Sega ben

sedär, det var ju inte så svårt. Sprang i 33 minuter och skulle väl gissa på att sträckan låg på drygt 5 km. Benen var dock sega och ja vinet från igår kändes i hela kroppen. Men jag kom ut och tog mig runt, är nöjd med det åtminstone.

Det var längesedan jag spräng så pass länge och mina fötter brände. Väldigt obekvämt. Är det priset man får betala för att man köpte billiga skor? Det kanske bara är en vanesak, vi får väl se. Detta var hur som helst fjärde veckan enligt löparprogrammet, 6 veckor kvar. Nu kör vi

jossefinast Kommentarer (0)

Solen är åter

Igår var det Fiskets dag här nere i juleboda. Det firades med traditionella sillamackan. Stekt sill på kavring med lök och persilja och någon god sås. Mums! Till det blev det även en lunchöl efter att jag tillslut bestämt mig för att köra löpningen idag.

Trots dagens baksmälla är jag nöjd med besutet, för idag skiner solen. sitter nu och tittar på fotboll efter två timmar på stranden och försöker få i mig tillräckligt mycket vatten för att klara av att ge mig ut. Det kommer bli ett lugnt myspass idag. Löppass nummer 16 bjuder på 20-40 min lugn löpning. Min plan är att springa 20 minuter bortåt i uppförsbacke och sedan vända och därmed avsluta i nedförsbacke och pressa upp tempot en hel del där. Återkommer med hur det gick senare.

jossefinast Kommentarer (0)

Beslutsångest

JAg ska köra löppass 16 idag eller imorgon enligt schemat, och jag har grymt svårt att bestämma mig. Jag hade bestämt att jag skulle göra det imorgon... men nu kanske jag är sugen på att göra det idag. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.  När det ändå är kasst väder bord man kanske springa. Men å andra sidan är jag oerhört trött och seg. Dock piggnar jag ju till om jag tränar.  Stor beslutsångest.

Jag brukar gnälla på Tobias för färgen på hans löparskor. Förstör ju alla foton man tar. utom det nedan där enbart skorna är med...  Ingen som vill ge honom ett par i snyggare färg?

jossefinast Kommentarer (1)

Ännu mera regn

Jag funderar. Det är ännu en grå dag här. Jag vet inte riktigt vad som hänt. Mitt sommarparadis har den här sommaren bjudit på 3 soliga dagar av 15. Det är inte okej. Jag har bara en vecka kvar här. Får hoppas att det vänder snart så att den kan bjuda på sol.

För tillfället är mammas bror med fru och son här också. De brukar alltid ta med sig det fina vädret, men inte detta året. Så vi försöker aktivera oss på olika sätt. Igår blev det en liten roadtrip som bjöd på konst och antikviteter. Vi hittade även ett sött litet bageri längs vägen. dock blev det inte så många stopp jag hoppats på. Letar fortfarande efter ett skåp till vardagsrummet. Jag och tobias kanske tar en runda i nästa vecka till loppisar för att hitta det.

Lite bilder från igår...

jossefinast Kommentarer (0)

Rejected

Jag läser bloggar av olika karraktär. Jag delar upp dem i olika grupper av bloggar. De är av olika skäl jag läser och följer dessa. De ger mig olika saker, men alla ger mig något.

Som jag lovade tänkte jag nu ge ett exempel på bloggar jag inte längre följer.

Kissie. Jag har precis som många andra tyckt et varit komiskt att följa spektaklet. Jag ser inte ner på henne, hon lever sitt liv. Men jag beslutade att sluta följa det. Bloggen inspirerar mig inte till någonting. ag skulle aldrig någonsin villja leva hennes liv. Jag är inte ett dugg intresserad egentligen. Mer än att hänga med i diskussioner. Och droppen var nog när hon försöker inbilla folk att hennes bror är världskändis. Näe. Jag slår mig fri och ska inte följa henne mer.

Foki är också någon jag slutat följa. Visst, hon är söt och lägger ut väldigt snygga bilder. Men tjejen verkar sakna verklighetsuppfattning. Hon lägger ut konstig musik i oika youtubeklipp och "veckans sötis" klipp. Insåg helt plötsligt hur oerhört opersonig blogg hon har.

Även andra storbloggar har jag slutat följa för att de tilltalar inte mig. ag är inte intresserad och varför följa en blogg bara för att man ska? Även en del träningsbloggar har jag lagt ner att följa.

Sofi Lindberg
följde nästan slaviskt ett tag och tyckte om hennes blogg väldigt mycket men något har hänt. Antingen har jag fått mer kritiska ögon eller så har bloggen blivit sämre. Tror snarare på att det är jag som blivit mer kritisk. Det finns så oerhört många andra bloggar inom samma område med skillnaden att de som skriver kontrollerar stavningen och lägger ut snygga bilder. Jag vet att jag är långt ifrån perfekt på detta. men det blev så pass mycket att jag störde mig bara på det. Och jag finner inte längre någon motivation eller inspiration i hennes inlägg.

Candydarling
har även hon försvunnit från min bloglovin-lista. många innehållslösa inlägg och jag blev nästan bara irriterad av att läsa det. Men ändå fortsatte jag så länge. Vet ej varför. Nu har jag då som sagt slutat.

Apan
reesulterade också i "sluta följ". Tycker inte det är en dålig blogg, absolut inte. men det blev för många inlägg. hälften av alla mina olästa inlägg var från denna blogg och då jag varken har barn eller brinner för litteratur-lära så var de flesta inlägg tämligen ointressanta för mig.

Självklart finns det fler. Det finns hur många bloggar som helst. Detta var bara lite tankar.

jossefinast Kommentarer (1)

I väntan på ägget

Det regnade och jag sprang. Det kändes riktigt bra under löpningen idag. Lite trist bara att dt regnade så mycket att mina hörlurar slutade funka. Det blev alltså löpning under tystnad idag. 5 min uppvärmning, 2x3-4 minuter snabb löpning med 3-4 minuter lugn löpning, 5 minuter nedjogg.

Under tiden blev jag sugen på en lugn lån runda. Får se om jag kan klämma in en sådann någon dag under helgen. Som sagt så kändes det riktigt bra när jag var ute, men när jag kom hem och kom t ur duschen fick jag en sprägande huvudvärk. Så nu sitter jag här ynklig och ojjandes. Det gör ont. Väntar på att få ett kokt ägg av tobias.

jossefinast Kommentarer (0)

PysselHär ovan ser ni delar av dagen. Har hunnit springa mina 25 minuter. Eller för att vara mer exakt; 2x10 min med 5 minuter gång. Jag valde att springa lite snabbare de 10 minuterna än vad var angivet. Bilden är tagen strax efter att jag kommit tillbaka, därav den plågade minen.

På bilden till höger ser man en stol som ska fixas i ordning här ute, men framförallt mitt fönster som jag håller på att pilla med. Har fått bort glasen och nu håller jag på att skrapafärg och sandpappra. 

För övrigt har dagen bjudit på IKEA. Har handlat en hel del till det lill huset här och det blir så fint. Nu ska jag återvända till mitt slipande.

jossefinast Kommentarer (2)

Produktiv

Idag har vi fixat och donat. Har satt lister och fogar i det lilla huset här bredvid. Jag började tröttna på att huset bara står och blir mer och mer stökigt utan att bli klart, å jag bestämde att vi skulle fixa, när vädret ändå var dåligt. Dagen avslutades med Skumpa för att fira framstegen.

Jag har även hittat ett gammalt fönster som jag ska göra om till spegel. Lite komiskt att jag hittade det i vårt förråd dagen efter att jag skrivit om det i bloggen. Jag har idag lyckats plocka ut de gamla glasen, plockat av beslagen och börjat borsta trät med stålborste. Jobbet fortsätter imorgon eftermiddag.

Mer bilder och sånt kommer imorgon. Nu är det snart dags att sova, imorgon ska vi till IKEA.

jossefinast Kommentarer (0)

SamlarmarknadIdag har vi varit i Degerberga på samlarmarknad. där fanns mycket fint och mycket... annat... Det är dock förvånansvärt dyrt. Tror det är bättre att åka på vanliga loppmarknader. Colaflaskorna på bilden uppe till höger ville de ha 75 kr/st för. Tobias villa ha en och använda som vattenkaraff, men det var lite väl mycket för en tomflaska.

Nere till höger ser ni något som jag föll för. Det gamla fönstret med spegelglas i. Det kostade dock 400 kr, så det var inte aktuellt. Men snacka om att jag kommer hålla ögonen öppna efter gamla fönster!

Något som vi däremot köpte var en tallrikshylla. Tänkte sätta upp den i köket där hemma och i den ha tidningar istället för tallrikar. Den var inte heller särskilt billig, men vi får hoppas det är värt det. Återstå att se när den väl är uppe. Bild får ni nog inte förrän den sitter på väggen.

Vi kommer nog ta en sväng förbi lite loppmarknader är ute på österlen nu i veckan om vädret fortsätter vara såhär.

jossefinast Kommentarer (0)

Bloggkunskap

Det finns många bloggar och lika många bloggare. Varför bloggar man? är det för att bli känd? Eller för att tjäna pengar? Eller för att, som jag, uttrycka sig? En sak har vi gemensamt. Vi vill bli lästa. Det är någon sorts bekräftelsebehov som behöver fyllas. Jag älskar att få kommentarer och att se att det varit människor jag itne känner inne på min blogg. Förhoppningsvis har i alla fall någon läst.

 

Jag gillar även att läsa andra bloggar. För att hålla mig uppdaterad använder jag Bloglovin (föredetta bloggkoll). Där prenumererar jag på en hel del boggar i olika kategorier. Igår passade jag på att rensa ur dessa lite. När man har ett långsamt internet blir man snabbt varse om vilka bloggar mn faktiskt är intresserad av att läsa och vilka man inte tycker det är värt att vänta på att de ska ladda klart. Jag tänkte starta en ny kategori kallad "bloggkunskap" och detta blir första inlägget. I nästa inlägg tänkte jag berätta vilka bloggar jag valt att inte längre följa och även varför.

 

 

 

Stay tuned

jossefinast Kommentarer (1)

Raggsockor

Det finns få saker som gör mig så grinig, vresig och allmänt ynklig som kyla. Om mina fötter är kalla känns allt hopplöst. Därför är jag supernöjd med sockorna jag fick av mormor förra veckan. under dessa regniga dagar har ute i sommarstugan har de varit på nästan konstant. Älskade raggsockar.Jag bestämde mig tillslut för att jag skulle sticka ut och ta helgens löppass idag istället för att skjuta upp det tills imorgon som jag först tänkt. Och nu är mina lår stela kan jag berätta.

Nu vankas det kycklingtacos och familjemys.

jossefinast Kommentarer (0)

Fotbollstankar

Jag sitter här och funderar. Det var längesen nu jag satsade på fotbollen. Jag minns den tid då fotbollenvar mitt liv. Allt kretsade kring denna sport och min egen satsning. På ett sätt saknar jag det oerhört. Det senaste året har jag inte spelat över huvudtaget. Så nu är det med stor motivation och glädje jag ser fram emot den kommande säsongen. Det är trots allt fotbollen jag brinner för och identifierar mig mycket med. Jag är en fotbollsspelare, en fotbollsmålvakt.

Den 24 augusti är det seriestart. Då ska jag vara redo. Men hur blir jag det?

  • Jag ska fortsätta med mitt löpprogram från Runners. snart är 3 veckor avklarade, 7 kvar. Jag får se hur det känns om en vecka eller två, om jag ska fortsätta att följa programmet slaviskt eller om jag ska modifiera det lite för att vara mer anpassat till mig. Men som sagt, tills vidare följer jag det som det är uppbyggt.
  • Det hemmabyggda styrkeprogrammet ska jag fortsätta att göra varje dag. Jag känner redan hur det ger mig en hel del bara genom att öka cirkulationen och jag mår bättre. Jag ska försöka öka antalet repetitioner relativt snart och när jag kommer hem ska jag sätta upp min stång och börja med att lära mig göra chins.
  • Lägga in målvaktsanpassad träning. Ikväll får jag en fotboll ut hit. Sen ska jag och Tobias lägga upp lite fotbollsträning för mig. Jag tänkte försöka få in lite spänstvningar, men framförallt träning med bollen. Det kommer riktas in på teknik framför styrka och uthållighet, men det kommer ju med på köpet. 3 pass/vecka borde vara vettigt att satsa på.
Dessa punkter hoppas jag ska hjälpa mig att nå till en bra nivå de kommande veckorna.

jossefinast Kommentarer (0)

Vad är en dejt?Som sagt var jag och tobias och såg sista Harry Potter filmen idag. Och WOW!!!! Jag tyckte den var riktigt bra. Jag är i och för sig en liten Harry Potter nörd, men ja, gud vad bra den var!!!

Men hur som helst. En dejt för mig är att man gör något tillsammans. Tar sig iväg och gör något som man inte gör varje dag. Ägnar tid åt enbart varandra. Alltså har jag idag varit på dejt. Men alla tänker tydligen inte likadant.

Jag: Älskling, vi ska på dejt
Tobias: va?! är detta en dejt? vilka höga krav du ställer!
Jag: vaddå då?
Tobias: Ja, då måste man vara sådär romantisk och social och sådär...

jossefinast Kommentarer (0)

Lunch

Har precis tryckt i mig lunchen här ovan. Skånemjeriers vaniljfil med skivad banan, bitar av nektarin, mandlar, russin och torkade tranbär. till det ett stort glas vatten. Gott gott gott.

Idag regnar det lite mindre, men det äf fortfarande grått. Ska under eftermiddagen göra mina små övningar och sen ikväll blir det bio och middag i kristianstad med älsklingen.

jossefinast Kommentarer (2)

Det gick

Tro det eller ej. Jag kom ut tillslut! efter att ha laddat med en film och en himla massa situps och andra övningar så gav jag mig ut. Och precis som jag skrev i förra inlägget så var det underbart. Det var en sådan lättnad att känna att jag inte gav upp idag heller.

På dagens pass stod det 3x5 min snabb löpning med 2-3 min gång. Och jag klarade det. jag kände inte ens att det slutade regna. Det var inte förrän jag kom in igen jag reflekterade över att enda anledningen till att jag var blöt var svett. De första 5 minuterna kändes toppen. Det gick snabbt det kände jag. kände att jag pressade mig. Det var även relativt enkelt. andra var lite tuffare, men lyckades hålla samma tempo. Sista 5 gick nog aningen långsammare, men jag lyckades pressa mig sista 10 sekunderna till att ta ut de sista krafterna.

Nu sitter jag trött och belåten med ris och kyckling i magen och väntar på att Sommar med Ernst ska börja kl 20.

Oj vad jag är lycklig

jossefinast Kommentarer (3)

Hur finner jag motivation?

Jag vet att det kommer vara så skönt när jag är färdig. Ja redan efter första 5-minuter-intervallet kommer jag bubbla och studsa. När regnet bara kommit in på skinnet och varje regndroppe inte längre svider, utan istället svalkar skönt. Då kommer jag vara nöjd. Det är underbart att springa när det regnar. Sval och frisk luft i lungorna istället för gassande sol och damm. Stegen blir lite kvickare och benen lite starkare, bara på grund av det renande renget.Men nu när jag sitter inne i stugan iförd löpartights och raggsockor, ja då känns den där joggingrundan mindre lockande. Jag SKA springa idag. Varför göra en så big deal av det? jag ska, men inte riktigt än... Först ska jag bara....

jossefinast Kommentarer (2)

Hjälp mig med målen

 

Tobias säger att jag är en dålig vinnare, men jag förstår inte. Jag skyller på att jag inte vinner så ofta och därmed inte har fått öva på att vara en bra vinnare. Men det är egentligen inte sant. Jag är bara född till att vara en dålig vinnare och jävlas med de som förlorar.

 

Just nu sitter jag här och filar på mina mål som jag lovade att jag skulle sätta upp. Men jag vet inte irktigt varken hur jag ska sätta upp den eller hur jag ska presentera dem här i bloggen. På något luddigt sätt har jag de lite halvt definierade för mig själv. Jag vet vart jag vill komma, men det är väldigt suddigt och inte uttryckt i ord.

 

Någon som kan hjälpa mig och tipsa om hur jag skä sätta upp mina mål? en mall jag kan fylla i eller vad som helst?!

 

Och att få kommentarer med skratt och komplimanger, oj vad glad man blir :)

jossefinast Kommentarer (1)

Fortsatt grått

Ja, regn regn regn. Minst lika grått idag som igår. Vad hände med det fina vädret? jag vill ligga å glassa i bikini på stranden! Vi har nu spelat igenom alla brädspel mer eller mindre. Kan tänka mig att det blir en film snart. I eftermiddag är det dags för löppass igen. Jag hoppas bara det är uppehåll då.

På ett sätt är det väldigt skönt med sånt här väder lite då och då. man kan med gott samvete stanna inne hela dagen, mysa ner sig i sängen med täcke och en stor kopp kaffe och inte göra någonting. Speciellt sen när jag varit ute och sprungit. Men ja, det får vänta till efter lunch.Börjar fundera på att göra varm choklad med vispgrädde....

jossefinast Kommentarer (3)

Mulet

Idag har det varit mulet. dagen har fyllts med Mastermind, film och Settlers. Men jag har iaf lyckats göra min hemmaträning, och det får man väl vara nöjd med. Nu har jag på mig min onepiece och ska väl fortsätta kvällen med spel och film som det ser ut nu. Ska först bara ner på stranden till Yoshi och Tobias som är där nere och leker.

jossefinast Kommentarer (0)

Trött

Ja just det ja. Jag har sprungit idag också. 4x4 min medelsnabb löpning med 2-3 minuter gång. jag gillar dessa intervaller. Det är under de jag kan ta ut mig ordentligt. Man pressar sig så att man är helt slut i slutet av passet. Så ja, idag e jag trött.

Nu blir det till att titta på Harry Potter och sen sova.

jossefinast Kommentarer (0)

Kiviks marknad

Idag har vi avverkat Kiviks marknad. Det var precis som vanligt. Lång bilkö och en j*vla massa folk. Jag åkte dit med Tobias och lillasyster (johanna). Shoppingen sträckt sig inte längre än till några DVD-filmer och ett koppel till Yoshi, men det känndes rätt lagom.

 

Men det första vi gjorde när vi kom dit efter ett bra tag i bilkö var att hitta något att äta. Det blev Langos. Jag vet att jag inte borde äta den friterade degklumpen, men det är svårt att motstå. Vad är det som gör detta så oerhört gott? Dessutom såg jag till att göra mina situps och andra hemmaövningar innan vi åkte. Men jag lovar, jag njöt av varje tugga, och var så duktig att jag tog LOKA istället för läsk. Alltid något.

 

Langos nummer 2 detta året. Förra blev i Sundsvall, men där hade den konstig form och gul lök istället för röd (?!)

jossefinast Kommentarer (0)

Varning för osmickrande bilder

Efter en tripp till marieholm och lund igår återvände vi idag till Juleboda. Har spenderat en timme eller två i solen med en bok. Det är härligt med semester. Men efter mitt missförstånd med vågen imorse (vi kom inte riktigt överens om min vikt) så satte jag ihop ett litet "vardagsträningsprogram" som jag tänkte att jag ska försöka köra varje dag.

som rubriken avslöjar så vill jag varna för osmickrande bilder. Men detta är den brutala sanningen, så det är väl bara att köra på. Jag gillar iaf min nya bikini.1. Armhävningar. 10 vanliga traditionella armhärvningar.

2. Cykel. jag lyfter upp ett knä i taget mot hakan och sträcker ut det andra benet. Jag gör 15 stycken med var ben

3. Utfall. Har 2kg hantlar i händerna och gör ett utfall så att det högra knät hamnar strax bakom vänster häl. gör 10 med varje ben.

4. Sneda situps. Höger armbåge möter vänster knä och motsvarande på andra hållet. gör 15 stycken på var sida

5. Diagonala rygglyft. Ligger på mage och lyfter höger arm och vänster fot samtidigt och pressar samtidigt ner vänster hand och höger fot i marken. gör 15 stycken på var sida.

6. 90-grader situps. lyfter fötterna så att låren bilder 90 grader mot bålen lika så i knävecken och gör 30 raka situps.

7. Armhävningar på knä. Stödjer på knäna och gör ytterligare 15 armhävningar.

8. Plankan. håller uppe kroppen på armbågar och tåspetsar i 30 sekunder

9. Raka situps. 30 raka situps med fötterna i marken. (fastnade intepå bild)

Målet med detta är bara att hålla igång och se till att göra något varje dag. Jag hoppas på att se förbättring i form av att jag klarar av att öka siffrorna i hur länge och hur många jag orkar göra.

jossefinast Kommentarer (1)

Tungt

Usch! Vägde mig imorse.. ångrar det. Nu kan det bara bli bättre... Ska skriva ett inlägg med mina mål osv ikväll eller imorgon.

jossefinast Kommentarer (0)

En tidig morgon som hundägare

Imorse vaknade jag på tok för tidigt. 05.30 började hunden gnälla och han ville inte sluta. Testade allt. Ställde matskålen framför honom, men han var inte intresserad, han ville inte sova i min säng. Han bara gnällde. Så jag tog en okristligt tidig morgonpromenad med honom. han kissade och bajsade ch jag hoppades på att det skulle räcka. så vi gick in igen och jag kröp ner i den varma sängen igen där Tobias låg å snarkade.

Hundsrället började gnälla igen. Så han fick hoppa upp och lägga sig i sängen och låg under täcket och myste med mig lite. Det hjälpte i två timmar. Sen var han igång igen. Men då var mamma och pappa vakna så jag släppte ut honom till dem. En timme senare hade jag fortfarande inte somnat om ordentligt, så jag tvingade upp Tobias.

Jag bytte ut Yoshis matskålar till de nya skålarna vi köpte hos Dollar-Tore. å gick det br att äta. han slaffsade i sig som bara den. När han ätit ett tag tog jag och tobias på oss gympaskorna och tog en morgonpromenad innan frukost ute på fältet. Yoshi hittade får och vi har nu fått bekräftat att han är en bra vallhund.Så vad kan jag dra för slutsats av morgonens äventyr? Att vara hundägare kan påminna om att vara småbarnsförälder och Tobias kan sova igenom allt gnäll... Även att de nya matskålarna var ett bra klipp och att Min hund inte lyssnar på mig om det finns får i närheten. Den sista slutsatsen för väl bli att jag är väldigt bortskämd med en hund som i vanliga fall utan problem kan sova till 11 på förmiddagen.

jossefinast Kommentarer (0)

2 veckor avklarade

Igår låg vi några timmar på stranden. Solen sken och det var underbart. Flera dopp i havet blev det också. På kvällen skulle vi titta på fotboll och jag kände att det skulle vara skönt att få helgens löpning avklarad. Därmed snörade jag på mig skorna och stack ut på fältet. Det som gällde var 20-40 min lugn distanslöpning.

 

När jag sprungit drygt 10 minuter stötte jag på de två lamajuren som går ut på skjutfältet. Och jag tycker de är så läskiga... Så jag vände om direkt och började springa tillbaka. Sprang upp en bit i skogen och sen ner igen. Blev 300 meters löpning i sand vilket sög rejält i benen. När jag var tillbaka vid huset hade det bara gått 22 minuter. Vissa dagar är bättre än andra helt enkelt, och igår var inte min dag.

 

Tillbaka i huset la jag ifrån mig min Ipod, klocka och skor och joggade ner de 100 meterna till havet och hoppade i. På det blev det sedan långdusch. Drog på mig min sköna långklänning och tittade på fotoll med ett glas bubbel (eller några stycken).

 

jossefinast Kommentarer (0)

Låter bilden tala.Igårkväll tog vi med hunden och kameran ner på stranden när solen var påväg ner. det var en relativt varm kväll. Dagen hade spenderats i horisontellt läge på solen. Blev sådär lagom vidbränd.

jossefinast Kommentarer (0)

Dags att flytta?

I fredags lämnade vi härjedalen för att bege oss hemåt mot skåne. På vägen svängde vi inom en husvisning.Nej, skämt å sido. Vi tog ett spontanstopp på stjernsundsslott. Väldigt fint var det.

Vi var hemma i Lund strax innan 9 på kvälleen, efter 92 mil .  Där packade vi bara om lite i bilen och körde direkt ut till Juleboda. Vid 11 var vi framme och sörplade i oss en efter.ängtad Gin o tonic med mina föräldrar och farbror och faster.

jossefinast Kommentarer (0)

Sista löpningen i Härjedalen

Dagens träning kändes inte så rolig. 5 min uppvärmning, 2x3-4 min snabb löpning med 3-4 min gång mellan, avsluta med 5 min nedjogg. Jag vet inte varför men idag var det dötrist. Jag klarade passet utan problem. visst, det var ju jobbigt när man sprang, men på något sätt kändes det som så lite att... jag vet inte. Men jag gjorde det iaf! Jag kan nu sätte ett kryss till, ännu ett pass avklarat.

Till helgen ska jag springa 20-40 minuter lugn distanslöpning, och det ska bli skönt! Då är vi dessutom tillbaka i skåne så det är slut med backarna!

jossefinast Kommentarer (1)

Vemvallen

I förrgår var vi på ett mysigt ställe och åt lunch. Vemvallen hette det. Det var god mat, kälknöl(?) och lingonpaj med vitlöksstekt potatis och underbar och krämig brunsås. Tyvärr regnade det, men det gjorde att man uppskattade den öppna elden inne i stugan.

Utanför rann Vemån och efter att vi hade ätit ställde jag och Tobias upp oss framför vattnet och använde min fjärrutlösare till kameran. är så nöjd med den! sen tog Mats kameran och knäppte några bilder också :)

stiligt par om jag får säga det själv.

jossefinast Kommentarer (0)

Gödning

Fortfarande i härjedalen. Idag har vi varit inne i sveg och handlat på dollar-store. blev massa krafs inhandlat. allt från schampoo och body scrub till ljuslykta och skålar till hunden.

Det är härligt att vara här. Man gör inte mycket annat än att äta, men man ska ju inte klaga. Mormors mat är underbar. Jag springer ju iaf.

Blir invägning när jag kommer hem tror jag ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Fjärde passet avklarat

När vi vaknade idag öste regnet ner. Men jag hade ju bestämt mig för att efter frukost skulle det springas. Så jag drog på mig lödartightsen och traskade upp till mormor för ätt äta frukost. efter otaliga koppar kaffe och två mackor Gick vi tillbaka ner till vårt hus och jag letade febrilt efter min  löparjacka. Fanns inte att hitta någonstans. Nåväl, jag skulle ju springa.

Så jag stoppade i hörlurarna i öronen och traskade ut i tights och T-shirt. Bara 11 grader varmt idag och regnet forsade fortfarande ner. På schemat stod 2x10 min snäbb löpning med 5 min gång. Sagt och gjort. Jag sprang ut mot kalhygget fär vi gick igår och på de 10 minuterna jag skulle springa och 5 min gång kom jag aningen längre än vi gått  igår. MEn uppförsbackarna gjorde benen stumma och det kändes ganska hopplöst. MEn jag gav iaf inte upp.

Efter förra löppassets misslyckande genom att missa den 3e intervallen kunde jag bara inte ge upp idag. När det var dags att springa de sista 10 minuterna vände jag och började i lätt uppförsbacke. Det sög i benen. men när den var över var det bara nerför och jag kände hur energin kom tillbaka. så det gick riktigt snabbt sen. Och jag flåsade och stånkade och kämpade som aldrig förr.

Tillbaka i stugan dog jag på köksgolvet. Eller ja, la mig ner och bara flåsade tills jag hämtat mig så pass att jag kunde hoppa in i duschen.

jossefinast Kommentarer (1)

Typiskt!

När jag gick och lade mig i förrgår dubbelkollade jag i Runners och upptäkte till min fasa tt jag skulle sprungit 3x8 och inte 2. Gjort är gjort och finns inte mycket att göra i efterhand. men snacka om att det kändes surt.

För att ta igen lite tog vi en lång promenad igår. Vi gick ut på kalhygget och var ute i minst en timme. KAn ju berätta att Yoshi uppskattade det. Han sprang löst och sniffade och kissade på allt. Han till och med badade. Fjällen är underbart!

jossefinast Kommentarer (0)

Härliga Härjedalen

Får ursäkta för uteblivna inlägg, har varit ont om internet, och är fortfarande. I onsdags åkte vi som sagt till tyskland över dagen, och dagen efter bar det av upp till eskilstuna. En natt hos kusinen sen blev det vidare till sundsvall. Där bjöds det på gatufest och öl. Idag anlände vi till härliga härhedalen. Hoppas att jag kommer kunna göra många blogginlägg härifrån och även få med mig en hel del fina bilder hem.

Idag har jag även lyckats klara av tredje dagens löpning. 2x8 min snabb löpning med 3 min gång stod det och OJ vad jobbigt det blev när man tog första intervallen i uppförsbacke. Men nu kan jag fortsätt aäta mormors underbara mat med gott samvete.

bild 1. på väg till sundsvall, bild 2: blåbär i härjedalen. Hela skogen är full

jossefinast Kommentarer (0)

Dag 2, check

Sådär, jag lyckades även andra dagen på löp-schemat. Dagens utmaning var skriven såhär: 2x5-7 min medelsnabb löpning med 3 min gång.

JAg sprang 7 minuter båda intervallerna och spurtade till och med sista 30 sek. Så nu är jag rejält slut. Det är väldigt tydigt hur dålig kondition ja ghar för tillfället. Är glad bara att jag tar mig runt.


Nu blir det till att slänga i sig lite frukost och sen hoppa in i duschen. Tobias är hs frisören och när han kommer tillbaka är meningen att jag ska vara färdigpackad och redo att åka till Eskilstuna. Yeah rigthm som att jag kommer vara klar då...

jossefinast Kommentarer (0)

Dagstripp till Utlandet

Kan ni gissa var vi varit eller vad vi gjort?

Bilderna är tagna på båten över till tyskland. Vi har idag varit och hamstrat alkohol som föhppningsvis räcker ett bra tag framöver. Vi handlade även till en hel del andra, framförallt familjemedlemmar. Vi fyllde bilen och la ut över 5000 danska kronor...

Dagens sämsta måste vara att jag hittade ett par skisnygga glasögon på båten som jag köpte. Sedan gick jag på toa och när vi satte oss i bilen igen insåg jag att jag glömt dem på taletten. Varför gör jag alltid så? Tobias bara suckade och var inte minsta förvånad. Det är så typiskt!!!

jossefinast Kommentarer (1)

Grillning och Setlers

Nu är jag åter hemma. Har varit hemma hos Tobias syster och grillat. Vi hade med oss en jättegod tzatziki, dock var det lite fail då vi inte tänkte på att hans syster är laktosintollerant... typiskt..

Jag har även spelat setlers för första gången och ja, jag fick blodad tand. Kan tänka mig att det blir några rundor sådant ikväll om inte Tobias och Micke, som snart kommer hit, säger emot.


En av bilderna jag tog i förrgår natt.

Jag är fortfarande slut i huvudet efter min lödrunda innan idag. ska nog hälla i mig lite mer vatten. Men någon som är ännu tröttare, det är Yoshi. Han ligger utslgen på golvet bredvid mig. Han blir slö när det är såhär varmt. Men kan inte riktigt låta bli att tycka det e rätt skönt så ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Ny design

Nu har vi ändrat i designen. Är väl lite småpill kvar. Men den är ju lite gladare nu i alla fall. Har suttit och pillat med det nu under dagen istället för att skriva min verksamhetsrapport. Sådär bra egentlgien kanske, men jag har kört fast totalt.

Så vi säger goodbay till min gamla design och välkomnar ett somrigare och lyckligare krypin här.jossefinast Kommentarer (0)

Bra dag

 

Ja, bilden symboliserar hur jag känner nu. Klarade av dagens löpningspass hur bra som helst. På schemat stod det: 4x3-4 minuter lugn löpning med 1-2 minuter gång. Jag fick upp ett relativt bra flås under de fyra minuter jag sprang och han åerhämta mig precis lagom mycket på 2 minuter gång. Tillbaka hemma gick jag ut på gräsmattan och körde Planken i 3 olika utformning och även 4 sorters situps.

 

Efter detta blev det en god lunch. Skånemejeriers lätt- vaniljyoghurt med mandlar, pomela (som grape fast inte riktigt lika besk/sur), russin och tranbär.

jossefinast Kommentarer (0)

Nu börjar vi

Jag har börjat prenumerera på Runner's World. Tycker tidningen är så oerhört inspirerande. Idag fick jag mitt första nummer. I detta fanns det något perfekt för mig. Jag har ju lagt ner all träning senaste halvåret, mer eller mindre, pga jobbet. Nu när det är semester och en ny vardag ska börja utarbetas ska jag även ha träningen i tanke. Så idag börjar jag med 10-veckors schemat i tidningen. Ni kan följa mig här i bloggen. Passande nog är måndagen vilodag.

 

Målet med detta är då att ta sig runt en mil om 10 veckor. Dock känns det som att jag borde ha ett mer konkret mål. En tid jag ska sikta mot. sist jag sprang milen var flera år sedan, men då sprang jag på 58 minuter om jag inte minns fel. Målet bör kanske vara att slå denna tid?

jossefinast Kommentarer (0)

njuter

Nu njuter jag. Vi har städat vardagsrummet idag och verkligen fixat allt. Tobias har tvättat fönster och jag dammsugit. Vi har sorterat bort massa DVD-filmer och snyggat upp TV-bänken. Jag har placerat mina kameragreer på ETT ställe, snyggt ovanför skrivbordet. Vi har fått undan alla bygggrejer som stått å samlat damm sen tidigt i våras.

 

Jag avslutade det genom att gå ut och plocka två liljor och lite lavendel att sätta på TV-bänken. Nu är jag nöjd och lugn.

 

jossefinast Kommentarer (0)

lite av allt.

Håller på att städa och röja hemma. e så skönt med semester så det finns inte! inga tvång och kan bara släppa ALLT! I helgen har jag och Tobias varit på PREP-kurs i Höör. vi bodde på Åkersbergsstiftsgård och det har varit en underbart mysig helg!

Och idag som sagt håller i på att röja i lägenheten. Nu ska vi banne mig få ordning här. Idag är det vardagsrummet som gäller, ochimorgon går vi på sovrummet.

Dock blir det inga bilder förrän Tobias har installerat min kortläsare i datorn. Det var därför jag itne fick in några biler igårkväll. Men sen  så småningom ska det bli ny design och nya tag här.

jossefinast Kommentarer (1)

Nattfoto

Jag upptäkte precis att ljuset i trädgården var underbart. fick underbara bilder. oj vad jag är lycklig nu. dock kronglar datorn så kan inte publicera ikväll. får bli imorgon. lägger upp en annan bild som jag tagit med min älskade canon 600D.

jossefinast Kommentarer (0)

Det är över nu

året fick ett underbart slut. kvällen igår var magisk. Och imorse vaknae jag av en slagborr. Livet är härligt.

Jag är nu officiellt arbetslös i två månader innan plugget drar igång. och jag är så nöjd!

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer