Arbetsnarkomanen har talat

Idag började jag fundera på min nuvarande arbetssituation. Jag Har ju inget fast heltidsjobb och inget Studiemedel. trots dett lyckas jag betala hyran varje månad (även om det är precis att det går ihop). Jag har ju för tillfälle fyra olika jobb där jag får lite timmar då och då. Ibland lyckas jag till och med jobba på två av dem samtidigt. Snacka om att vara på gränsen till att utveckla en personlighetsklyvning.

  • Biogaia AB: Detta är företaget jag jobbar på när jag jobbar hos mamma. Arbetsuppgifterna består mycket i att arkivera papper och artiklar. Dessutom hjälper jag till en del på labbet och räknar och packar saker. Jag gör helt enkelt allt det ingen annan vill göra. Detta jobb går att passa in i mitt schema när jag hinner och bestämmer ganska mkt själv när det passar.
  • Akademibokhandeln: Har precis skivit på kontrakt och fått schemat för första månaden. Kommer bli asbra och det är ju aldrig fel att samla på sig lite kassaerfarenhet. På något sätt blir jag väldigt inspirerad av att vara där. inspirerad att läsa alla böcker som finns där. MEn det kommer jag nog inte hitta tid till.
  • biskopshuset: Där är det servering som gäller. allt från luncher till fina middagar och fikor. Kanske har nämnt det innan att chefen är min gamla hemkunskapslärare och hon är ju bara underbar. PRecis som alla andra som jobbar där. Trivs riktigt bra och hänger till och med där efter arbetstid.
  • Kongresscentrum: Detta är universitetets konferenssamordnare, så här jobbar jag som konferensvärdinna och står i registreringen eller vaktar fikaborden. En fixare helt enkelt.
Och utöver detta ska jag hinna vara phös och kanske plocka någon tenta...

Och jag hatar CSN som tvingar mig att börja betala tillbaka nu

jossefinast Kommentarer (2)

toppendag

Idag är en bra dag. Var hos josse vid 9 idag och fick håret fixat. Jag är SÅ snygg nu! Hade jag haft en kamera hade jag visat... Gick sen och hämtade ut lönen på banken (Hos assal) och har nu på något mirakulöst sätt lyckats betala mina räkningar. är det inte underbart?

Kaffe med Svettan och Viktorviktor på helsingkrona innan jag cyklade hem. Har nu suttit och spelat lite WC3 (Warcraft 3) och vann faktiskt för första gången på länge. så tänkte nog fortsätta med det en liten stund till nu innan jag tar tag i mitt liv, äter lite och sen ska jag nog köra egen träning ikväll istället för fysen. Jag känner att jag inte klarar av den om jag ska vara ärlig. Vi får väl se hur det blir. Ska avvakta och se om Emelie vill pusha på mig lite till att göra något när hon kommer hem. En löprunda och lite egen styrka hade ju inte varit helt fel. Det motsvarar ju nästan fysträningen iaf...

Hade dessutom tänkt ta tag i min superillustration sen och göra klart den åt Mads... Får se om det blir idag eller imorgonkväll....

jossefinast Kommentarer (0)

Tricket för att slippa toakön

Jaja mamma, jag är på väg att skriva. Ingen fara, jag lever fortfarande!

Det har varit en bra helg hittills faktiskt. En riktigt bra helg.

Fredagen kan nog ses som ganska vild. Det var fest i gamla korridoren och gud vad roligt det var att komma dit igen och träffa alla. Man börjar nästan sakna det lite... Men då jag i morse vaknade till nyvärmda scones och nybryggt kaffe, så tar jag tillbaka det igen. Men åter till fredagen. Uppe i korridoren upptäckte jag att mina strumpbyxor var trasga och vad händer? Jo Björn plockar fram sitt lager och jag hittar nya strumpbyxor jag kan använda. Men Varför hade han dem kan man ju fråga sig...


I gamla köket


Vi stack till Helsingkrona och mellanfest hos Sofia innan vi drog ner till Nostalgi. Träffade en del kändisar där nere (alltså i bemärkelsen folk man känner) och Jo, som sagt. Det var vilt. Grymt mycket folk i toakön och vi brottade oss verkligen in. Väl inne trängde jag och sofia in oss på samma toalett och precis när vi ska slå igen dörren står Aida utanför, så vi tar med henne in på den trånga kvadratmeterstora toaletten. Väl inne och hon sitter på toan så berättar hon hur hon lyckats komma in förbi allt folk. Tricket för att gå före i kön är alltså tydligen att hångla upp killen som byter toapapper.....

Planerna igår var att stcka till Brange på korridorfest. Men alla energi bara tog slut. Somnade i soffan vid åtta och vaknade 10 igen. Sen gick vi och la oss vid halv tolv och sov nu till nio och som jag sa innan vaknade jag till världens bästa morgon =)


 

jossefinast Kommentarer (0)

Hur man dresserar en Josefin

Josefin säger: Har en kattunge i mig

Får svaret:
Hörde på radio idag hur man skulle dressera katter. verkade mest som man lurade dom hela tiden. sen sa de att om man lärt sig dressera katter kan man dressera vem som helst! ballt ju!

Okej... Bara jag som tycker det låter som en antydan på att jag ska dresseras?

jossefinast Kommentarer (2)

Logistik-idiot

Sitter på jobbet på biskopshuset nu. Även detta är en intensiv dag. Skönt att känna att man lever i alla fall. Var bara tvungen att ta en paus och uttrycka min frustration över alla dessa inkompetenta personer som vandrar runt i vår värld och inte förstår sig på det där med logisktik över huvudtaget.

Jag kom ut i soprummet för att slänga alla kartonger som samlats i köket och vilken syn jag möts av... Soptunnan för kartong är full. översvämmad! Men det är inget i den. Det är EN stor låda i botten som tar upp hela utrymmet. Idioti.... Så jag fick ju börja med att tömma den här soptunnan för hand för att kunna vika ihop den stora lådan och sen få ner allt annat... Helt plötsligt var den bara halvfull... *morr*

jossefinast Kommentarer (0)

Att dela rum i vuxen (?) ålder

Haha! det trodde ni aldrig va? Klockan är åtta och jag har redan varit uppe en halvtimme. Jag ska bara slänga på mig sminket nu, hälla i mig kaffet och springa till Jobbet.

Som ni kanske vet delar jag för tillfället rum med världens bästa Emelie. Hon går upp innan mig varje dag, men hon somnar också innan mig varje kväll. I morse vaknade jag 7 när hon kom in och sa: Jag sticker nu när som helst, men det finns kaffe. Hur underbart är inte det?! Och trots detta tog det en halvtimme innan jag orkade masa mig upp ur sängen. Men tänk vad mycket jobbigare det varit utan kaffet som stod och lockade.

Det kändes dock lite elakt igår när vi skulle sova och jag fick värsta hostattackerna vid halv två. Jag slår vad om att jag väckte henne. Måste sluta med det. Men i det stora hela trivs jag.

Igår ringe de från Akademibokhandeln igen och bokade in en himla massa timmar med mig under bokrean. Härligt! Så nu på tisdag ska jag ut dit och skriva på kontrakt och så. Känns så bra och ser riktigt fram emot när jag ska jobba nästa gång.

Nä, nu får jag sätta fart och komma iväg så jag hinner vara med på 10-fikan.Jag och världens bästa Emelie för jättelängesen (2005)

jossefinast Kommentarer (1)

I'm back

Idag har den gamla Josefin tittat fram ganska mycket. Det har synts på flera punkter faktiskt.

  • Jag har hållit mig sysselsatt. Jag har inte varit den förslappade, One Tree Hill tittande sjusovaren jag varit tidigare i veckan/månaden. Jag har varit på möten och jobbat hos mamma och ränt rundor på stan.
  • Jag lyssnade på BRA musik. När jag jobbade hos mamma och arkiverade papper ur pärmarna satte jag på min Ipod på högvolym och lät Metallica, System of a down och Lifehouse dåna i mitt huvud. Det var skönt och rensade ut en hel del skit som fastnat där inne.
  • Spelnörden återvänder. Jag har äntligen tagit tag i att installera mitt Warcraft 3, så nu hinner jag inte skriva mer, för jag ska nörda mig!
Ha en trevlig kväll

jossefinast Kommentarer (1)

Vad försöker hon säga?

Jag fick precis två tomma kommentarer från min kära moder. Försöker hon framföra att jag borde gå och lägga mig istället för att slösa min tid på TV?

jossefinast Kommentarer (2)

snart är det över

Hemma från träningen igen. Det är så skönt när man känner att man gör någon nytta på träningen. Jag tar ju inte alla bollar precis. Alldeles för få om jag får säga det. Men nu kan jag iaf namnen på de i laget, och det är ju ett steg i rätt riktning, inte sant?

Jag har inte kommit längre i varken garderoben eller på illustrationen. dock har jag tittat klart på sässong 5 och börjat på sässong 6. Jag pratar självklart om One Tree Hill, vad annars? Men som sagt är ju inne på sista säsongen nu, och sen kanske jag kan påbörja mitt liv igen?

På tal om det riktiga livet. De ringde från akademibokhandeln igen och bokade in en hel del timmar i februari innan bokrean. Ska bli riktigt kul att komma in där lite mer. Sen vecka åtta är det ju skidresa med gamla fritidsgården och massa tonåringar fyllda med hormoner och som sagt, vecka 9 börjar bokrean. där emellan ska man hinna med lite phösfester och en potentiell in-/omflyttningsfest här också. Vi får väl se hur det går.

Fick bästa frågan idag: Har dina hjärnceller vaknat till liv igen? Jaja... Helgen va kanske ganska vild iaf...

jossefinast Kommentarer (2)

Illustrerar

nu har jag nästan lyckats organisera om min garderob för att Emelie ska få plats där. Med sina kläder alltså, Hon får faktiskt sova i själva rummet ;)

Nu tittar jag på One Tree Hill (igen) och illustrerar. Tror den här bilden kommer bli riktigt bra, och jag hoppas Mads blir nöjd med den. Detta ska bli den bästa illustrationen hittills! till skillnad från många andra gör jag minna illustrationer i photoshop och inte illustrator.

Oh shit! Peyton avbryter! She's going for it!


nähä....

jossefinast Kommentarer (0)

Jag är en dålig människa

Jag skulle gå up tidigt, så var det ja. Men vad gjorde jag? Jag vaknade 9, stängde av väckarklockan, konstaterade att jag inte var så trött som jag trott jag skulle var och somnade om. Sedan vaknade jag kvart i tolv och bakade mina scones. Goda blev dem iaf.

 Jag kan bara inte ta mig samman att ta tag i mitt liv på riktigt igen. Vet inte riktigt om jag är redo att göra det. Om jag klarar av att vända tillbaka dygnet. Lära mig den där jävla ekonomin. Städa upp och organisera skåpen i badrummet och köket.Ta mig ur mitt One Tree Hill beroende. Lära mig hantera pengar igen.

Det är så mycket jag borde göra bättre. Men framförallt så mycket som jag borde gjort bättre och inte släppt taget om. Så mycket...

jossefinast Kommentarer (0)

Felvänd

Nu sitter jag här mitt i natten och vet inte riktigt hur jag ska göra för att somna. Mitt dygn är totalt vridet och jag har egentligen ingen anledning att vända tillbaka det. Men imorgon ska jag verklgien försöka gå upp tidigt och vara effektiv. Jag ska organisera om här så emelie kan flytta in på riktigt. Jag ska baka Scones. Jag ska träna och jag ska plocka fram böckerna i industriell ekonomi.

Visst är det skönt att vara ledig, men paniken börjar mer eller mindre komma krypande nu och jag är glad att jag får jobba lite imorgonkväll. Ska bli skönt att komma tillbaka till min oas i biskopshuset. Dock sprack ju mina jobbyxor igår, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det.

Nu ska jag se slutet på One Tree Hill sässong 4, sen är det sängdags. oavsett om jag somnar eller inte.

jossefinast Kommentarer (0)

första dagen på Akademibokhandeln

Idag var första dagen på nya jobbet, och jag har redan insett att detta kommer bli min undergång! Under de 6 timmar jag stod i affären blev jag väldigt inspirerad och helt såld på att börja läsa mycket mer. Så det slutade att jag efter arbetsdagen gick hem med två nya böcker. Och inte nog med att jag står inne i en bokaffär hela dagen, när jag har rast befinner jag ju mig ute på ett köpcentrum med livsfarligt många affärer. i alla fall livsfarligt för mitt konto... Ja som sagt... detta kommer inte sluta bra. Shoppar för mer än det jag tjänar, så detta jobbet kommer jag gå back på.

Nä, men det var väldigt trevligt att jobba där och man träffar ju människor. Det är roligt. Detta är mitt först jobb i kassa och det kan ju vara bra att ha lite sådan erfarenhet också. Snart har man väl testat på det mest. Servering, fabrik, konferensvärdinna, packning och kassaexpedit. Ja, minsann, det är väl inte helt fy skam.

Så nu tänkte jag koka en kopp kaffe och krypa upp i soffan och läsa ut boken jag började med i julas, innan jag dör, för att sedan kunna börja på den nya, Twilight

jossefinast Kommentarer (4)

De perfekta jeansen

det finns många paralleller att dra med Jeans

Ni vet hur det är. Man går runt i varenda affär på stan och letar efter de där perfekta jeansen. I huvudet vet man precis hur de ser ut och hur de ska sitta, men de finns inte någonstans. Till slut så hittar man ett par som överraskar. Det är inte som man tänkt sig från början, men man tänker att jo, det kan nog bli riktigt bra ändå. Så man bestämmer sig och köper hem dem. Efter ett tag har de töjt sig och format sig perfekt efter kroppen och de nya jeansen är de enda du vill ha. Tankarna på vad ett par perfekta jeans är har ändrats. Och då spricker dem. Det är då den jobbiga biten sätter igång. Att försöka laga dem. I vissa fall är det så kört att du får ge dig ut på jakt efter ett par nya jeans. Men ibland går det att lappa ihop dem. Och det kan till och med vara så att de blir bättre, och de fortsätter vara dina perfekta jeans som alltid får din häck att se ut att vara i toppform.Summakardemumma: Jag vill laga mina favoritjeans!

jossefinast Kommentarer (0)

Vad är detta?

Jag ligger klubbad i sängen och kan verkligen inte resa mig upp. Varenda muskel värker och skriker nej åt mig så fort jag försöker resa på mig. Jo, det kallas träningsverk.

Visst bara älskar man försässongen

jossefinast Kommentarer (2)

Strike

Jag var betydligt bättre på Bowling än jag minns. Har minnen av att vart annat klot hamnade i rännan, men idag spelade jag faktiskt riktigt bra. Lyckades få till några strikes och ett stort antal spärrar. Dock kom vi fram till att nästa ång ska man nog vara fler så man hinner vila fingrarna mellan slagen eller kasten eller vad man egentligen säger.

Så Bowling med John under eftermiddagen alltså, har nu slängt i mig en bit lax och snart bär det iväg på ännu en träning. Ikväll lär jag ju inte ha några problem att somna i vettig tid iaf. Men det känns skönt att livet börjar komma igång lite igen och att man inte bara sitter och är inaktiv hela dagarna.

jossefinast Kommentarer (0)

Döende

Varje år när uppbyggnadssässongen drar igån med fotbollen igen får jag två Aha-upplevelser. Nummer ett är:

Aha! Det var därför jag blev målvakt!

Och den andra är:

Aha! Det är därför man tränar under julen!

Det är samma visa varje år och ändå lär jag mig inte. Och nu känns det som jag håller på att dö igen. Men det är en så skön känsla i efterhand, när träningen väl är över.

jossefinast Kommentarer (0)

Depp och Australia

Var på bio med familjen ikväll. såg Ausralia. Jag tyckte faktiskt den var riktigt bra, trots att den var lång. Väldigt lång. Efter det kollade jag och Micke på Sweeny Todd här hemma. Den är också så bra. Väldigt sjuk och blodig, men bra.

Men åter till Australia. Jag gillade den som sagt skarpt. Alla naturbilder, men framförallt alla känslor den väckte. Den var väldigt maffig på något sätt. Och budskapet: hur jävligt det än är så kommer regnet och sveper bort det och allt blir vackert igen. De tänker jag ta med mig.

jossefinast Kommentarer (0)

minispa

Igår hade jag och Sofia bakisdag. Hela dagen. Hon kom hit och vi beställde pizza. Tittade på film hela dagen och gick enbart ut när vi gick till willys och handlade apelsinjuice och piggelin. Det var en helt underbar dag med andra ord, och det avslutades med lite fifa hemma hos micke. jag fick dock bara titta på, men de var kul ändå.

Idag hade vi hudvårdsparty här. Kom en tjej från Mary-Kay och snackade och visade. Var väldigt trevligt. Jag vill ha så mycket! Kan inte riktigt bestämma vad. vill ha handsettet, peeling för ansiktet, läppbalsam och mask. Massa saker helt enkelt. Men ja... Man är ju bara fattig student, så vi får väl se hur det blir med det.

Nu är jag len överallt

jossefinast Kommentarer (1)

Vilka dagar!

Jag klarade tentan! tror jag iaf. Detta innebär en räddad bostad och rätt till CSN efter sommaren. underbart!

Igår var jag på arbetsintervju på akademibokhanden ute på nova lund. Fick en tid då jag ska provjobba, och sköter jag mig så blir det en timmanställning där. så det ska bli skönt. Efter intervjun hängde jag och sofia på nova, i ca 6 timmar till. Jag tror vi tömde stället på grejer. Det var iaf många påsar som fick följa med hem. JAg ppfyllde nog alla förväntningar på mig då jag köpte två par skor och två fina kläningar. allt köptes dock på rean.

Igårkväll var det fest. Och inte lite heller. Det var riktigt kul. Jag dansade in mina nya skor. Och vi gjorde världens bästa spellista på spotify. Det var underbart.

jossefinast Kommentarer (2)

pyssel

Jag har börjat rita igen. Och skriva dagbok. Det hjälper mina känslor. För de är väldigt många och väldigt högljudda för tillfället...

jossefinast Kommentarer (0)

Tattuering

Idag har jag haft en givande pluggdag. Sofia kom hit vid 11-tiden och vi räknade och räknade. Imorgon blir det samma upplägg, men ännu bättre! Jag har hopp. Jag måste helt enkelt klara denna tenta.

Jag sitter nu och tittar på mitt ordinarie godnatt-avsnitt av one tree hill. Jag upptäckte helt plötsligt anledningen till att Lucas alltid spelar basket med sin tattuering övertejpad... Han har en annan tattuering under som är översminkad... Känns inte det jättejobbigt att behöva sminka över en tattuering för att sminka dit en annan? komiskt... och totalt onödigt att skriva om....

Godnatt.

jossefinast Kommentarer (2)

Sexy Nancy

Vi tittade på Sin City ikväll, jag och John. Det var första gången jag såg den, och shit vad bra den var! Den var riktigt coolt gjord och ja, jag älskade nog allt med den.

Alba var lika snygg som alltid, om inte snyggare. kontrasterna, både färgmässig och kulturmässigt var ascoola och allt blod och våld. Ja det var underbart på samma gång som det var riktigt skrämmande. Ngot säger mig att jag kommer se den här många fler gånger de kommande året, innan tvåan kommer. Längtar redan.

Imorgon kommer Sofia till Lund igen, och gud vad jag har längtat. Så imorgon är det plugg hela dagen, effektivt sådant som gäller, så att man kan få lite kvalitetstid med henne under kvällen.

Den nya bokhyllan är nu ihopskruvad och innan jag går och lägger mig inatt tänkte jag försöka flytta över böckerna och få ut det gamla åbäket imorgon. Sofia kan säkert ställa upp och hjälpa mig... hoppas jag...

Jag är fast i OTH igen men lovar att inte se mer idag efter detta avsnittet. Jag hoppas på att jag kan hålla det, för jag behöver sova om jag ska orka vara effektiv imorgon.

Nu svamlar jag mest.jossefinast Kommentarer (1)

IKEA

Jag vaknade en timme senare imorse än tänkt. Slängde på mig kläderna och hämtades upp av en Emelie och åkte till IKEA. där införskaffades en säng åt henne, en hylla åt mig och lite annat smått och gott. Det blev även en kopp kaffe och en chokladboll. En trevlig förmiddag helt enkelt

Sen var det hem och försöka pussla ihop sängarna och Det blev tillslut riktigt bra. Vi drog runt här ett tag och planerade och jag tror det kommer bli perfekt. Vi ska nog klara av att dela rum ett tag. Sen skulle Emelie försöka backa ut... med släpet... Det var intresant om vi säger så.

Jag och Jesper har suttit och filat på nollechemat hela eftermiddagen och vi har fått några goda nyheter idag, så även det tror jag kommer bli riktigt bra. Och efter det har det varit mekanikplugg som gäller.

Nu kommer snart John över med köttbullar så då ska jag pausa i plugget för att sedan fortsätta lite senare. Sedan inatt ska jag nog skruva ihop min nya hylla.

jossefinast Kommentarer (0)

Därför blir 2009 bra

Nu har det gått två dagar på det nya året och jag har fortfarande inte skrivit upp några nyårslöften här i bloggen och inte heller publicerat några foton på fyrverkerier. Det tänker jag också fortsätta låta bli att göra. Däremot så vill jag påpeka att det nya året, år 2009 ska bli ett bra år. Jag tänker inte sitta och vänta på att det blir ett bra år, utan jag ska aktivt se till att det blir ett bra år.

Förra året slutade inte bra för mig. Jag tänker inte ha det så igen, eller vara den människan jag varit. Från och med nu är det jag som, i alla fall försöker, se på saker och ting positivt, tar ansvar för mina handlingar, men framförallt: slutar vara så fruktansvärt impulsiv när det gäller viktiga saker.

Jag har redan kommit en bra bit påväg vad det gäller att hitta mig själv igen, men det är fortfarande några pusselbitar som saknas. Jag gör så gott jag kan och jobbar på det. I will get there.

Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, Lev med det
- Markus Krunegård


jossefinast Kommentarer (1)

2 januari

Igårkväll var det familjehäng här hos mig. Familjen kom hit och Pappa gjorde Tacos, medan jag fortfarande låg under mitt täcke i soffan för att återfå värmen efter frysdiskincidenten. Vi åt, och det smakade underbart. Sen var det Parlamentet 10 år på fyran, så det tittade vi på. Förväntningarna var höga, och visst, det var väl ett bra program, men trodde det skulle vara så mycket bättre.

Vid 9 när parlamentet slutade
Ville mina systrar titta på film, så mamma och pappa lämnade dem här och sen va det film hela natten som gällde. Jag gick dock och la mig innan de andra två, och när jag vaknade i morse var de redan vaknade och hade startat nästa film. Visst är det underbart med syskon?

Idag ska jag försöka diska undan här och plugga. Idag är det hög tid att få ordning på vilken tenta jag egentligen ska skriva...

jossefinast Kommentarer (0)

Snörvel

Jag kan ju berätta att min förkylning blev inte bättre av att inventera glass och findusfärdigrätter hela eftermiddagen. att stå hängande över en frysdisk i fyra timmar är ganska så segt. Och precis återfått känseln i tårna, tre timmar senare

jossefinast Kommentarer (0)

Jag var söt iaf

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer