker färg. Blev väldigt positivt överraskad även av smaken, så det va en bra val. Annat nytt är också havreringarna. De är osötade och består i princip enbart av havre. väldigt goda och bidrar med att det blir lite matigare. Men se upp när ni köper flingor så att de inte är sötade i onödan! I botten på högen med gottis ligger en halv blodgrape och en näve blåbär, som ger yoggin sin fina rosa färg.

Nu när jag tryckt i mig denna skål med paradis ska jag koka lite kaffe och börja skriva på min inlämningsuppgift.

jossefinast Kommentarer (0)

Keso som Keso?

Jag brukar köpa Arlas Keso. Men som det stolta skåning jag är köpte jag skåne mejeriers cottage cheese istället förra gången jag handlade. Och vilken besvikelse! Den var syrlig och smakade nästan gammalt. Så frågan är. Är det alltid såhär eller fick jag bara tag i en dålig burk? Det värsta är att jagnu måste köpa en burk till bara för att se om det var fel på den jag köpte eller om det alltid är fel...

jossefinast Kommentarer (2)

Tight och vattentätt

Jag har gått och varit stolt över att jag inte har handlat nästan några kläder alls under sommaren. Det blev faktiskt inte ett enda plagg i augusti om jag minns rätt. Inte i andra halvan av juli heller för den delen. Men i fredags slog jag till köpte ett par skor och byxorna på bilden nedan. På något konstigt sätt älskar jag nu mina fejk-skinn-byxor frö 200 kr från Gina Tricot. Hur fel det än låter.



Den trogna följeslagaren Yoshi är såklart med på bilden och i bakgrunden ser man hyllan jag och Tobias köpte i somras på samlarmarknaden i degeberga. Den har dock fortfarande inte kommit upp på väggen än...

jossefinast Kommentarer (4)

Briefing

Sitter här och äter mannagrynsgröt med blåbär och kanel. Så uderbart gott. Min kamera vill einte riktig samarbeta idag, så det blir ingen bild på det.

Igår blev det inte riktigt så många kryss i mitt scema som jag hoppats på, men det var ju lördag och jag var på 30-årsfest. Åt en himmelsk räkpaj!

I eftermiddag är det fotboll. Frhoppningsvis får jag börja på plan, men det återstår ännu och se. Som jag skrivit förr är det ju så när man är målvakt. Antingen spelar man eller så gör man inte det, mer eller mindre.

Nu ska jag äta upp gröten och ta en promenad med vovvsingen.

Ciao

jossefinast Kommentarer (0)

Min september-utmaning

Eftersom att jag nu har lagt upp mitt kryss-schema för allmän beskådan tänkte jag nu resonera och motivera de olika rubrikerna och målen lite.

Fotbollträning
Jag spelar ju i ett damlag här i Lund. Efter ett års nästan totalt uppehåll från fotbollen har jag nu återkommit. Jag tränar för fullt och satsar på att ta en A-lagsplats. Jag är en av två målvakter, så det är hård konkurrens. Vi tränar 3 gånger i veckan och har match 1 gång i veckan. På bilden ser man två sorters gråa rutor i schemat vid fotbollsträning. de ljust gråa är de dagar då vi har träning och de mörkare grå är matchdagar. Totalt under september månad har vi 17 tillfällen med träningar och matcher inräknat. mitt mål är självklart att gå på  alla, men det vet jag inte är rimligt då jag har styrelsemöten på kåren, jobb och skola som kan krocka med det. Men jag har ändå satt ett ganska högt mål och hoppas att jag inte ska missa mer än 3 tillfällen.

Löpning
Under sommaren har jag kommit igång med löpningen ganska så bra. Dock behöver jag frotfarande mest jobba in rutinen och att få löpningen till en självklar del i min vardag. Målet är att springa på tisdagar och fredagar, men det är mer flexibelt än fotbollsträningen. Jag har satt mitt mål relativt högt där också. Två gånger i veckan i snitt, alltså 9 gånger.

Alternativ träning
Det är alltid kul att variera träningen. Jag har satt som mål att jag 4 gånger ska träna något annat. Min första utmaning ska nog bli ett spinningpass. var flera år sedan jag spinnade sist, så det ska bli roligt. Vad det blir utöver spinning vet jag inte än, det återstår att se.

Situps och armhävningar
Jag ska verkligen försöka skärpa mig med det. Det ger rätt mycket dessa enkla vningar och de tar ingen tid. en alla dagar går det bara inte. man glpmmer bort det och sedan försvinner tillfället. Därför har jag satt målet till 26 av 30 dagar.

Sockerfritt och alkoholfritt
Två laster jag måste jobba med. Alkoholen har blivit betydligt bättre och sockret också i vissa perioder. Men bara att få sätta ett kryss i rutan ger bekräftelse och på något sätt är det lättare att sköta sig.

1½ liter vatten
Jag dricker på tok för lite. Precis som med punkten ovanför handlar det om att bli påmind om det. Jag har haft problem med huvudvärk de senaste två veckorna och jag tror att det handlar om vätskebrist och det är så oerhört onödigt. Så mer vatten åt folket. Eller åt mig i alla fall.

Nöjd med dagen
Detta handlar om min filosofi att göra varje dag så bra som möjligt, ta vara på nuet och vara den bästa versionen av mig själv varje dag. Jossefinast "golden-edition". Där har jag självklart satt målet till 30 dagar. Jag ska gå å lägga mig varje kväll och känna mig nöjd. Jag har utnyttjat dagen som gått och gjort det bästa av den.

Lägger in samma bild igen för att ni lätt ska kunna se vad jag dillar om.




jossefinast Kommentarer (1)

Nya utmaningar

Det är första september och hösten är här på riktigt. Det är nu utmaningen för mig kommer, att lyckas hålla fast i mina träningsrutiner och matvanor trots att vardagen tränger sig på på riktigt. Jag har redan tappat löpningen lite, men det ska det bli ändring på.

Under tiden som tobias var i afghanistan började jag använda mina krysslistor för att hitta rutinerna även de dåliga dagarna då saknaden trängde sig på som mest. Då stod det saker som:
  • Ät frukost
  • ingen alkohol (whiskey räknas inte)
  • Raka benen
Ja, de mest basala grejerna helt enkelt. Men det fungerade. Jag har nu utvecklat denna lista lite och Tänkte köra med den under september månad för att i slutet kunna sammanfatta den.



Tycker själv det är en ganska lätt tabell att läsa av. Jag har satt upp mål på vissa av kategorierna angående hur många kryss det ska vara på den raden vid slutet av månaden. Så nu är det bara att kämpa på. Den sista kategorin, Nöjd med dagen, innebär att jag ska känna efter om jag har gjort vad jag kan för att vara mitt bästa jag.

Så nu ska jag göra mina armhävningar för att få kryssa även den rutan. på situps och armhävningar fyller jag i antalet repetitioner istället för att sätta ett kryss.

Imorgon är jag ledig (igen)

jossefinast Kommentarer (0)

Detaljer



Då var jag hemma efter veckans sista schemalagda skoldag. Idag har jag haft två föreläsningar och ett seminarie. Detta innebär 6 timmar skola och nytt rekord för denna vecka. Ikväll är det veckans sista fotbollsträning och jag ska ge 120% med mina nya målvaktshandskar.

Bilden ovan är på hörnet på hyllan ovanför skrivbordet. Lampan köpte jag första gången jag var i malaysia och de två dockorna är från Japan. Jag bodde i japan 1 år som liten och dessa dockor är sedan dess.

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer