Mellanmål

När jag kom hem från föreläsningen nyss började magen skrika efter något att äta. Vispade ihop det vanliga fluffet av grädde och kesella och klickade det på en av mina små pannkaksmuffins som fortfarande gömde sig i kylen. Toppade den med blåbär och mango. Till Tobias fixade jag till en muffins jag bakade i förmiddags. Han gnällde på att jag skulle göra "nyttig grädde" så jag blandade lite oboy i hans topping och la på några blåbär.


Det blev både fint oh gott

jossefinast Kommentarer (1)

Återigen en ledig förmiddag

Idag har jag föreläsning kl 13.15. Fortfarande ett gnaksa snällt schema med andra ord. Jag har nu under förmiddagen tagit en promenad med hunden, läst några kapitel i min bok och passat på att baka chokladmuffins till älskling. Nu borde jag fixa någon lunch men har totalt tomt på ideer.

Det var spännande att se alla kommentarer som trillade in angående mitt mat-inlägg. Självklart var det direkt en som missuppfattade men det var roligt att se att många höll med mig. Det är när man börjar få lite kommentarer som man känner sig peppad att fortsätta skriva. Och det är spännande att få höra era åsikter, så fortsätt uttrycka dem.

jossefinast Kommentarer (0)

Ännu mera mat

Mat. Det är något livsviktigt men samtidigt så laddat. Mat förknippas med så mycket olika saker, inte minst olika sociala sammanhang. Jag hade kunnat skriva hur många inlägg som helst om bara detta ämne. Medans jag nu sitter här och mumsar i mig en bägare med kvarg/grädd-fluff ihoprört med mango och blåbär tänkte jag filosofera lite.

Tidigare har jag testat lite av varje i diet och kosthållning. Vissa saker har funkat bättre än andra. Men jag har aldrig varit så nöjd som jag är nu. Jag vet vad några av er tänker; "Har hon börjat med GI/LCHF?". Jag säger bara nej nej nej nej! Jag vet att det finns väldigt många som förespråkar dessa metoder. De fungerar säkert om man vill tappa vikt. Men är det en hållbar lösning? Båda dessa metoder bygger på förbud. Och är det något jag lärt mig så är det att det inte fungerar med förbud.

För det första tror jag inte på att utesluta en hel näringsgrupp, oavsett vad du utesluter. Du går ner i vikt av näringsbrist men det kanske inte är något att sträva efter? Nä, metoden jag kör på nu heter sunt förnuft. Jag utesluter varken kolhydrater eller fett. Jag försöker att inte hoppa över måltider. Äter minst 3 gånger om dagen, oftast 4. Jag ser till att alltid ha saker hemma så att jag kan slänga ihop ett vettigt mellanmål eller en nyttig lunch.

Ja, jag försöker hålla mig undan bröd. Men inte för att jag är rädd för kolhydraterna, utan för att jag vet att bröd är min svaga punkt. Jag kan inte sluta när jag väl börjat. Och sedan står jag mig inte särskilt länge på det. Jag försöker dimensionera mina måltider med mycket protein och lite kolhydrater och fett. (och då inte lite som i att minimera det utan som att se till att jag får i mig det.) Jag vill få bra träningsresultat och då är en bra och varierad kost en viktig byggsten.


en vanlig ICA-kasse

Men hur vet jag då vad jag ska äta och inte om jag inte har några strikta riktlinjer och regler att följa? Det är inte så svårt. Om jag i mitt huvud börjar komma på anledningar och bortförklarngar till varför det är okej at äta något, då borde jag nog inte äta det. Om jag ska äta ute och jag kan välja mellan pommes och kokt potatis? Inte heller ett svårt val egentligen. Och att undvika socker är inte heller svårt. Inte till det extrema men godis och kakor kan ju undvikas många dagar i veckan. Men det jag är mest stolt över är min minskade alkoholkonsumtion.

Men det jag gillar mest med detta tankesätt och att inte ha några tydliga regler, det är att jag kan inte misslyckas. Man kan äta allt, men inte alltid. Om man går på GI eller LCHF och fuskar titt som tätt med ett glas vin eller en bit tårta, varför då gå på dieten alls?  Nej, jag tror inte på det som en hälsosam livsstil. Mycket möjligt att man går ner i vikt, men är det allt?

Jag letar för tillfället efter bloggar med tips på nyttiga och hälsosamma recept. Men det verkar inte finnas några sådana som inte är GI eller LCHF inriktade? Några tips? Visst bra GI-recept funkar också, man kan ju alltid modifiera dem.

jossefinast Kommentarer (6)

En oväntad ledighet

Som sagt så började skolan för min del igår. Jag läser civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på LTH. Jag påbörjar nu mitt 4e år på utbildningen, efter ett års uppehåll, vilket innebär att jag får börja med min inriktning och välja kurserna delvis själv. Jag läser inriktningen produktion och har valt kurserna produktionsteknik och material- och metodval. Många av er tycker säkert det låter dötrist, men jag är sjukt peppad inför detta.

Nu har ni fått en snabb sammanfattning på hur det ser ut skolmässigt. Min första kurs, produktionsteknik började då igår och det var en trevlig introduktionsföreläsning. Den andra kursen skulle börja idag, men när jag kollade min gamla mailinkorg dit skolmailen fortfarande trillar in, såg jag att dagens föreläsning var inställd och första tillfället är istället på torsdag. Detta innebär att jag är helt ledig idag. Det känns väldigt konstigt at tha börjat plugga men inte kunna göra något.

Så i brist på skolaktiviteter så har jag under förmiddagen städat vardagsrummet. Jag bestämde mig för att inte märka bilden med före och efter, utan hoppas att ni ser den skillnaden själva.Jag fick ett önskemål för någon vecka sedan om att visa mer av mitt hem och lite detaljer och så, så jag ska försöka få in lite mer sådant i bloggen. Har tagit lite detaljbilder som kommer upp senare idag om vi har tur, annars senare i veckan. Så stay tuned.

jossefinast Kommentarer (1)

Ljuvaligt

Jag har just nu tusen idér på olika blogginlägg jag vill göra, men jag lyckas liksom inte få fram dem i skrift. Så jag börjar me detta:Jag beställde muffinsformar från Ljuvali i förra veckan. Ljuvali är webbuitken som bloggaren Stina-lee startat och där finns mycket underbart fint. Detta blev mitt första köp därifrån men jag känner på mig att det kommer bli fler. Hur som helst anlände formarna idag och jag slet upp paketet och bakade en egen form av blåbärs- och banankaka i dem. Tillsammans med fluff av grädde och kvarg toppat med lite hallonsylt dansade mina smaklökar tango av ren förtjusning.

Jag älskar formarna och jag älskade mellanmålet. Det fina med denna kaka är att det inte är något socker (mer än en nypa vaniljsocker) i dem. För att helt utesluta tillsatt socker kan man ta bär eller frukt istället för sylten. Kakan är dessutom en liten proteinbomb och perfekt som mellanmål innen eller efter träning.

jossefinast Kommentarer (4)

En godtagbar ursäkt?

Jag tänkte skriva ett inlägg där jag ber om ursäkt för kass uppdatering och enbart uppdateringar i förbifarten. Men varför ska jag göra det? Min blogg, jag gör som jag vill. Men jag kan ju åtminstone uppdaera er lite om allt som händer.

Just nu tar fotbollen mycket tid, och det är skönt. Veckan som gått har det varit 3 träningar och två matcher. En match mot serieledarna Veberöd i Tisdags, den slutade 1-1. Igår spelade vi mot serie-fyran Torns IF och vann med hela 5-0. Jag värmer fortfarande bänken, men väntar på min chans och gör vad jag kan för att ta A-lags platsen som förstamålvakt. På träningen ikväll ska jag ge gärnet och inviga mina nya målvaktshandskar.

Idag började skolan. Hade en föreläsning mellan 13-15, ock slutade vi tidigare så det var inte särskilt ansträngande. Det var introduktionsföreläsningen till en av de två kurser jag ska läsa. imorgon är intro till andra kursen. Jag är oerhört pepp på att plugga då jag nu valt mina kurser själv. MEr info om skolan kommer i ett annat inlägg tänkte jag.

Utöver det? Ja inte så  mycket just nu. Jag är allmänt glad och lycklig. Försöker göra varje dag så  bra som möjligt och jobbar på att vara det "bästa jag" jag kan vara.

jossefinast Kommentarer (0)

Skola

Goddagens.  Måndagmorgon/förmiddag och allvaret börjar igen. Idag har jag min första föreläsning för den här terminen och tro det eller ej, men jag är ganska spänd. Ska nog dra mig bort mot skolan ganska snart trots att jag inte börjar förrän om en timme.

Jag uppdaterar bättre i eftermiddag.

jossefinast Kommentarer (0)

Krulltott

Tänkte att jag skulle ta å platta håret inför kvällens fest innan jobbet, men när jag släppte ut knuten jag sovit med kunde jag inte förmå mig att utplåna de vackra lockarna...


Vädret är tråkigt och ja ghar inte mycket energi pga rubbad dygnsrytm. Så nu tänkte jag släng ai mig lite lunch och en flaska vatten och sedan nöja mig med lite hemmaträning framför TVn. Lite enkel styrka och strech-övningar.

Komihåg att den bästa träningen är den som blir av.

jossefinast Kommentarer (1)

Jobbigt värre

Ni får ursäkta för lite halvdålig uppdatering. Jag har några inlägg på G jag ska försöka få klart under dagen, som jag fått förfrågningar på. Håll ut bara.

Jag Jobbade hela dagen och halva natten igår och mycket av tiden gick åt till att flytta runt backar med porslin. Detta gör att jag idag vaknar upp med en mild träningsvärk i hela kroppen.I armar axlar och rygg känner jag av det, men även i en och rumpa. Jag har även blivit inkallad att jobba ikväll.  Så jag som tänkte ta en löprunda idag har nu blivit lite mer tveksamt inställd till det och ska överväga saken senare när jag vaknat till och fått något i magen.

Nu: frukost

jossefinast Kommentarer (0)

Triathlon

Jag har de senaste veckorna börjat fundera i banorna att testa ett triathlon. Det hade varit spännande att ha detta som mål. Hur långt eller när det vet jag inte än. Idag gjorde jag min egen variant av triathlon. 90 minuter fotbollsträning, 7 km cykel och knappt 2 km löpning.

Fotbollen var knepig. Det var en ordentlig genomkörare för mig i målet men benen var sega. Fanns ingen energi att ta från kändes det som och försökte jag hoppa lämnade jag knappt marken.

Cyklingen utfördes på Tobias cykel där sadeln satt väldigt väldigt lågt, så låren blev totalt mörbultade och jag satt som en hösäck på sadeln. Så det blev 7 plågsamma km i uppförsbacke hemåt.

Löpningen kom som ett vredesutbrott för att mjuka upp kroppen efter den mardrömslika cykel-etappen. Jag sprang min superkorta runda på knappt 2 km och jag sprang agresivt. Varje steg kändes och det har aldrig gått så snabbt. Men jag gav mig inte. Det var en underbar löprunda.

Nu sitter jag här nyduschad i underkläderna och häller i mig vatten. Löpningen gav mig revansch och blodad tand efter att ha haft ett humör som låg grusat på botten. Jag ska springa snart igen.Dagens lunch. Finns det något godare än kokta rödbetor? eller ägg?

jossefinast Kommentarer (1)

Strukturerad

Den här dagen går åt till att sammanfatta mina olika kursval för kommande läsperiod. Tänkte även sätta mig och studera andra kurser jag ska välja längre fram och göra upp en plan. Det här med att kombinera ihop kurser är inte det lättaste. Som det ser ut nu kommer jag läsa två kurser de sju kommande veckorna, Produktionsteknik och material- och metodval.

Tobias står i köket och komponerar ihop en lunch av det vi råkade ha i kylen. Kokta rödbetor, kokta ägg, tonfisk och bladspnat med lite egenodlad tomat.

Under dagen ska jag nog ta och fixa en papperskalender. Googlecalender i all ära, men jag måste ha en i pappersform. Min förra kalender beställde jag på tryckdig.se och då blev jag jättenöjd med upplägget. Så det blir nog likadant iår.

Även i år ska jag såklart göra ett försök att bruka allvar i skolan och vara superstrukturerad. Det brukar hålla 2 veckor ungefär. Bättre lycka denna gång?

jossefinast Kommentarer (1)

En liten bit himmelrike

Gårdagens lunch blev himmelsk. Ugnspankaka "proteinstyle" med smak av banan. Till detta kesella-fluff med nektariner. När jag åt denna lunch gjorde jag små glädjehopp av förtjusning och för att på något sätt få utlopp för mina känslor uppdaterade jag min facebookstatus med hur oerhörd god lunch jag ätit.

Det blev även två bitar över som jag och sambon ätit till frukost i sängen idag. Fortfarande gott men inte lika gott som när den kom nygräddad ut ur ugnen. Jag finner inte ord!

Ugnspannkaka "proteinstyle" innehållande: 2 ägg + 2 vitor, proteinpulver med banansmak, en klick keso, lite vatten, lite dinkelmjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. toppat med några hallon och blåbär innan den åkte in i ugnen.
Kesellafluff gör man genom att vispa grädde och kesella/kvarg efter smak. en nypa vaniljsocker rekomenderas också att ha i. Blir betydligt godare än bara grädde, mer matigt och lite syrligt. Går säkert alldeles utomordentligt med smaksatt kesella

jossefinast Kommentarer (0)

Mat mat mat

Det har nu gått några veckor sen jag bestämde mig för att ändra kosten. Eller snarare att själv ta befäl över vad jag stoppar i mig. Jag ser till att det alltid finns nyttiga alternativ hemma. Jag planerar maten på ett helt annat sätt och det känns så skönt. Min kropp är glad och jag frossar i god och nyttig mat.

Den största skillnaden tror jag ligger i att jag tar mig tid att äta ordentlig mat. Inte lika mycket halvfabrikat som innan och mycket mer grönsaker. Nu för tiden när jag går och lägger mig börjar jag längta efter frukosten och ligger och rabblar långa harranger till sambon om vad jag ska äta till frukost dagen därpå. Jag längtar till nästa måltid hela dagen och det är en underbar känsla när jag vet att det dessutom är bra för min kropp.

Så nu bara genom att ändra min kost till, enligt mig, lite lyxigare och komma igång bättre med träningen har jag nu lyckats gå ner 2 kg på bara några veckor.  Och jag kunde inte må bättre!

Pastasåsen på bilden nedan hittade jag i senaste numret av ICAs tidning Buffé. "spaghetti de putanesca" heter det och betyder på svenska "slampans pasta". Såsen innehåller coctailtomater, oliver, sardeller, vitlök och chili och ska när pastan är färdig och avslagen röras ner tillsammans i den stora kastrullen. Vi valde även att grovhacka lite bladspenat och färsk basilika. Det blev underbart gott! Kommer göras flera gånger. vill ni att jag lägger upp receptet?

jossefinast Kommentarer (5)

Hemma

Nu är jag hemma från fotbollsträningen. Har tryckt i mig ett kokt ägg och en bägare med keso/kesella med en halv grapefrukt.

Träningen gick jättebra. Det var skönt att få pressa kroppen lite och jag är riktigt nöjd med dagens prestation. Imorgonkväll blir det träning igen och sen på onsdag är det matchdags. Och jag är så pepp även om jag med största sannolikhet sitter på bänken.

Så nu laddar jag om batterierna framför TVn i soffan innan jag ska flytta in i sängen och läsa lite innan jag somnar.

jossefinast Kommentarer (1)

Att läsa en bok

Som jag nämnt tidigare skrev jag en tenta i Torsdags. Det var den tenta jag hade bestämt mig fö att skriva under denna omtentaperiod såhär precis innan terminsstart. Idag är det måndag och exakt en vecka tills terminen drar igång. Detta innebär en veckas semester. Jag har bestämt mig för att lägga alla måsten på hyllan och ägna mig fullhjärtat åt semester.

Detta innebär att jag kommer spendera dagen med min kaffekopp och shoppaholicen Becky. Jag känner en hatkärlek till dessa böcker som jag läst nu under sommaren. Är inne på sista boken i serien och jag älskar att hata henne. Eller är det tvärt om, jag hatar att älska henne?

Hur som helst. Jag älskar att läsa böcker och försvinna in i den andra världen. Jag jobbade under ett års tid på akademibokhandeln och älskade bara att få vara nära alla böcker. Jag tror dock jag handlade för nästan lika mycket som jag tjänade. Men trots allt är läsning något jag har väldigt svårt att göra plats för i vardagen. Det blir nästan bara på semesern jag tar mig tiden. Detta är något jag ska försöka råda bot på under hösten. Varför inte läsa en timme efter skolan eller innan man somnar istället för att slötitta på TV?

jossefinast Kommentarer (1)

Men nu blir det filmkväll

Idag har jag tittat på fotboll hela dagen. En match som storasyster och en match på bänken som reservmålvakt. Var nog lika bra att jag inte spelade så kanske förkylningen snart kan ge med sig.

Väl hemma blev det två mackor med ost och skinka ch det här glaset med vaniljyoghurt, kesella och keso blandat och på det egenplockate hallon och bjärnbär mixat med hackade mandlar, solroskärnor och linfrön. Mumsigt!

jossefinast Kommentarer (0)

På väg

Nu ska jag bege mig till jobbet med moussaka i magen och en nektarin i väskan till senare. Blir nog en sen kväll.

jossefinast Kommentarer (0)

Jag leverIgårkväll blev det festligheter hemma hos Stefan. Utflyttningsfest närmare bestämt. Det var mycket folk på liten yta, men ytterst trevligt. Idag är jag trött. Det blir lätt så. Kom nog hem vi 1-tiden om jag minns rätt och somnade ganska tvärt.

Men förkylningen är faktiskt lite bättre idag. om man bortser från att min röst inte riktigt samarbetar.

jossefinast Kommentarer (0)

Städdag

Idag är det en såndär tråkig grå och regnig dag. Första dagen på länge då jag inte behöver sitta instängd och plugga, och så regnar det! Ja, jag skrev min tenta igårmorse och det kändes kanon!

Så vad gör man då med en mulen dag som denna? Jag hade gärna gett mig ut på en löprunda men det sätter förkylningen stopp för. Så det blev till att städa. Jag och Tobias har flängt runt i lägenheten hela dagen och fixat och donat. Den bakomliggande anledningen till detta är att mina föräldrar och mormor och morfar kommer hit och fikar i eftermiddag och då vill man ju visa upp lägenheten frå sin bästa sida.

Så nu blir det till att sätta på en kanna kaffe och skära upp fikabrödet. Tjingeling

jossefinast Kommentarer (0)

Ett ynka SMS

Det är katastrof i Afrika. Vet ni egentligen hur illa det är? Jag gör inte. För jag tycker det är så hemskt att jag inte klarar av att klicka på rubrikerna på aftonbladet. Det jag vet är det jag läser i bloggar och det man får ut från rubrikerna. Jag försöker undvika detaljerna för att det är lättare för mig. För ingenting blir väl bättre av att även jag mår dåligt? Men det blir bättre om man skänker pengarna, åtminstone för någon. Det är i alla fall vad jag vill tro.

 

Jag har idag efter att ha läst Sandra's inlägg fått tummarna loss och skänkt 100 kr till läkare utan gränser via ett SMS. Gör ni likadant. Info om hur finns längst ner i inlägget. 50 kr är faktiskt inte mycket. Avstå en pizza och laga egen mat istället en kväll eller skippa sista ölen på krogen, som du ändå bara mår sämre av dagen efter. Då har du dina 50 kr.

Jag vill också avsluta med att framhäva Sandra, eller KanDee som hon kallas. Hon har en underbar blogg, är en inspirerande medmänniska och en fantastisk konstnär.

 

Berätta för mig i en kommentar om ni skänkt pengar är ni söta

Läkare utan gränser:
För att skänka 50 kr: SMSa TIMME till 72970
För att skänka 100 kr: SMSa TIMME 100 till 72970
För att skänka 200 kr: SMSa TIMME 200 till 72970

jossefinast Kommentarer (1)

Tävlar

Jag hade precis bestämt mig för att det inte skulle bli något blogginlägg. Men så såg jag att Jenny har en tävling på sin blogg som jag inte kan låta bli att vara med i. Jag går inte på GI, men jag gillar att hämta inspiration från de recepten och tycker paulun skriver väldigt intressant.Tävlingen går ut på att man ska tipsa om sin bästa hälsofrukost och mitt tips var att alltid ha frukt nötter och frön hemma så att man enkelt kan göra en tallrik med yoghurt och keso med allt gott. Smakar himmelskt och går snabbt att göra.

Så nu är det bara att hålla tummarna.

jossefinast Kommentarer (0)

Framsteg

Nyss hemkommen från ännu en fotbollsträning. Det var kämpigt idag och jag borde nog egentligen inte ha tränat idag på grund av förkylningen som precis som befarat blivit lite kraftigare. Men då jag visste at tjag itne kan träna på torsdag kunde jag inte förmå mig att stanna hemma. Jag får väl skylla mig själv om jag ligger däckad imorgon.

Jag tycker själv nu att jag har kommit igång bra med både träning och kost. Jag märker att kroppen förändras. Den känns liksom gladare och piggare samtidigt som den också känns mer kraftfull och tightare. Dock syns ingenting alls på vågen. Men man ska väl inte stirra sig blind på den antar jag.

jossefinast Kommentarer (0)

Energi

När jag vaknade kl 7 imorse trodde jag inte att jag skulle orka göra någonting idag överhuvudtaget. Huvudet var tungt och halsen gjorde ont som bara den. Så jag vände mig om och somnade om och gick inte ur sängen förrän 4 timmar senare. Efter en frukost (lunch?) mådde jag lite bättre och ca en kubikmeter kaffe senare mådde jag avsevärt bättre.

 

Jag trodde inte jag skulle orka åka till IKEA och än mindre att jag skulle klara av att träna. Men det gjorde jag! På IKEA köpte vi en hel del smågrejer, bland annat stången i köket och mina fina glasburkar. Jag hade två sen tidigare och passade på att köpa fler att lägga alla mina frukostfrön och nötter i.

 

Efter IKEA var det bara hem om och byta om till träningskläderna och så iväg igen. Träningen kändes riktigt bra och jag sitter nu här och är trött i både ben och rygg. Jag tänkte ju att jag skulle ta det lite lugnt med tanke på halsen, men när jag väl är på fotbollsplanen är det svårt att inte ge allt... Vi får väl se om jag får stå mitt kast imorgon eller inte...

För att sammanfatta lite. Dagen började segt men efter lite pluggande och IKEA-besök började det bubbla upp och efter ett jobbigt träningspass studsar jag av energi. I alla fall mentalt :)

jossefinast Kommentarer (5)

Det här med att blogga

Sedan jag nu bestämde mig för att ta tag i träningen ordentligt igen har jag även börjat blogga på riktigt igen. Jag skulle kanske inte kunna ställa mig bakom att vara en hälsoblogg eller träningsblogg. Dock är det denna kategori bloggar som jag faschineras mest av och jag tycker det är oerhört roligt att både skriva och läsa inlägg om just detta.

Jag gillar att få utlopp för kreativiteten, vilket jag får när jag skriver och pillar med mina bilder. Det är så skönt att trycka på "Spara & publicera" och veta att inlägget man nyss gjort nu är läsbart för alla som vill. Jag hoppas att mina inlägg en dag ska kunna inspirera och motivera i alla fall någon så som jag inspireras av de bloggar jag läser.

Slutsats: Jag vill alltså kunna klassas som en hälso/träningsblogg. Men det känns som att det fortfarande är en bra bit kvar. Men jag vill fortfarande att detta ställe skildrar mitt liv. Jag har tagit de första vacklande stegen mot det och tar mer än gärna emot tips från er som tittar in här då och då. Vad är det ni vill läsa?

Men det viktigaste av allt det är att jag trivs här i mitt lilla krypin på nätet.

Godnatt

jossefinast Kommentarer (1)

Tyvärr,

idag blir det inte mer spännande än såhär:


Bromsar, planetväxlar plattgängade skruvar, vanliga skruvar, centrifugalkopplinga och kugghjul.

jossefinast Kommentarer (1)

Mumsigt

Gårdagen bara flög förbi. Jag pluggade, vi städade här hemma och på kvällen lagade vi mat och åt med kompisar och sen spelade vi spel halva natten. Nu är det helg så det blev en sovmorgon med frukost på sängen och lite filmtittande på förmiddagen.


När filmen var slut var det dags för lunch. Jag stekte kesoplättar av två oika varianter och vispade grädde med en klick kvarg i. Till det blev det tärnad vattenmelon och äpple. Jag åt betydligt mer frukt  än det på bilden, men de stora tallrikarna är i diskmaskinen så fick ta det i omgångar.

Receptet på plättarna hittade jag på Linns blogg:
1-2 ägg + 2 äggvitor
100-120 g keso eller kesella
1 msk dinkelmjöl
(nästa gång ska jag nog slänga i lite salt också)

Typ 1

Riven banan
Några stänk kakao
½ dl whey complete mintchoklad

typ 2
rivet äpple
bakpulver
kanel
kardemumma

jossefinast Kommentarer (2)

Regnig träning

Regnigt och kallt och ruggigt. Svårt att tro att det bara är början av Augusti. Snarare oktober. Detta innebar att understället åkte på till träningen och gud vad skönt det var!

 

Precis som jag befarade  blev det ingen hård träning för min del. Cyklade 7 km till planen i ganska bra tempo på den nyservade cykeln. Under träningen småjoggade jag bara och gjorde lite lätta styrkeövningar för att inte lå upp sträckningen. Stod i mål under skotträningen, men det gick ite på halvfart då jag inte vågade slänga mig, också det på grund av skadan. Sen 7 km cykel hem.

 

Väl hemma tog jag Yoshi och joggade en runda runt kvarteret. Jag var ju redan iförd träningsklader och dyblöt så kunde passa på tyckte jag. Han verkade uppskatta det och väl inne tyckte han mitt ansikte smakade väldigt salt och gott. Det blev ganska svårt att ta en bild helt enkelt...

Trots lågt tempo och regnigt så var det så skönt och befriande efter en dags plugg.

jossefinast Kommentarer (0)

Fiskbullar

Jag sitter här och äter Fiskbullar i dillsås med broccoli. Så gott och enkelt. Har inte riktigt ork att laga nogon riktig lunch. Har nått lite framgång i plugget idag. Men mest sitter jag bara och längar till kvällens fotbollsträning. Dock tror jag inte jg kommer kunna delta så mk, men ska ta med löparskorna, klockan och Ipoden så kan jag ju jogga istället.

Nä, vi får hoppas på en mer inspirerande uppdatering senare. Nu åter till maten, sen plugg.

jossefinast Kommentarer (0)

En liten bit paradis

Innan jag går till sängs vill jag bara dela med mig av ett hörn av min trädgård. Eller ja, detta är egentligen på framsidan på uteplatsen, men ändå. Idag trotsade vi blåsten och åt lunch i solen och iaktog dn fina fjärilen. Den har häng bland våra kryddor i flera dagar nu. Imorgon blir det nog banne mig skördefest på den där tomaten också.

jossefinast Kommentarer (1)

Kvällen som gått

Idag har inte varit någon vidare pluggdag. körda fast under förmiddagen och sen ville det bara inte. Får skärpa mig och bruka allvar imorgon helt enkelt. Jag har dock hunnit med massa annat idag.

Under kvällen har jag och Tobias satt upp hyllor och fixat lamporna ovanför sängen. Så skönt att äntligen ha fått upp dem. De har stått i ett hörn i lägenheten sedan vi flyttade in i december. Utöver detta hann vi med att äta kvällsmat och snacka massa skit med kompisar på Krischan som hade den traditionsenliga onsdagspuben. Goda hamburgare och trevligt sällskap.1. En liten skymt av mig idag                    2. Sovrummet efter att hyllor och lampor kommit upp.

Det känns lite löjligt men det jag är mest nöjd med idag är nog att jag avstod från att dricka alkohol. Det är rätt så tragiskt om man tänker efter. Men jag har tagit ett beslut att dra ner på alkoholen och Det känns väldigt bra. Jag säger absolut inte att jag ska sluta. Men om jag inte är så sugen på öl kan jag väl lika gärna ta en cola light eller ramlösa?

jossefinast Kommentarer (1)

Så frustrerande!

Under fotbollsträningen i Måndags fick jag en lätt sträckning i låret under "uppvärmningen". Det var bara en liten känning så jag fullföljde träningen. Hoppade över vissa moment och joggade lugnt istället för att mjuka upp musklerna. Det kändes väl ok. Att cykla hem 7 km varav majoriteten var i uppförsbacke var dock ganska knepigt.

På träningen igår började det bra och sen helt plötsligt smällde det till igen. Den här gången lite värre än kvällen innan. Jag stod över betydligt större delar av träningen än dagen innan men när det skulle bli inläggsövning kunde jag inte låta bli att vara med. Så jag hoppade in i målet och i början gick det väl bra, men vid en retur så blev det för mycket. Jag tog i mer än jag borde och det small till ordentligt. Vägen hem blev ännu värre.

Det känns så hemskt när man inte kan vara med fullt ut. Speciellt för en sådan liten "skitsak", men man blir ju fullständigt handikappad. Det enda som är värre är att behöva avstå på grund av skavsår.

Nästa fotbollsträning är imorgon och tankara går hur jag ska göra. Jag stack ut och sprang nu innan lunch för att testa hur det kändes. Tog det i ett plågande långsamt tempo. Andningen var knappt påverkad trotts att jag sprang i 32 minuter. Jag antar att fotbollsträningen imorgon kommer bli 90 minuter lugn löpning. Jag ska testa och se hur det känns, men inte överanstränga det.

jossefinast Kommentarer (2)

MysJag känner harmoni. Trots plugget. Tar det i ett lugnt tempo idag och låter det sjunka in. Utanför fönstret regnar det. Tobias är inte hemma i lägenheten. Yoshi ligger och sover på soffan samtidigt som radion i köket spelar "white flag" med Dido. Ja, harmoni helt enkelt. Det hade dock stigit en aning i myskänsla om lägenheten varit ren och städad. Jag får väl fortsätta lära mig lite om utväxling och verkningsgrad på planetväxeln och sedan Ta ett litet städryck.

jossefinast Kommentarer (1)

Funderingar

Godmorgon. Jag känner mig förvirrad. Den här veckan skulle jag ju sluta följa löpprogrammet från runners eftersom fotbollen drar igång på riktigt och det blir för mycket. Efter träningen igår skulle jag sätta mig och göra ett nytt träningsschema, men jag var för trött så jag störtade rakt i säng.

Så nu sitter jag här på isdagmorgon och känner mig helt vilse. Jag har inte gjort något nytt träningsschema och enligt det gamla är det löpning som gäller idag. Men jag har även Fotbollsträning ikväll. Och jag har inte tid till allt eftersom jag måste plugga. Inte ork hller för den delen tror jag.

Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Behöver coaching. Men tror jag avvaktar denna veckan och tränar lite som det faller mig in så får jag väl göra en utvärdering på det till helgen och bestämma hur jag ska göra veckan efter.

jossefinast Kommentarer (0)

Lunch

Efter mkt om och men terhämtade jag mig igår och idag känner jag itne av gårdagens bakslag det minst. Blev en god grötfrukost följt av plugg. Nu har jag nyss ätit en god lunch och ska snart fortsätta plugget. Ni får ursäkta att inläggen inte blir roligare än såhär just nu. Pluggar transmissioner och det är inte roligare än såhär.


Min lunch: Smaksatt A-fil med en sked kesella och en sked Keso utrört i. I det mandlar, en näva allbran, solroskärnor, liinförn, russin, en halv grapefrukt och några skivor banan. Till det en äggmacka och ett stort glas vatten


Ska plugga några timmar till nu innan det är dags för kvällsmat och sedan fotbollsträning.

jossefinast Kommentarer (2)

Matförgiftad?

Jag är totaldäckad nu. Sprang. Gick nästan. När jag kom hem spydde jag. om och om igen.

Återkommer när jag är lite mer allert

jossefinast Kommentarer (0)

Punktblogg

Usch! jag har skrivit detta inlägget flera gånger och det blir bara osammanhängande text. därför struntar jag i detta nu och skriver det jag ville förmedla i punktform istället.

  • Jag är hemma och allvaret börjar
  • Jag vaknade inatt av otäck åska
  • Imorse storhandlade jag och Tobias massa mat. Nyttig mat
  • Jag har kommit igång med plugget.
  • Nu äter jag lunch. Den är stark.

Äggröra med Chilli, keso och div. kryddor. Vatten melon och stekt hackad tomat med grilkrydda.

jossefinast Kommentarer (0)

Vilodag!

Vad har hänt? Jag förstår inte riktigt. Under natten har mitt besökarantal ökat ungefär det dubla mot en vanlig dag, och ja har inte gjort något för att uppnå detta. Är det så att någon har länkat mig eller gjort en kupp för att skicka in folk här? Eller leker statistiken bara rövare med mig?Nu ska det kanske också tilläggas att trots en fördubbling har jag knappast någon enorm skara läsare.

Idag har jag träningsvärk lite överallt på ett sådär härligt sät. Behöver verkligen låta kroppen sita stilla idag. Har precis ätit frukost och pimplar nu Kaffe. Det är sista dagen i stugan idag. Vi ska måla lite, sen ta en sista svängom på stranden innan vipackar ihop och städar. Lite vemodigt, men ska samtidigt bli skönt att komma hem.

jossefinast Kommentarer (3)

Barnslig glädje

Nu sitter jag här igen, svettig och stumm i benen. Jag har klarat av det 14 löppasset. Mina ben strejkade hela vägen, så det gick inte riktigt så fort som jag önskat. men jag gjorde det. 5 min uppvärming 2x10 min snabb löpning med 5 min gång mellan, 5 min nedjoggning

Jag har tagit beslutet att jag ska från och med nästa vecka inte längre följa löpschemat i Runners, då fotbollsträningen drar igång på riktigt. Jag kommer trappa ner det till 2 löppass i veckan iom att jag tränar fotboll 3 gånger. Mer detaljerat än så har jag inte bestämt än. Kommer en uppdatering när jag vet mer.En av installationerna på wanås idag var gungor i ett träd. Det är så lätt att bli barn på nytt.

jossefinast Kommentarer (0)

En dag på Wanås

Imorse vaknade jag upp väldigt seg i kroppen. Spelade fotbollsmatch igår och ja, det känns. Matchen gick bra trots förlust. Helt ok för min del, men det märks att jag inte spelat på länge.

Efter en filfrukost åkte vi till Wanås och tittade på konst i slottsparken. Yoshi kissade på några av installationerna och hoppade och skuttade på andra. Iår har bland annat Yoko Ono stått för några av konstverken. ett var en allé med önsketräd som ni ser på bilderna nedan. Riktigt fint var det och självklart knöt jag fast en önskan i ett av träden.

jossefinast Kommentarer (1)

11 km cykel

Trots bra start på dagen har jag haft lite otur under eftermiddagen.

Jag och Tobias hade bestämt oss för att cykla upp till blåherremlla för att äta våfflor och sen cykla en liten runda. Jag packade min kamera i cykelkorgen och så bar vi oss av. När vi cyklat 3 km och kom fram till möllan var det självklart stängt. Så inga våfflor till oss. Men jag kunde ju iaf ta lite bilder... Trodde jag. Jag hade lämnat batteriet i laddaren där hemma. Så inga bilder heller.

Men vi cyklade en 11 km eller något och kul var det. Benen är möra efter dagens både löpning och cykling.

jossefinast Kommentarer (0)

Bra start

Fotbollsträningen igår var helt okej. Tränaren var itne där och relativt dålig uppslutning. Men det var skönt att komma igång med fotbollen. Känna att det faktiskt gett något att hålla sig lite aktiv nu under sommaren.För första gången spelade jag och mina två systrar i samma lag på träningen. Jag som målvak, Linnea (15 år) som mittback och Johanna (18 år) som högerback.

När jag vaknade i morse kändes det i hela kroppen, inte minst i fötterna som värkte som bara den. Men jag hade ju bestämt att jag skulle springa, så det gjorde jag. 15 minuter lugn löpning, 10 minuter snabb löpning. jag lade även in 2 minuters gång mellan intervallerna, för som sagt. Kroppen var S-E-G!

Tillbaka i stugan blev det mumsig frukost. Känner att den här dagen bllir bra. Man mår så bra av att komma ut direkt på morgonen.


Ekologisk A-fil med Pomelo,  vattenmelon, Russin och mandlar.

jossefinast Kommentarer (1)

Strålande sol även idag

ojdå. Idag kommer jag göra första avvikelsen från löparprogerammet. Jag ska ta mig tiill lund och träna fotboll istället. Med tanke på värmen som råder idag kan jag omöjligt ge mig ut nu och springa, det är dessutom dumt om ja ill kunna vara 100%-ig på fotbollsträningen.

Därför är nu planen att jag springer dagens löppass imorgonbitti istället. Och oj vad jag ska springa!

Jag har nyss ätit lunch. Blev en äggröra på 2 ägg och en halv stekt tomat, stekt i bacon fett. Detta för att jag precis innan stekt bacon till Tobias och min syster. Till efterrätt blev det ett glas med några skedar kesella blandat med keso och fun-light toppat med vattenmelon och pomelo (som grapefrukt fast aningen mindre sur)

jossefinast Kommentarer (0)

Glass i stora lass

Nyss hemkommen från glassbåten i Åhus. Det är ju så underbart gott! Jag åt åtminstone inte struten, så är inte lika äckelmätt som man brukar bli. Och hur är det, glass är kallt så det går åt energi att förbränna och värma upp? Näe, kanske inte riktigt så det var...Nu blir det plugg...

jossefinast Kommentarer (0)

Augusti

Idag är det augusti. Från och med idag ska jag börja pplugga till min tenta jag har om 18 dagar. Men allt ska göras med måtta. Har blidit en förmiddag på stranden. Nu ska jag snart ut på långpromenad sen blir det lunch och lite mer stranden. Plugg får vänta tills ikväll.Inte så sugen på att sitta inne och sega mer än nödvändigt idag. Vi hörs senare ;)

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer