Och solen skiner

Idag kommer kusin Lovisa ner. och jag ska klippa mig. Imorgon är det valborg och då firar vi självklart i parken tillsammans med 15000 andra människor.

Fixar bilder på håret sen :) puss puss

jossefinast Kommentarer (0)

skit

Jag är lite inaktiv här nu. och det är för att det är jobbigt att sitta vid datorn. Båtbensfraktur är ingen hit... Något som dock är en hit är låten vi i phöset sjöng på tackfesten igår. melodin är 99 luftballon.

Vi dansar festar natten lång
Är bra på att hålla igång

Grundar med en jägerbom
Popov ringer gång på gång

Dagen efter mår man skit
När man halsat akvavit

För att slippa undan finns ett sätt
Att sluta dricka rätt och slätt

Men inte kan väl det va bra
Att vara nykter natt och da

Så höj nu glaset kära vän
Imorgon mår vi skit igen

jossefinast Kommentarer (0)

Man borde väl vara glad...Jag har kommit fram till att kameran på min nya mobil faktiskt är helt ok...

jossefinast Kommentarer (4)

Ärlighet varar längst?

Jag undrar vad som skulle hända om jag valde att vara helt ärlig på bloggen i ett inlägg och inte utelämna något som ligger och gnager i mina tankar för tillfället.

Men ett sånt inlägg kan jag ju inte skriva...

jossefinast Kommentarer (0)

Varför åka till Barcelona när man har Lund?

Att jobba i en bokhandel kan vara en väldigt uttråkande och enformig sysselsättning. Speciellt en solig söndag som denna. Men samtidigt så gäller det ju att ta vara på ljusglimtarna och de roliga stunder man får ut av det. Självklart kommer det in en hel del lite speciella kunder och man får en hel uppsjö av citat som passat perfekt på tjuvlyssnat.se.

Det jag idag inte riktigt kan förstå mig på är att näst intill varannan kund köper någon sorts reseguid. De flesta till Barcelona men även en del till ställen som cypern eller berlin. Visst hade det varit helt underbart att få åk till Barcelona, men jag hade ju inte valt den här tiden då det är som mest underbart att vara i sverige. Är det inte bättre att passa på att åka iväg när det är lite kallt och ruggigt här och man behöver lite livs-inspiration?

Det jag just nu önskar mig, istället för en resa någonstans är min efterlängtade digitala systemkamera som pendlar i pris hela tiden. Dock kostar den hela tiden mer än jag har råd med. Så nu väntar man bara på skatteåterbäringen, så kanske man efter ett års längtan skall kunna unna sig den.

Dock kanske man ska börja använda mobilkameran fram till dess så här blir lite liv på bloggen?

jossefinast Kommentarer (0)

Alla sätt är bra utom de dåliga...

Jag sitter nu vid frukostbordet med en kopp kaffe och ska snart cykla u till nova för att påbörja en 6 timmar lång arbetsdag (ja, på en söndag).Det är så det är om man är timanställd och har ont om pengar, man måste ta alla de jobbpass man blir erbjuden. Det finns självklart andra sätt att tjäna pengar också. Fick en liten idé på aftonbladet. Tydligen försöker pappan till flickan som spelar i slumdog millionair sälja henne nu, eller som de kallar det, adoptera bort henne för pengar.

Synd man inte har ett kändisbarn att adoptera bort....

jossefinast Kommentarer (0)

and the skies are blue...

Är det så att sommaren kommit nu?

Jag försökte verkligen sova bort dagen idag, men misslyckades. Vid elva kom emelie och la sig hos mig i sängen och sen ick vi ut på altanen och låg i solen fram till halv fyra. Var inga problem alls att ligga i bikini och sola, så jag har nog fått en del färg.

Sen lyckades jag idag sticka ut och springa igen. blev 5 km idag också, men jag är lite besviken på mig att jag inte lyckades komma ut igår, som planerat. Det är ju bedrövligt när man bara lyckas hålla sig till schemat i tre dagar. Men jag har ju i och för sig lagt ribban så högt att jag ska vaa nöjd om jag lyckas genomföra hälften.

jossefinast Kommentarer (0)

Var gör man av skiten?

Tre dagar i rad har jag nu vart ute och sprungit. Ikväll har jag korpenmatch, så ska inte springa idag, och imorgon är det vilodag, då jag jobbarhela dagen och kvällen. Dock troddejag aldrig att så fort man kommit igång med springandet skulle man börja känna ett sug efter det. nu sitter jag här och är rastlös och vill faktiskt ut och springa... Men jag ska hålla mig till min planering, och planeringen för dagen går ut på att städa, vilket många vet inte är min starkaste sida...

Men åter till det här med städningen nu. Jag har precis rensat upp i min bokhylla och den ser för en gångs skull inte så rörig ut. Har fått hyfsad ordning på smyckena och böckerna och ska ge mig på matbordet. Där hittar jag massa saker som brukar vara i hyllan, men den har jag ju städat nu och där får inte plats mer. Var ska jag då göra av allt?? Jag har ingen aning. Massa sladdat och pennor. Datorprylar och telefontillbehöv... Attans... fr stuva in det i min nystädade hylla... :(

jossefinast Kommentarer (0)

sagan om jeansen fortsätter

Minns ni det HÄR?

Det är ett inlägg jag är ganska stolt över. Står fortfarande fast vid det. Vill laga favoritjeansen, men det är lättare sagt än gjort. Så fort man tycker man börjar närma sig ett par användbara jeans igen så lyckas man på något sätt ha sönder sömmen igen som man precis gjort och det är bara att börja om från början igen.

Men när man väl en gång haft de perfekta jeansen vill man inte ha något annat, för man vet hur bra det kan vara. Därför är ddet värt att inte ge upp och bara fortsätta sy, hur mkt tråd det än krävs....

jossefinast Kommentarer (0)

inget går som det ska

Solen strålade når jag vaknade i morse och efter ett tag i soffan bestämde jag mig för att ge mig ut på en löparrunda. Tänkte ta rundan på 5 km, men idag gick det inte alls. Jag började springa och det bara knöt sig i hela kroppen. En riktig besvikelse. Det blev i alla fall 3 km löpning och så tog jag en genväg hem sen. Sånt som händer och bättre lycka nästa gång.

Ikväll ska jag och Sofia på bio och se män som hatar kvinnor. Innan det ska vi dricka kaffe i solen, på torget antar jag. Ska bli mysigt.
 Jag och sofia i biomörkret

jossefinast Kommentarer (0)

Våren ger livsglädje

Just nu leker faktiskt livet. Dagarna i det fina vårvädret flyger förbi med goda vänner och en busig hund.

För tillfället har jag och Emelie diesel här och hon är en hund av ett eget slag. Hon gör som hon vill och är väldigt... speciell. Igår när jag skulle ta ut henne på promenad själv för första gången vägrade hon gå. Hon la sig ner och ville inte flytta på sig. Tillslut lyckades jag i alla fall släpa med henne.

Igårkväll var det lite fotboll, grillning och TP i Villan som gällde. riktigt trevlig. Jag, Ztefan, Emelie, Olov och Andy blev serverade god mat av Linge, och även Diesel lyckades tigga till sig lite. Så nu har det varit spelkväll med V-phös två kvällar i rad, men nästa gång blir det något annat än TP!

En annan "kul" sak som hänt är att jag knäckt min telefon. Den är böjd på mitten och dör vid minsta beröring. Lite småjobbigt. så det blir väl en oförutsedd utgift på ca 2000 kr för en ny...

Men livet leker och jag är lycklig i solen

jossefinast Kommentarer (0)

ups and downs

Igår var verkligen en helt underbar dag!

Både jag och Emelie vaknade vid halvnio till den skinande solen

(och ärligt talat mådde jag väl sådär efter dataphös påhitt kvällen innan).

Vi hoppade pade raskt och piggt upp ur sängen och tog en morgonpromenad upp till Willys och handlade frukostfrallor
(och annat som kan behövas för att bota bakfylla).

När vi kom tillbaka till lägenheten var kaffet klart och vi satte oss på uteplatsen i solen och åt frukost. vid 11 kom Stefan och vi gick och spelade fotboll utanför lophtet med Peter.
(Men hemskt vad trött man ble av att röra på sig!)

Efter någon timme gick vi tillbak till lägenheten och satte oss på uteplatsen igen och åt glass.
(Dock fick inte jag någon eftersom Stefan bara hade tre stycken)

Jag och Emelie gjorde sedan underbara Strawberry Daquiries och sedan satt vi och njöt i solen till 5.
(Det innebar att Stefan antog en maskinröd färg på armar och i huvud)

Efter det kortspel och öl på maskin. Som sagt underbart

jossefinast Kommentarer (0)

Teknikens under

Idag är jag vekrligen inte kompis med tekniken. Inget vill som jag! Framförallt inte min dator.

Igårkväll formaterades den och efter det känns det som det mesta är pannkaka. Inget Office, försökte installera det och det fungerade itne alls. När jag till slut lyckas få igång installationen så hittar jag inte nyckeln för att slutföra det! Och jag behövde verkligen det för att kunna öppna nolleschemat som ska visas på Phadderinfon ikväll. Typiskt.

Sen tänkte jag lägga in en bild från min mobil till datorn, och då hittar inte datorn min USB-port, så det funkar inte.

Då tänker jag att jag ska vara duktig och deklarera. Går in på skatteverkets hemsida för att göra det med mitt Bank-ID... och då funkar självklart inte filen jag exporterade innan formateringen. SKIT! Så Imorgon får jag väl pallra mig ner till banken för att få ett nytt. SÅ typiskt.

Stänger ner eleändet nu och ger upp om allt vad heter Teknik. Idag är det inte lönt jag försöker ens.

Ut i solen istället!

jossefinast Kommentarer (0)

svettiga tanter?

Jag mår inte bra. Ligger i soffa under filtar och huttrar. Skulle jobbat idag, men efter en knapp timme på jobb fick jag inse att det inte skulle gå. känds som jag skulle trilla ihop varje steg jag tog och huvudet var fruktansvärt tungt.  Så jag fick gå hem och tänkte tröstande, jag kan ju lägga mig i soffan och titta på Oprah. Det blir man ju faktiskt nästan frisk av...

Vad handlar då Oprah om idag? jo, Klimakteriet.

Skitkul...

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer