Tre långsamma kilometer

Okej, det är bara att inse. Jag springer alltid lika långsamt. Jag får helt enkelt kämpa för att nå bättre tider. Så då kan jag ju lika gärna publicera mina tider här. Har startat en kategori som heter runkeeper och där kommer jag lägga alla inlägg med data från mina löpturer.

Det blev den korta 3 km rundan idag också. Precis samma runda som sist, men enligt Appen är den 200 m kortare idag. Men det tog 2 minuter längre tid att springa den förra gången så det visar ju att precis som jag kände då var jag oerhört seg. JAg håller samma tempo genom hela passet åtminstonde.



Nästa mål är att springa längre.

jossefinast Kommentarer (3)

Pannkakor

Första dagen på en ny vecka, sista dagen i månaden. Har spenderat förmiddagen i skolan och kom hem och lagade en sen lunch till mig. Pannkakor med kesella och blandade bär. Fick pannkakorna att bli lite luftigare genom att vispa upp äggvitorna först, sedan hade jag i proteinpulver och havregryn istället för mjöl.



Nu blir det till att byta om och ta en kort joggingrunda innan jag måste sätta mig med skolgrejer.

jossefinast Kommentarer (0)

Mysig helg



Helgen har spenderats i Båstad med en tur till Ullared under lördagen. Det har varit underbart. Fem kompisar i ett hus, Roadtrip och shopping. Jag har gått upp 3 kg under helgen, kroppen är så svullen. Tror det beror på allt vitt bröd, alkohol, chips och ost jag ätit. Men känner jag min kropp rätt så kommer det redan om två dagar vara tillbaka som innan helgen igen om jag bara rör på mig ordentligt.

Hur kommer det sig att jag aldrig kan sluta äta i tid? överäter alltid då det kommer till bröd och sedan mår jag dåligt av att magen svullnar upp och jag ser gravid ut.

Nu ska jag sätta mig och ta mig an den analkande månaden November framför Panam på TV.

jossefinast Kommentarer (0)

Nu åker vi

Reseklädsel på, nu åker vi.

Trivs så i min onepiece :)

jossefinast Kommentarer (1)

hoppfullt

Nyss hemkommen från dagens morgonföreläsning. Tittar in på bloglovin och kommer fram till PT-fias senaste inlägg. Och vem hoppar där om inte jag? Jag är hemma en timme nu för att hinna packa, för till helgen blir det båstad-weekend med tripp till Ullared. Men först ett litet mellanmål och kaffe.

jossefinast Kommentarer (0)

Pofibermacka

Jag tycker det är jätteroligt när man hittar små enkla recept på olika bloggar som bara är att testa mer eller mindre direkt. När nu många av de bloggarna jag läser har skrivit om "Pofiberbröd" och jag insåg hur enkelt och snabbt det var att göra var jag ju tvungen att testa.


Det blev alltså en liten kvällsmacka för min del. Pofiberbröd med philadelphia (light), ruccola och kallrökt skinka. Till det också en satsuma som i affären marknadsfördes som clementin.Brödet blir ganska torrt, men det gör inget med rätt kryddor i degen och rätt pålägg på toppen. 

För att göra mackan blandade jag ihop:
1 ägg
25 g smält smör (inte margarin!)
3 toppade matskedar pofiber
Kanel och salt (man kan testa sig fram med olika kryddor)


Sen gjorde jag en liten boll av det, plattade till den och stekte i smör.


För de som undrar: Pofibrer hittas vid de glutenfria produkterna och ett paket kostar ca 10 kr.

jossefinast Kommentarer (1)

Nytränad

Hemma från två svettiga pass. Först MRL(Mage Rumpa Lår) och sedan Affro. Det var en himla tur jag laddade på mes pasta innan för jag kände ändå hur energin tog slut i slutet av sista passet. Nu sitter jag med en hårinpackning i håret och snart ska jag hoppa in i duschen, fixa något att äta och sedan lägga mig i sängen och läsa den nya ToppHälsa. Underbar onsdagskväll.

jossefinast Kommentarer (0)

Omelett

Idag har varit en katastrofal matdag! Inte i form av vad jag ätit, utan snarare tvärt om. Jag har kommit helt ur fas och inte ätit alls som jag ska.

Åt frukost strax innan 10 idag, en skål med kesella och keso med flingor och frön och annat gott. Men sedan gick jag i skolan och hade fullt upp till 15 då jag skyndade mig hem för att laga mat. När jag kom hem var jag helt vimmelkantig, men lyckades få klart maten. Det blev zucchinipasta med gräddsås. MEn när det var klart var jag så hungrig att jag knappt kunde äta. Tvingade i mig lite mat innan jag var tvungen att sticka igen.

Nu, kvart i åtta är jag hemma och har lagat en underbar omelett med brieost, salami och ruccola. Så nu är det dags att njuta och försöka få upp energinivåerna igen! Tror att jag tar hjälp av någon ruta mörk choklad sedan också.

jossefinast Kommentarer (0)

RunKeeper

Jag har länge följt andras uppdateringar via facebook och jag har länge haft appen på min telefon. Men idag var första gången jag faktiskt använde den. För ja, även om telefonen min inte ser så bra ut för tillfället så funkar den hur bra som helst. Det är ju faktiskt en riktigt bra app, och jag behöver inte skaffa mig en GPS-klocka (än). Nu behöver jag bara köpa en sån där ållare så att an kan fästa telefonen på armen, för jag klarar inte av att ha saker på mig som inte sitter fast ordentligt på kroppen när jag springer. Är allergisk mot guppande och skakande föremål.


Det blev ingen lång runda idag. Kroppen kändes tom på energi, det blir väl lätt så när man slarvat en hel helg så som jag. Fick dessutom håll efter en 400 meter och sprängande huvudverk... Tiden var piiinsamt dålig också, så nej, jag tänker inte visa den för er. Men jag hade ju kunnat stanna inne, och det hade varit ännu sämre.

jossefinast Kommentarer (1)

I valet och kvalet

Den här skräcken för nya pass som jag pratat om tidigare finns det en annan dimension av. Det är ju rädlsan att känna sig vilse och inte ha kontroll som är grunden, det har jag redan konstaterat. Och nu när jag sitter här och funderar på om jag ska gå till gymmet eller om jag ska ut och springa så kan jag inte bestämma mig. Vad det gäller gymmet är det ju den fina fördelen att det blåser inte och jag får i så fall sola efteråt. Men jag känner mig så vilse på gymmet! Det är små rymdmaskiner som står i olika hörn och jag kn väl använda ungefär 3 av dem...

Så den enkla vägen ut är ju helt enkelt att ta en löprunda istället. Och det är också skönt, jag får lyssna på min ljudbok och solen skiner ju faktiskt, trots blåsten. Jag får nog ta mig en funderare, men det lutar starkt åt löprundan. Jag tar mig en kopp kaffe till och tänker lite på det.

jossefinast Kommentarer (0)

Sov sött

Nu är min hemtenta inlämnad. Jag har slitit med den ida och det har gått segt. förhoppningsvis är den tillräckligt bra. Jag har haft vilodagar hela helgen och jag längtar efter löpträning imorgon. Hoppas bara på att det blir fint väder, annars får det väl bli gymmet.

Imorgon börjar även en ny läsperiod i skolan, två nya kurser och jag är peppad.

Nu ska jag sluta svamla. Jag skulle egentligen bara säga godnatt

jossefinast Kommentarer (0)

Typiskt...

jossefinast Kommentarer (2)

Hur gör man när man inte har råd?

Jag är ensam hemma ikväll. Vad gör jag då? Jo, jag sitter och slösurfar och önskar att jag hade pengar så jag kunde internetshoppa. Det finns så mycket jag vill ha i kategorin träning. Jag suktar bland annat efter dessa skor:


Löpskorna jag har just nu är inhandlade på en outlet, något skumt märke och mina trampdynor somnar efter 5 km... Skorn på bilden är Nike Lunarglide och hur snygga är inte det? Har läst mycket positivt om dem också. Dessutom är det rea nu på dessa skor och jag kan få dem för enbart 800 kr (1300 kr ursprungspris). Jag måste vända ut och in på plånboken.

Utöver dessa skor hade jag velat ha:
- löpartights som passar. De jag har nu börjar bli lite stora.
- Varmare löpartights nu när det börjar bli kyligare.
- Löparjacka anpassad till höst/vinterklimat, gärna med avtagbara ärmar.
- Underställströjor, lager 1 och 2
- Puls/GPS klocka
- Indoor skor till gym och pass
- Nya fotbollsskor, ute och inne
- Strumpor typ gococo. Gärna höga för att motverka kramp i vaderna.

Utöver det vill jag ju även ha olika träningslinnen som man kan ha framförallt på gymmet och de olika passen. Men har jag sagt att jag är student och för tillfället har 3 kronor och 57 öre på mitt konto? Då är 800 kronor för ett par skor rätt mycket. Och allt det andra kan jag ju också glömma.

jossefinast Kommentarer (4)

Sixpack eller bigpack

För nästan 5 år sedan slog jag vad med en kompis om vem av oss som kunde få magrutor först. Hittills är detta vad inte avgjort. Men nu är jag nog närmare än någonsin. Jag är väl medveten om att jag har långt kvar, men som sagt, jag är närmare än någnsin tidigare.

Tobias skrattar åt mig fr att jag står och står och spänner mig framför spegeln, trycker på magen och försöker övertala Tobias att säga att ja ghar magmuskler. Och han skrattar minst lika mycket åt mig när jag spänner mina tändstickor till armar.

Så därför visar jag nu min mage här. För jag har en platt mage, med muskler. Och bättre ska det bli!



Micke, snart avgör jag vadet!

jossefinast Kommentarer (2)

En kopp te?

Jag är en kaffeälskare! Kaffe 8 gånger av 10 om inte ännu mer. Men ibland är det så mysigt med en kopp Te. När man redan druckit tre koppar kaffe under förmiddagen men fortfarande vill ha myskänslan som varm dricka ger. Då tar jag en kopp te. Och då är det oftast en av dessa två sorter. Mums! Utan socker utan mjölk och utan honung. Inga andra tillsatser än vatten.



Dgen hittills har bjudit på tre koppar kaffe, ett lätt pass på gymmet ( 20 minuter crosstrainer, lite ben, mage och bröst/biceps), en kopp te och en löprunda. Ja, självklart har jag ätit också! och nu sitter jag med en varm proteinshake med smak av mintchoklad.

Solen skiner och detta är en bra dag

jossefinast Kommentarer (0)

Min kväll igår



Efter träningen mötte Tobias upp mig på gymmet och vi gick och köpte pizza. Jag blev positivt överraskad när jag såg att de hade ett knappt tiotal pizzor som benämndes "fullkornspizzor" gjorda på nyckelhålsmärkta varor med fullkornsmjöl och mager hushålls ost. Visst, en pizza är fortfarande en pizza. Men egentligen är det ju bara en jättestor macka?

På vägen hem Var vädret väldigt speciellt. Väldigt möra moln på himlen, men samtidigt sken solen på träden vilket gav allt en härlig orange nyans. Jag cyklade hem så snabbt jag kunde och roffade åt mig kameran och sprang ut igen, men jag missade det. molnen var borta och himlen klarblå. Dock var det lite komiskt tyckte jag när jag ca 25 meter från huset hittade ännu en röd markering för det röda spåret.

Kvällen spenderades sen med älskling i soffan, en flaska rött, pizza och arga snickaren på TV. Inte helt fel att vara ledig.

jossefinast Kommentarer (2)

Core och pizza

Det blev ingen Yoga idag, enbart core. Jag hittade ingen som ville gå på yoga med mig och jag vet inte varför, men jag tycker det är läskigt med nya saker. Det blir väldigt mycket lättare om man inte är ensam. Det söriga r att jag vet ju att jag kommer vara nöjd när jag går därifrån och att jag klarar mig hur bra som helst ensam. Men det är skrämmande med nya pass.

Jag tror det ligger i att jag vill ha kontroll över situationen. Jag vill veta vad som väntar mig. Jag tycker det är jobbigt att åka tåg eller buss för att jag är rädd att jag ska missa att gå av, har alltid koll på vilken station som kommer innan den jag ska gå av på för att jag ska vara beredd och inte missa det. Jag dubbelkollar alltid schemat innan jag går till skolan för att jag ska vara säker på att komma till rätt lokal och jag hatar att behöva fråga om vägen eller be om hjälp.

Jag har sagt det nnan och jag säger det igen. Jag är livrädd för Spinning. Men jag vill testa. Jag har varit på spinning en gång, det var på högstadiet. Jag minns knappt hur det var eller vad jag tyckte. Men jag ska ta modet till mig och testa. Jag ska! någon dag.

jossefinast Kommentarer (2)

De gömda spåren

Innan jag flyttade (december förra året) hade jag tre utmarkerade löpslingor i närheten av lägenheten. 3km, 5km och 10km. 5:an var min favorit och jag sprang den (i perioder) ganska ofta. 10:an däremot lyckades jag aldrig hitta de sista 3 kilometrarna på, sprang alltid fel.

När jag nu flyttat ut på östra torn har jag sett likadana markeringar lite sporadiskt här och där i olika färger men aldrig lyckats få en sammanhängande bild av dem. Så i förmiddags när vi var ute och gick hittade vi en röd prick och bestämde oss för att försöka hitta det röda spåret. Till slut kom vi till en skylt där det stod att starten för den röda 3km slingan var. Vi följde den en bit och när vi nästan var hemma igen vek vi av från den. Men nu vet jag i alla fall vart den går, och det är ju en början.

En annan dag ska jag lokalisera det gröna och det gula spåret. Efter att ha läst runners är jag väldigt sugen på att lägga in ett långpass i lugnt lugnt tempo varvat med gång, då anske jag ska försöka hitta spåren också? Och jag ska även fixa hem iTunes så jag kan ladda ner alla podcasts som Sara pratar om.

jossefinast Kommentarer (1)

Morgonpromenad

Idag skriver mannen i huset tenta, men inte förrän i eftermiddag. Så för första gången på över en vecka kunde vi ligga kvar och dra oss i sängen. Detta innebar en sovmorgon till strax efter tio. När vigick upp satte jag på kaffe och sedan gav vi oss ut på promenad med hunden. Blev en 45 minuters promenad i den härliga höstlugten. Men ja, morgonpromenad var väl kanske lite och ta i... förmiddagspromenad snarare.



Väl hemma igen blev det en brunch med kaffe bröd och yoggi. Nu har jag städat köket och sen får vi väl se vad dagen bjuder på.

jossefinast Kommentarer (2)

Att testa nytt

Helt plötsligt var jag taggad på massa bilder på facebook från Actic training day. Man är ju inte som vackrast när man tränar. Hyffsat svettig. Det roligaste med den dagen var att testa nya pass. Att hitta nya träningsformer att inspireras av och glädjen under klasserna är en kick i sig själv.

Boxen som bilden nedan är ifrån var ju inte min favorit, men jag kämpade på och tog mig genom det. En sjukt härlig träningsverk fick jag också. Jag ska väl ge box en ny chans någon gång, men då tillsammans med en kompis och utan att ha gått på ett afropass precis innan. Men det lär nog dröja ett tag till dess.



Något annat som jag verkligen vill ge en chans men är lite smårädd för är spinning. Men det är jobbigt aatt gå på nya pass ensam tycker jag. Man känner sig så utsatt. Men imorgon är det jag som testar Yoga!

Någon som har tips på roliga träningsformer jag borde testa?

jossefinast Kommentarer (2)

välförtjänat ensammys

Igår eftermiddag kom min nya Runners-tidning på posten och tro det eller ej, jag lyckades hålla mig till idag med att slita upp plasten runt den. visste att tentaplugget skulle förstöras totalt igår om jag öppnat den. Men nu är tentan över och jag kan med gott samvete slå mig ner i soffan med min tidning, en kopp kaffe och nyinhandlat rotfruktsbröd med smak av anis.  JAg har nu gått och spanat in rubrikerna på framsidan i ett dygn så jag ska inte vänta längre, utan ska sätta tänderna i både macka och tidning nu!


Och hur gick tentan då? Den vet jag inte. JAg kan ha haft nästan alla rätt eller inga. Jag har verkligen ingen aning. Det är bara att vänta och se.

jossefinast Kommentarer (1)

Ännu en höstdag

Även idag spritter kroppen av energi. Blev en långpromenad med hunden efter frukosten och luften är sådär härligt kylig och solen skiner. Men nu är det bara att bänka sig framför böckerna. sista rycket idag sen är det tenta imorgon.


Härligt att kunna använda pannband igen!

jossefinast Kommentarer (1)

Frisk luft i solnedgången

Jag kunde inte låta bli. Var bara tvungen att ge mig ut på en kort löprunda. Så härligt att ge sig ut precis innan solen gick ner och springa med de röda strålarna rakt i ansiktet. Jag delade upp rundan i två delar, en med hund och en utan. Han är så liten att han inte orkar vara med så länge.

Totsalt sprang jag i ca 30 minuter och i öronen hade jag som vanligt ljudbok. "låt den rätte komma in" är det för tillfället jag lyssnar på och nu när det börjar närma sig slutet på den är den faktiskt ganska så fängslande. Idag hade jag verkligen kunnat springa hur länge som helst kändes det som. Tänk att man kan få så mycket energi av att tentaplugga. Måste vara all mörk choklad jag trycker i mig... Eller bara den bristande motivationen för att sitta inne och läsa.

Men nu ska jag hoppa i duschen och invänta kvällsmaten som sambo ska tillaga innan jag ska lära mig allt om verktygsmaskiner och att välja fräsverktyg.

jossefinast Kommentarer (1)

Spring i benen

Idag känner jag en sådan motivation brinna inom mig. Det är så mycket jag vill göra! Det är en underbar dag, hade gärna spenderat hela dagen utomhus. Springa, hoppa, gå, sitta. Bara njuta av solen.

Motivationen till att tentaplugga är desto mindre och tentan är på tisdag. Det bådar inte gott. Men jag ska fixa det, och jag ska fixa det bra. Nu är det jag som skummar mjölk och fixar en kaffe.


Dagens underbara lunch. Idag mixade jag upp filen och keson med en klick vaniljkesella. nom nom nom

jossefinast Kommentarer (0)

Morgonstund

Sitter här och äter frukost med en stor kopp kaffe innan tentaplugget ska dra igång igen. tänkte hinna läsa några bloggar också innan jag går över till att läsa om skärande bearbetning.


Hemma hos oss

jossefinast Kommentarer (0)

Nu är det höst

Då har jag bytt lite i designen och den höstiga känslan infinner sig.

När man går ut nu och andas in luften känns det som att hela kroppen renas. Det är så friskt och härligt. Jag vill verkligen bara ut och springa, men vet också att jag måste prioritera skolan de kommande dagarna. Tenta på tisdag. Men sedan är jag ledig resten av veckan och då ska det bli allt från löpning och fotboll till Core och Afro pass på gymmet.

Bilden i headern är tagen av Eva Kronfält (klicka på bilden), precis som bilden här nedan. 2 år sedan. Tiden går snabbt och mycket händer.

jossefinast Kommentarer (0)

Saknad

Välkommen tillbaka älskade fil-tallrik! Dagens lunch kom som en välsignelse mitt i tentaplugget. Keso och fil blandat med kanel. till det en halv grapefrukt, mandlar, russin, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön och Pauluns dinkelflingor med kanelsmak.



En stor kaffe med skummad mjölk också. nom nom nom

jossefinast Kommentarer (0)

Resultat av dieten

Som jag sagt tidigare så har vi inte följt dieten helt. vi har gjort en hel del avvikelser, men ändå inspirerats av dietschemat. Men visst känns det att man har tappat lite, men det ska bli så skönt att få återkomma till regelbundna och proteinrika måltider. Jag saknar min frukost!

Byxorna på bilden under satt tight för några månader sedan, men träning och uppstrukturerad föda har hjäpt en del...


Startvikt(7 oktober): 66.2 kg
Vikt idag (13 oktober): 63.6 kg

Men jag är väl medveten om att detta är en crash-diet och att mycket är vattenvikt, så det behöver ni inte skriva :P Räknar med att gå upp en del direkt igen när jag kommer igång ordentligt med maten igen. Nu blir det att strukturera upp mathållningen och fortsätta satsa på träning.

jossefinast Kommentarer (0)

Suit up

Jag är ett stort "How I met your mother"-fan och lyckan när det kommer ett nytt avsnitt är stor! Därför hade det inte gått mig förbi att det idag var internationa suit-up day. Både jag och Tobias drog självklart på oss kostymerna imorse innan vi spatserade till skolan. Jag kan bara säga att det är väldigt stiligt med kostym. Och min grå kostym med chock-rosa foder är underbar.

jossefinast Kommentarer (0)

Kvällstankar

Nu sitter jag här mitt i natten och försöker avsluta mina inlämningsuppgifter. Har verkligen bara det sista på sista uppgiften kvar. Men jag förstår inte riktigt. Det är frustrerande.

JAg springer runt i lägenhetens rastlös och känner mig snygg och smal. Dricker mitt te och tittar lite på uppgiften. Klappar hunden, städar i köket och tittar på uppgiften. Hur kan det vara så segt?

I förrgårkvll började jag läsa i blondinbellas bok. Har bara läst en fjärdedel av boken och än så länge suger den. Den är verkligen jättedålig och jag är grymt besviken! Jag gillar fortfarande inte blondinbella. Den är dock väldigt lättläst, så borde ha läst klart den ganska snart.

Och nu ska jag titta lite till på uppgiften.

jossefinast Kommentarer (0)

Dagens mums

Jag springer runt och försöker få klart de sista momenten i skolan innan tentaveckan drar igång i nästa vecka. Samtidigt yckas jag hålla igång träningen helt okej och hittar mer och mer mat som jag testar att laga som stämmer hyfsat överens med dieten. Så allt är perfekt? Nej, jag borde städa också.

Men hur som helst. Ikväll ska jag träna fotboll och efter en dundermåltid är jag riktigt peppad.  Till Lunch blev det vitlöks- och chilistekta herrkuvert (som jag kallar det) och champinionerblandat med tsatziki. Till (tidig) middag testade jag att göra zucchinipasta som jag marinerade i olivolja en stund innan jag stekte på det i vitlök och blandade med köttfärsröran som blev över från igår. Till det en Avokado. Mumsigt var det!


Till vänster är lunchen och till höger pastan innan den stektes på.

jossefinast Kommentarer (0)

Vad gillar jag?

I somras startade jag kategorin "bloggkunskap". I den postade jag vilka bloggar jag slutat följa och varför. Den naturliga uppföljningen till det skulle ju vara vilka bloggar jag faktiskt följer. Så efter att ha låtit detta vila lite påbörjar jag nu just det, mina favoritblogggar.

Högt upp på listan kommer denna tjej:



Den här bloggen drivs av Sara och är en av bloggarna i nätverket Bloggar om träning (som för övrigt innehåller massor av toppenbloggar). Träningsglädje är en inspirerande och jordnära blogg med allt ifrån träningsmode till kost. Här blandas inlägg innehållande dagens lunch och de senaste träningseventen. Allt i en stilren och enkel design med snygga bilder. Många intressanta tankar och vettiga åsikter.

Några favoritinlägg:
Adidas Feather
Kiwismoothie med spenat och äpple
Calories vs. Chemicals

För övrigt gillar jag många bloggar i nätverket och tycker det är fantastiskt roligt att följa saker de hittar på. nu senast anordnade de rosa dygnet projekt i sthlm som man kan lässa mer om i Saras blogg.

Summa: jag gillar den här bloggen och följer den stenhårt

jossefinast Kommentarer (1)

Paprikor från paradiset

Oj vad nöjd man känner sig när man börjat dagen med lite löpning. Man får så mycket bättre förutsättningar fr resten av dagen på något sätt. Jag tog en lätt runda med Yoshi först och avslutade den med att handla på ICA. När jag gått hem och lämnat varorna och hunden i lägenheten tog jag en runda till. På det körde jag sedan lite styrka här hemma. Jag veeeet att man ska göra styreövningarna innan man springer, men det är så skönt att göra det när man kommit hem och det irnner svett om en istället.

Till Lunch lagade jag och Tobias Paprikor fyllda med en blandning av lammfärs, lök och svamp kryddad med egen tacokrydda. På dagens dietschema stod det nötfärs och tomater, men vi improviserade och körde som sagt lamm istället och alla grönsaker tillåtna. vi gjorde även tzatsiki vilket var ännu ett steg från dieten. Men det var både nyttigt och gott, så det stuntar jag i.


Behöver jag ens säga att det var himmelskt?

jossefinast Kommentarer (0)

Kvalitetsmys

Delar av eftermiddagen igår spenderades såhär:


Varför hinner man aldrig få tillräckligt med tid för att göra ingenting? och när man väl får det är man för trött för att ta till vara på det. Nu håller jag söndag och pluggar inte mer. Ska titta på Benjamin Buttons med älskling och dricka te.

jossefinast Kommentarer (1)

Söndagsnöje

Äntligen har jag photoshop på nya datorn. Och äntigen har vi ett soffbord som har rätt format till soffan! Det första tack vare att Tobias var snäll och installerade det till mig när jag var och jobbade i fredagsnatt, och det andra tack vare en runda till IKEA idag. Men usch vad mycket folk det är på IKEA på helgerna! Brukar själv se till att åka på vardagar för att slippa alla köer.

Just nu sitter jag och pluggar. Tänkte få klart mina inlämningsuppgifter som ska lämnas in på onsdag så jag har det avklarat. Tobias sitter och tittar på football, som vanligt. Men jag är inte bitter... Tänkte titta på film senare ikväll, men vi får väl se om jag lyckas få bort honom ur soffan. Annars blir det väl sängen som vanligt.

jossefinast Kommentarer (0)

Godnatt

Ikväll var det kräftskiva. Väldigt trevligt, men med rubbad dygnsrytm var jag aningen trött hela kvällen. Kräftor är så gott! Man borde kanske köpa på sig några paket medans det fortfarande finns i affären och bunkra upp. Så det blev ett litet avhopp från dieten ikväll men vi fortsätter imorgon igen. Det var helt klart värt det! Men det blev bara en öl och 2 cl rom i alkoholväg.


Lördagsmys i soffan med Yoshi som huvudkudde tidigare idag.

jossefinast Kommentarer (0)

Kålsoppedieten

JAg vet inte vad som fick mig att komma på denna idiotiska idé! Men då det nu utvecklats till en tävling mellan mig och sambo kan ja ginte bara strunta i det. Tävlingsmänniskan i mig är för stor.

Vi började igår, på dagens matschema stod "Grönsaker och soppa hur mycket du vill". Det var inga optimala förutsättningar med för lite sömn och dålig planering, så till frukost blev det några morötter och till lunch sedan soppan. Fram emot kvällen innan jag skulle jobba igen blev det stekta grönsaker.

Till och från mådde jag riktigt dåligt, och jag saknar min mat!!!

Idag mådd ejag riktigt dåligt när jag vaknade. hungrig och trött. Men dag 2 får man även äta frukt och potatis!!! Så efter en kokt potatis och lite soppa hade jag tillräckligt mycket ork för att ställa mig och steka potatis.

Men ikväll ska vi påkräftskiva, så jag kommer ju garanterat att bryta dieten redan idag, men so?

Jag är verkligen inte övertygad av den här dieten...

jossefinast Kommentarer (1)

oväntad ändring

Jag skulle på fotbollsträning ikväll. Men precis innan jag skulle börja tänka på att byta om blev jag inkallad till jobbet. Behöver verkligen pengarna så kunde inte tacka nej. så nu sitter jag här och vaktar fulla teknologer och väntar på att festen ska börja på riktigt så att jag kan plugga lite. Blir nog en sen natt, men jag får i alla fall sovmorgon imorgon. Behöver inte vara på skolan förrän vid lunch.

Det svåra nu när jag jobbar kommer dock bli att undvika socker. Det är så oerhört underlättande att hälla i sig powerking för att orka, men jag har bestämt mig för att motstå. Var nära att sticka och handla godis, men nej. Jag ska klara detta. Det får bli kaffe och ramlösa.

Och imorgon börjar dieten!

jossefinast Kommentarer (1)

Barfotadans

Idag var jag på Afro igen. Det var riktigt roligt idag också! Jag hoppas på att onsdag om två veckor kunna köra både core och afro passet för att få både styrka och rörelseträning.

Jag har nu i tre dagar varken ätit socker eller druckit alkohol och jag är nöjd. Det kan låta fjuttigt, men med tanke på hur många gånger det erbjudits kakor och liknande är jag helnöjd!

För att ta det ett steg längre och ja, aningen extremt, så börjar jag uch Sambo på fredag med en soppdiet. Så idag var vi och hanlade grönsaker och har proppat kylen full. Vill ni att jag redovisar dag för dag här hur det går? Vi ska köra en vecka och så får vi se vad resultatet säger. Tobias är lagom skeptisk, men jag tycker det ska bli spännande.

Fråga mig inte hur bilderna på något sätt hör ihop med vrandra elle rinlägget. Vänstra bilden är från idag när jag hade lite överskottsenergi här hemma och den högra är i förra veckan med min älskade yoshi och ett glas vitt.

jossefinast Kommentarer (1)

Det här med socker

Jag kan inte riktigt släppa det här med att jag bara var sockerfri 9 av 30 dagar i september. Det är riktigt dåligt. Och då har jag knappt tittat på socker i mat. Det är godis, kakor, läsk, efterrätter och så vidare. Jag har varit relativ duktig och inte ätit mycket när jag gjort det, men ändå.

Det som slog mig relativt tidigt var att jag mår dåligt och blir bakfull av socker. Min kropp mår verkligen inte bra av lösgodis. Magen blir svullen redan efter 10 bitar och den bubblar och har sig i två dagar efteråt.

Sp varför fortsätter jag? Jo, dels för det jävla suget efter att stoppa något i munnen, men också för att man blir socialt handikappad. När någon bjuder på kakor och man tackar nej så får man frågan slängd i ansiktet "bantar du?" som om man var djävulen själv. Nej, jag bantar inte. Försöker utesluta det min kropp inte mår bra av. That's it

På bilden ser ni min och min älskade sambos tekoppar. Gissa vems som är vems.

 

jossefinast Kommentarer (1)

Bättre dag för dag

Igår sammanfattade jag september månad. Vad kom jag fram till? Jo, att jag enbart 9 dagar av 30 avstått socker! Det är ju sjukt?! så det kommer vara mitt huvudmål nu under oktober.

Jag hade inte heller tränat så myckt som jag tänkt. Idag trotsade jag min träningsvärk som håller i sig, och stack ut och sprang i ett försök att få benen att mjukna. Än så länge känner jag inget av det.

Men vi kan väl säga att målet med oktober är att bli bättre än september. Men tolka det inte som att september var misslycket. Jag har 28 rutor ikryssade på att jag är nöjd med dagen. Och DET mina vänner är inte fy skam!

jossefinast Kommentarer (0)

Oktober

Då var det söndagkväll och jag sitter återigen i sängen och tittar på TV då Tobias lagt beslag på TVn i vardagssrummet. Det där med amerikansk fotboll i flera timmar på söndagkvällarna, det är jag osäker på om det någonsin kommer bli min grej.

Men detta innebär att jag kan sammanfatta september och planera oktober. Ett nytt krysschema ska upp och nya mål ska sättas. Det blir ett lagom söndagsmys för mig och min träningsvärk. Den är inte nådig kan jag berätta...

Idag har jag glidit omkring i lägenheten i min nya sköna tröja och en kopp kaffe i högerhanden.

jossefinast Kommentarer (0)

Actic Training day

Idag smäller det. Eller smällde det kanske man ska säga? Jag startade morgonen kl 9 på actic. Det var Trainingday som gällde. Jag Har inte tränat så mycket i september som jag planerat. min målsättning var att kara av 4 av de 6 pass jag anmält mig till. Men Boxen stoppade mig.

Vi ska inte gå handingarna i förväg. När jag kom dit och checkade in fick jag en trevlig goodibag med en recoverdryck, proteinbar och lite annat kul. Fick även en ursnygg Actic Tshirt. Vi hade samling i stora salen (som för övrigt är rätt liten) och sedan var det dags för första passet. Afro stod på schemat och jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. MenOJ så kul det var. Jag ska göra det många många gånger till.

Efter passet sprutade det glädje och energi ur mig. Sen skulle jag på box. Jag funderade på om jag skulle skippa det passet och istället äta min lunch så jag var fit for fight till nästa. Mn av någon anledning så tog jag tag i mig själv och gick på boxen. Och jag höll på att dö! sjukt jobbigt och ina armar som inte är vältränade precis fick mjölksyra direkt. I låren fick jag någon sort muskelknut så att det bl väldigt väldigt stelt.

EFter marrömspasset visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag klämde i mig min proteinbar som vi fick i goodiebagen och hälde i mig en halvliter vatten medans vi tittade på en liten dansuppvisning innan mitt tredje pass skulle starta, MRL/Core.

Jag lyckades återhämta mig så pass att jag gick på det, och det är jag mycket glad för. Det var inget jättebra pass men inte dåligt heller. Det var ganska lagom. Dock hade jag kunnat ge mer om det inte var för mina mörbultade lår.

Efter detta fick jag äntligen i mig lunch då jag hoppade över spinningpasset. Det hade verkligen inte gott. Jag kände också att det var inte idag jag skulle testa pilates för första gången och styrketräning var ja ginte riktigt i behov av längre.

Men 3 timmar hård träing är ju inte fyskam! Stupade i säng när jag kom hem.


Ni får en gammal bild då jag fortfarande inte fixat photoshop på nya datorn.

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer