Gott nytt år

Nu är jag ombytt. tofsar med rosa ludd och knästrumporna är på. har även lagt på ett läppglans med färgen bubbelgumsrosa. Det blir klockrent.

De andra kommer väl hit när som nu och då börjar festen. Den här kvällen ska jag bara ha så roligt och verkligen fira att detta fruktansvärda år äntligen är slut. Nu ska vi ta nya tag och göra 2009 till ett bättre år.

Jag är laddad iaf. Jag hoppas ni är det också. Idag ska det itne vara några sura miner.

jossefinast Kommentarer (1)

Madicken och Britney

Jag hade verkligen jättesvårt att somna igår. Lyckades nog inte somna riktigt förrän efter 5 någon gång. Helt hopplöst. Bara hostade och svettadess och låg och vände och vred på mig. Det var inte förrän jag satte på lite musik och tog ett glas mjölk som jag lyckades somna. Sov sen till tio pch kunde inte somna om. Får hoppas på att jag orkar hålla mig vaken ikväll iaf.

Nu håller jag på att röja i lägenheten för fullt samtidigt som jag tittar på Madicken, som går på fyran. Anledningen till att här städas är inte enbart för att man vill inleda nya året med en välstädad lägenhet eller för att emelie ska sova här inatt. Det är framförallt för att det blir lite förfest här med galiano hotshots innan festen ikväll.

Som jag tidigare skrivit ska jag på en temafest med temat "vem vill du vara för en dag". Då Terese ska vara Paris Hilton tänkte jag att jag kör på samma stil och tar Britney Spears. Så har skrapat ihop en outfit bestående av en kort rutig/veckad kjol, vit skjorta, knästrumpor och grå kofte. Med andra ord; den outfiten hon har i baby one more time. Kommer bli så bra. Ska bara komma på en anledning till att jag vill vara hon....

jossefinast Kommentarer (1)

Högfärdig

Idag är jag högfärdig. Det är iaf vad min gammelmormor Amy skulle säga. Hon tycker nämligen att om man har fotlänk så är man högfärdig. Det var tydligen någon dam när hon var liten som var väldigt högfärdig och hade just fotlänk.

Jag hittade min fotlänk för några dagar sedan har nu börjat använda den igen. Köpte den somras i Eskilstuna och Det första Amy gjorde var att rynka på näsan och säga: Usch! Men jag gillar den ju iaf.

jossefinast Kommentarer (0)

Power?

Som jag skrev igår blev det inte mycket sömn mellan lördag och söndag. Detta försvagade imunförsvaret och direkt så bestämmer sig de dumma bacillerna att hoppa på mig. Under eftermiddagen igår började jag känna mig hängig och hade muskelvärk i rygg och ben. Kände hur febern kom smygande och jag låg däckad i soffan hela kvällen.

Natten var fruktansvärd med dubbla duntäcken för att få slut på feberfrossan och diverse besök på toaletten för att tömma magen. Men när jag sedan vaknade vid ett mådde jag betydligt bättre. Så tog en runda på stan med Martina... och nu mår jag kasst igen. Så himla typiskt.

Men jag har iaf bestämt mig för att inte vara lika gnällig som jag brukar vara när jag är sjuk.



Precis när jag skrivit att jag inte skall vara gnällig och ska ägna kvällen åt att titta på TV. vad händer då? Jo, alla ström försvinner! vad fan är det??? Datorn är ju bärbar, så det e inga problem, men här är kolsvart. Fan...

jossefinast Kommentarer (1)

en riktig skojare


Jag tyckte jag var jätterolig... men tydligen inte Brange...
(jag försökte rätta mina stavfel...)

jossefinast Kommentarer (0)

Vänner

Igår Var Emelie hos mig. Det var så roligt. Vi snackade och tittade på film till två tre någon gång. drägglade över Chad Michael Murray (One Tree Hill) och fnissade. Gick nattpromenad vid ett och gjorde upp planer för när hon flyttar in hos mig i februari. Det kommer bli bästa tjejhänget.

När vi väl gått och lagt oss vid halv tre, hon i soffan och jag i min säng, så kunde jag inte somna. Vred och vände på mig, men nä. Tillslut hörde jag hur Emelies telefon ringde ute i vardagsrummet och jag gick ut till henne. Så satt vi där vid halv fyra och kunde inte sova någon av oss. vi snackade mer skit och tittade på mer One Tree Hill. Inte förrän vid halv sex lyckades jag somna. Sen upp vid nio.

Men natten var underbar. Tack Emelie!

jossefinast Kommentarer (1)

Designproblem

Jag är inte kompatibel med internet Explorer. Eller ja, min blogg är iaf inte det. Någon bra kodare som vet hur jag ska göra för att min design ska se rätt t även i explorer?!  Need some help!

Nu är min Popcorn inkopplad och jag städar för fullt. köket är finare än någonsin tror jag. Börjar bli sugen på att plocka ner alla ulsaker också, men det får nog vänta tills det är dags på riktgit. Ska få ordning i vardagsrummet nu hade jag tänkt och sen ikväll kommer Emelie hit och tittar på film och snackar tjejsnack. Längtar tills hon flyttar in på riktigt. Kommer bli så bra!

Jag borde tvätta fönstrena. Men det får nog vänta till i vår.

jossefinast Kommentarer (0)

Vem vill jag vara?

Nu är jag hemma igen. Lyssnar på hög musik och kokar min diskborste. Den luktade äckligt och måste diska upp lite gamla glas och tallrikar.

Tankarna gr nu till nyårsfesten. Det ska vara tema. "Vem vill du vara för en dag". Hur ska man komma på det? (Får man säga sig själv för ett år sedan?) Jag har ingen aning. Funderade på Lara Croft... Men tror inte det. Någon som har ett tips??

Dags för en dusch

jossefinast Kommentarer (0)

En annan dag

Då var man hemkommen från hässleholm. Spnederade hela kvällen med Erik och tittade på säsong 5 av scrubs. Det var trevligt. Vi hann även snacka en hel del. Kändes välbehövligt.

Sover en natt till hos mamma och pappa nu sen är det hem för tvätt och städning som gäller. Sådär lagom kul, men det är ju trotts allt något som måste göras. Och nu under julhelgen är det mycket lättare att få en tvättid än annars... Sen återvänder jag nog till familjen på kvällen igen, men vi får se lite. beror på hur allt utvecklas. Hae kunnat vara skönt att sova i sin egen säng en natt.


Fullt normala...

jossefinast Kommentarer (1)

Guld

Jag håller nu på att lära mig inställningarna på mammas kamera. Ändrar slutartid och ISO inställningar lite fram och tillbaka för att lära mig hur allt hänger ihop lite mer. Här nedanför är en bild jag tog in i skåpet i köket med finglasen. Tyckte det blev ganska fint iaf. vad tycker du?



Imorgon är det annandagen och som traditionen säger åker vi till hässleholm till mammas morbrors familj och träffar änny fler släktingar och har trevligt. ska träffa Erik igen för första gången sen i början av sommaren. Ska bli riktigt roligt. Han och jag har ju ett speciellt band.

Jag minns
våra övernattningar och busstreck. Hur gammelmormor förfärat utbrast att inte kunde vi sova i samma säng när vi var 8 (?) år gamla, lustarna är ju så stora i den åldern. Eller hur vi sköt med luftgevär på barbiedockor och actionman. Busrigningar och äppelkastning. Ja, vi har varit med om mycket tillsammans och han finns alltid där för mig, det vet jag. Så äntligen får jag träffa honom igen. Ska se om vi kan hitta på ett nytt busstreck.

jossefinast Kommentarer (0)

Amaryllis



Mammas kompaktkamera kan trotts allt ta hyffsade bilder. Ikväll tänkte jag jaga en fin julbild med den för att få lite julstämning här på bloggen. Fick ju ingen systemkamera i julklapp. Inte för jag trodde det, men ändå. Fick dock en popcorn, vilket inte är fy skam. det innebärju att ohn kan få tillbaka sin.

jossefinast Kommentarer (0)

Facelift

Idag är det juldagen och den dagen som väldigt många ser som den ultimata festdagen. Tydligen är alla ute och ränner just den 25 december. Det har aldrig jag varit. för mig är juldagen den dagen på året då man med gott samvete kan sitta i pyamas hela dagen och inte göra något annat än att leka med julklapparna och liknande.

Själv har jag ägnat dagen åt att knåpa ihop en ny design här och jag är faktiskt väldigt nöjd. Det tog sin lilla tid men har lärt mig mycket nytt. Bilderna i menyn till höger ändras när man drar med musen över dem, och klickar du på dem så kommer du till emelies blogg, hon som tagit bilderna.



jag och Johanna igår.

jossefinast Kommentarer (0)

What I want for christmas

Hahaha



Vad vill du ha i jul??

jossefinast Kommentarer (0)

Redo



Idag har vi klätt granen. Och kokat knäck. Imorgon är det julafton. Jag har faktiskt varit duktig och tränat både igår och idag. kanske inte så mycket, men i alla fall en liten tur på träningscykeln. Alla julklappar är införskaffade och ska bara slås in. Har provsmakat skinkan och ätit massa clementiner.

Med andra ord är jag redo för julafton

jossefinast Kommentarer (0)

nytt



Mamma gillade den här versionen bättre... och ja, den tycker jag också är fin.
Stranden i Juleboda ska det föreställa.

jossefinast Kommentarer (0)

Titta framåt

Det finns mycket att tänka på. Jag jobbar på mig själv. Jag låter dagarna gå och det får ta den tid det tar. Försöker hitta det som är viktigast för mig nu. Hitta mig själv och vad jag finner glädje i. Jag har påbörjat min vandring mot framtiden.

jossefinast Kommentarer (0)

VHS

Jag och johanna tittar på film. Det gick ingen bra film på TV och alla DVDfilmerna här känns så uttittade... så det blev Shakespear in Love, på VHS! Fattar ni vad coolt att behöva spola tillbaka filmen innan man tittar på den. Se filmtrailers från 99 och dålig kvalitet. Det är väldigt charmigt måste jag säga.

Om mindre n två timmar ska jag iväg med Johanna och se Twilight på bio. Jag har ju redan sett den, men inte hon. Och bio är ju alltid mysigt.

jossefinast Kommentarer (0)

kreativ

Den här julen skall jag vara kreativ. För tillfället har jag ingen press på mig att jag ska plugga eller jobba. Jag kan bara ta det lugnt och göra precis vad jag vill! Så jag har nu lånat johns ritbord och ska rita massor!

Jag har dessutom  hittat ett gammalt skribentforum (haket) där jag skrev dikter och noveller på högstadiet. Himla kul att läsa igenom det nu. antar att jag så småningom kommer publicera något här, men ska först läsa igenom de noga och länge.

jossefinast Kommentarer (0)

Jisan

Kom på att i förra inlägget så nämnde jag "mormor och jisan". förstår om många av er blir lite fundersamma och tänker: jisan?

när jag var liten, mellan ett och två år, så bodde vi i Japan. när min mormor och morfar kom och hälsade på så utbrast jag Jissan, som betyder gammal gubbe på japanska. Sen dess är det vad han har fått heta. så jisan är helt enkelt min morfar.

När vi nu är inne och pratar om Japan kan jag ju ä en gång berätta om att ja faktiskt hade en karriär som fotomodell där borta. Var med i ett antal olika reklamkampanjer och liknande. Bilden här till vänster är en av de som var med i en broschyr från något stort varuhus. Lite coolt tycker jag faktiskt att det är;) Tyvärr har jag inte sett ens en bråkdel av de bilder jag varit med på, men det är inte många som kan säga att de betalade sina egna blöjor!

jossefinast Kommentarer (1)

Riktig jul

Nu har jag flytt fältet. Tog ut alla sopor ch satte åtminstone disken i blöt där hemma och sen åkte jag till mamma och Pappa. Så nu sitter jag hopkrupen i soffan och tittar på Harry Potter.

Den kommande veckan ska jag sova på Linneas rum eftersom även mormor och jisan är här och ska få någonstans att sova. Dock har Linnea kompisar här för tillfället som sitter och tittar på film på hennes rum, så vi får väl se när det är möjligt att komma i säng. Har ju dock ingen brådska då ja ginte har någon tid att passa imorgon.

Imorgon fyller min syster johanna 16 och släkten kommer hit. Så man ska väl lyckas hålla sig lite sysselsatt. Sen blir det jul på riktigt. 

jossefinast Kommentarer (0)

Big day

Imorgon gäller. då är det tenta. Känns lite som vinna eller försvinna. Har nog aldrig varit såhär nervös inför en tenta, men det känns faktiskt ganska lovande om jag ska vara ärlig. Så nu skajag stilla fjärilarna i magen och försöka somna så jag kan prestera på topp.

Jag ska imorgon följa råden jag fått som alla låter likadant:

"Ta det lugnt och räkna igenom uppgifterna NOGA och FLERA gånger."

Ja, Jag ska verkligen försöka!!!!

jossefinast Kommentarer (1)

Mycket möjligt...

Mamma: "Är du manodeprisiv?"

jossefinast Kommentarer (0)

Livet är underbart

Det bubblar i mig. Jag känner att det är en känslomässig explosion som är påväg ut. Det hoppar och studsar i mig, vrider och vänder. Det är inte hela tiden glada och lyckliga känslor, men just nu är det.

Idag är det tredje advent och jag har spenderat dagen i Helsingkronas källare med några av de som betyder mest för mig och tentaplugg. Hemma i lägenheten är det numera nästan alltid ordning och reda (mer eller mindre) och det blir myspys när jag tänder alla mina julljus.

Om en halv vecka
har jag skrivit min tenta och jag och Micke är påväg till Tyskland. Det ska bli en skön roadtrip med mycket skitsnack och på kvällen när vi kommer hem igen är det party.

Om en vecka exakt
fyller Johanna 16 och jag flyttar hem för julen. Träffar släkten och får lägga alla bekymmer på hyllan ett tag innan det den 26:e är dags för att böja plugga till nästa tenta.

Livet är underbart

jossefinast Kommentarer (2)

Fakta

Tentaplugg = döden

jossefinast Kommentarer (4)

One Tree Hill

I'm stuck.Har börjat titta på One Tree Hill från början och varför sjunker jag in i det så djupt?? Det är väl tur att man satt upp en gräns på ett avsnitt om dagen, annars hade det inte gått bra med plugget kan jag ju säga. Jag vet ju lite halvt vad som kommer hände i serien de kommande 5/6 säsongerna.. men ändå kan jag inte släppa ögonen från TVn.

Lucas och Peyton är så heta och underbara, Hatar Brooke, Det är synd om Haley... Ja. jag är fast. men snart är det plugg istället som gäller. *suck* Men måste klara denna tentan så att AFB slutar Bitcha..

jossefinast Kommentarer (2)

Johnossi



Jag var bara tvungen. Detta är en video med Johnossi från i torsdags när de var här i Lund och spelade på Mejeriet. de e riktigt grymma! så är det bara och vill att ni ska ta del av det. Inte favoritlåten... men de är SÅÅÅ bra

jossefinast Kommentarer (0)

JA! Jag lever!

Körlektionen gick alltså helt ok. Varje gång jag kommer levande ur den bilen är ett glädjeögonblick.

En mysig fika på Coffe Break med blivande Kombon Emelie och en stor Kaffe Latte (Hur gay låter inte det?!) var precis vad jag behövde. Vi diskuterade en massa och det känns som det kan bli riktigt bra. Blir värsta tjejhänget här och vi ska fixa en slips.

Brange fixade min kväll genom att lägga första säsongen av One Tree Hill på sin server så jag kan se det nu via johns popcorn och det är sånt ögongodis. Har tänt lite ljus, dricker te och tittar på de första avsnitten nu.

Livet känns helt okej nu.


Foto: Emelie

jossefinast Kommentarer (1)

uppdatering

Nu har här varit tomt ett tag. Kanske dags att göra något åt saken?

Så, de senaste dagarna har nog sett ut ganska mycket som alla andra. Fyllda med Plugg och jobb, men framförallt har jag hunnit mysa mycket med både Sofia och familjen. Det känns bra och hjälper mig hitta lugnet i mig själv och vem jag är och vad jag faktiskt vill.

Jag har även börjat fundera en hel del på min ekonomiska situation och kommit fram till att något måste göras. Det är mycket funderingar och många alternativ som snurrar i skallen. men den här gången ska jag avvakta lite innan jag beslutar något så att jag är helt säker.

jossefinast Kommentarer (0)

sponsrad förstörelse

Nu är jag precis hemkommen från mammas och pappas gamla kompisar. kvällen Spenderades där med familjen och n god middag. Det är spännande att vara där. Man hör saker man inte får höra någon annan stans.

Exempel:

Vid middagsbordet pratar en av döttrarna om sin rektor och pappan i familjen säger:

Jag betalar färgen om du skriver "rektorn suger hästkuk" på skolans vägg.

Kan tyckas brutalt... och ja, det är det väl. Efter middagen tittade vi på borat och sedan massa youtubeklipp. Det var roligt.

jossefinast Kommentarer (0)

Lycka

Idag har jag städat. Har nästan lyckats få ordning här. Så nu sitter jag här och har tänt mitt ljus, äter clementiner och dricker julmust. Tittar även på topmodell. Men det känns ändå tomt på något sätt. Det är något (läs någon) som saknas. Men det är bara att genomlida det och vara stark.

Igår var jag tillbaka på mejeriet. Johnossi spelade och jag hade världens bästa sällskap i form av Sofia och Johanna. Johnossi var sjukt bra och blandade de nya låtarna bra med de gamla. När de spelade Man must dance kunde inte fötterna vara stilla och ögonen tårades när John kom in ensam och körde Family Values. Så nu har jag ny bakgrund på mobilen och en ny fin t-shirt.

Det är intressant hur lite sällskap och bra musik kan få en att må så mycket bättre.

jossefinast Kommentarer (1)

Något nytt

Det är många förändringar för tillfället. När jag vaknade igår så slog en tanke mig. Jag kunde stiga ur sängen påbåda sidor. Detta har jag inte kunnat göra på så länge jag kan minnas. Har där inte stått en annan säng, så har min säng stått intill väggen. Men nu var det alltså möjligt. Jag låg kvar ett tag och funderade på om jag skulle våga stiga ur på höger sida. Men tillslut så kom jag fram till att det får vänta. Jag var inte redo att resa mig åt höger. Inte än, men det kommer.


Det är även konstigt att inte längre våga springa halvnaken i lägenheten på grund av att man har en inneboende. Men det dröjer nog inte så länge innan jag vågar göra det igen.

Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. Johanna och Linnea har precis kommit hem från skolan. Johanna utövar sin ljudterrorism som vanligt. Men Jag gillar det. För tillfället är det pianospel och sång som gäller. Och hon är så duktig. Jag är en stolt storasyster. Det känns tryggt på något sätt. Man kommer hem här och får bullar och lyssna på någon man tycker om som spelar något man tycker om. då känns det som att allt kommer bli bra.

Imorgon ska jag nog försöka gå upp på höger sida.



jossefinast Kommentarer (0)

Rött


Hojfen på Mejeriet 30/11



jossefinast Kommentarer (0)

Rädsla

Nu ligger jag och ska somna i min säng. Min lilla ensamma säng. Det brukar ju stå en till alldeles bredvid med en Snarkande john, men nu är det tyst och tomt. Är rädd att jag ska trilla ur sängen under natten. Men jag måste trots det sova nu. Blev ju inte vidare mycket sömn föregående natt...

jossefinast Kommentarer (0)

Foto: Emelie Ohlsson

Här följer ni mig på min väg tillbaka från korsbandsskadad via en operation till mitt aktiva liv. Mitt mål är att under 2016 göra comeback i fotbollsmålet i division 1 och att lyfta tyngre på gymmet än jag någonsin gjort tidigare. Det är en lång väg kvar, men för var dag som går är jag närmare.

Instagram

@Jossefinast

Länkar

Tabell och resultat - Div 1 Södra Götaland, damer